Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Černohumorný manifest ztracené generace třicátníků. Nestává se to příliš často, ale v tomhle případě filmové zpracování překonalo i literární předlohu.

Americká krása

Americká krása (1999)

Na svoji dobu v odvaze ukázat "dokonalou" Ameriku pod povrchem, její typickou pokryteckou středostavovskou rodinu, která žije svázána konvencemi a přesně podle sice nepsaných, ale přísných pravidel konzervativní vrstvy. V tom vidím největší sílu Americké krásy. Proměna nenápadného uťáplého čtyřicátníka v člověka nabitého životní energií byla přímo brilantní.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Život je krásný bývá přijat velmi rozporuplně ve škále od naprosté nudy až po upřímný pláč, nicméně uvědomíme-li si tragičnost tématu, které si Benigni pro svůj film zvolil, tj. vyhlazení celých národů, které scenáristicky, režijně i ve své hlavní roli, na které celý film stojí i padá, pojal v upřímně komediálním stylu, nezbývá než smeknout. Benigniho ctí i samotný závěr v tomto duchu, kterým nevybočil z příjemně vedeného protiválečného děje. Osobně považuji Život je krásný za jeden z nejdojemnějších filmů, které jsem kdy viděl.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Dude nosí odrbané kraťasy, vytahané tričko a pantofle. Svůj volný čas, který se zcela překrývá s tím pracovním, tráví hraním bowlingu a popíjením sakra silného short drinku Bílý medvěd. Naprosto geniální černá komedie z kategorie "srdcovka", plná bizarních postav a absurdních situací (pořád třeba vidím rozprášení zpopelněného kamaráda proti větru na konci filmu), které startují pochcaným tepichem. Kultovní záležitost!