Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Válečný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

1917 (2019) 

Je to komiks. Paradni zabery, svetlo. A tim to konci. Pribeh nula, dialog nula, realie nula. Skoda casu.

plakát

Václav (2007) odpad!

Nelíbilo se mi to, nepovedlo se to. Zbytečný čas. Nuda, šeď, příběh nula, herecké výkony, jež jsem nevěřil. Zbytečný a přehnaný patos v některých částech a nereálný obraz života na venkově.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Snad nejvíc ze všeho mi vadil naprosto nesympatický floutkovský hlavní “hrdina”. Byl mi tak odpudivý, že spolu s dalšími záležitostmi, které jsou zde určtě už popsány, dávám jednoznačně odpad. Fakt nemůžu jinak :-/

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Skoda, skoda, skoda. Tak silne tema, tak turbulentni doba a file je tragickou ukazkou, jakse toho nechopit. Nechci byt prehnane kriticky, avsak nas narod historii nezna a filmy jsou v mnohem alespon ukazkou toho, jak to mohlo byt a zde je z historie nula. Vetsina lidi si z toho neodnede nic.natoz pak spojnici s dalsimi osudy zeme. Skoda! Absolutni prazdnota, film bez dialogu jen s malymi steknitimi nekolika vytrzenych vet neni dobry film. To si muze dovolit instalater kdesi z kladenska a tale to nebyl dobry film. Skoda! V neposledni rade nektera aranzma byla tak cista a prosta, a zabery kamery to je umocnovaly, ze jsem si pripadal jak v krame s okousanym jablkem. 17. stoleti urcite nebylo tak ciste a netknute. Pravda prost poddany se tam neobjevuje. Skoda! Jedine, co se mi libilo byly dobove kostymy, ktere odpovidaly a jednoznacna podoba protagonistu se skutecnymi osobami, ale to je proklate malo.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) odpad!

Nepovedený pokus o vesnickou idilickou atmošku, tak nastrojenou, že jí nevěří ani samotní protagonisté. Celkově hodnotím jako odpad, protože ani Evě Holubové jsem její roli nevěřil, Jakub Kohák je také dobrý herec, ale tohle se mu imho nepovedlo. Dialogy, kde Jakub Kohák střílel jednoslovné věty a nikomu to vlastně nepřišlo divné. Prostřihy na přírodu vesnice nedaleko Prahy to nezachrání. Zbytek filmu ani raději nehotnotit. Bylo to z mého pohledu opravdu pod úroveň všech zúčastněných.

plakát

Snowden (2016) 

Nenadchnul, neurazil. Je to příběh, který jinak než touto formou asi prezentaovat nejde. Někdy přehání, někdy se pro nelaické publikum dopouští trapných chyb, někdy směřuje ke zbytečnému patosu. Na druhou stranu ukazuje prázdnotu slov elitních vlád či jendotlivců, naprosto odevzdanou identitu komukoli dobrovlným či modním následováním technologií a v neposlední řadě si vzpomenete na román 1984. Dal jsem tři hvězdy, protože jsem neodcházel z kina s dojmem: "ku*va to bylo hustý", ani s dojmem: "to bylo hustý", ale s dojmem: "jo, to jsem si myslel, takhle nějak politika funguje, takhle nějak jsme v pohodě kdykoli zranitelní, ale pomocí příkazu ls na unixu skutečně nepoznáte kvalitu hackera."

plakát

Elvis (1979) (TV film) 

Tenhle snímek znám zpaměti. Je jedinečný nejen dokonalým ztvárněním Elvise Kurtem Rusellem, ale zároveň tím, že byl natočen krátce po Elvisově smrti. Prostředí tak zapadá uvěřitelně do těch starých dobrých časů. I přesto, že se děj odehrává často v minulosti. Prostě ta krásná a silná Amerika je tam cítit a spolu s ní je tam perfektně a do detailu zpracován život Elvise a charaktery všech postav od Elvisovy matky, otce, plukovníka, 'Cilly i babičky jsou tak, jak je později vylíčila třeba i samotná 'Cilla ve svých knihách. Za mě je ten film jedinečný zejména právě v té autenticitě všeho, protože kdybyste nevěděli, že je to film a Elvise hraje někdo jiný, snadno byste mohli uvěřit, že s ním kdosi žil a natáčel...

plakát

Anthropoid (2016) 

Parádní snímek, šel jsem trochu s obavami, jakýpak Pearl Harbor to bude. Ale opak byl pravdou. V tom snímku není nic zbytečnýho navíc. Autenticita prostředí i provedení je skvělá. Hercům jsem věřil jejich role! A to navzdory české angličtině, která ale i jako rušivý element, nic filmu nesebrala. A líbilo se mi několik dvojsmyslných hlášek, které divákovi trošku znalému historie, dají ještě hlubší pocit "jsem tam, jsem v roce 1942", protože si reálie spojuji. Mám radost, po dlouhé době jsem viděl film, který stál za to, a to přesto, že jde o tragické události našich dějin. Za mě 5 hvězd.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Ač mám Krobotův styl rád, Díra byla pro mě shit a naprostá ztráta času. Ano, prostředí jakési "prdele" nakreslil celkem věrně. Charaktery postav a "děj" už ne. I přesto, že osazenstvo bylo z domácího Dejvického divadla, i přesto jsem jim ty role nevěřil, nudil jsem se a vůbec nic si z toho filmu neodnesl vyjma ztraceného času.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Viděl jsem, nevěřil jsem, žasnu. Nikoli na Mrázkem a propojením se socanama a další politickou svoločí tohoto absurdistánu, ale nad tím tristním pojetím celého snímku. Tak boháté, obsáhlé a vděčné téma. A takto jeho šance zahozena. Připomíná mi to snímek Mládí v hajzlu, který také vychází z naprosto úžasné knižní série, ale film je odpad. Od příběhu kmotra jsem čekal, že se něco dozvím, že Kmentovy knihy nějak zapůsobí na mne jako na diváka a třeba i na společnost. Čekal jsem souboj toho dobrého a zlého jako je to v Americkém gangsterovi, čekal jsem napětí, nutnost přemýšlet. Ale nic se bohužel nestalo. Hercům role nevěřím, za hodinu a půl pojmout 20let organizovaného zločinu propojeného s politikou je také nesmysl a product placement, který mi nevadí, je tu na úrovni Vratných lahví. Příběh kmotra je slabota a dvě hvězdičky dávám alespoň za snahu se do takového díla pustit. Myslím si ale, že režisér si ukrojil příliš silný krajíc.