Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (64)

plakát

Zaklínač (2008) 

Premisa příběhu v různých obdobách již stokrát viděna, každopádně jde o lehce nadprůměrný film svého žánru. A není tam zaklínač nebo kouzelník, ale čarodějnice! :-)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Detektivka s prvky noiru, gotiky, hororu a s Woody Harrelsonem a Matthew McConaugheym je tak brilantně natočená, že jsem se od ní nemohl odtrhnout. Pouhých osm hodinových dílů poskytlo nekonečnou slast z herectví, kamery, režie, vyprávění a hlavně z chytře postavených dialogů.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Nikdy jsem nebyl, nejsem a pravděpodobně ani nebudu zanícený trekkie - universum Star Trek prostě moc nebavilo. S posledním filmem budu muset svůj vztah lehce přehodnotit. Je to akční, je to vtipné a je to i roztomile blbounké ...

plakát

Gallipoli (1981) 

Strhující, jeden z nejpůsobivějších protiválečných filmů. Navíc ve filmech s často opomíjené 1. světové války.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Jedním slovem výborné! A to nejen pro fanoušky hororového "zombie" subžánru, ale díky překvapivě kvalitnímu scénáři, taky pro všechny milovníky perfektních seriálů.

plakát

Lovec trolů (2010) 

Trochu mi vadí, že trolové při převodu z dětských ilustrací do filmových políček neztratili nic ze své "kreslené roztomilosti" a jejich modely mohly vypadat přece jenom o něco realističtěji, stále ale dokážou uprostřed lesa navodit - když ne strach - tak alespoň nervozitu. Ostatně šlo o umělecký záměr, jelikož sám Lovec trolů, ačkoliv se maskuje jako fiktivní dokument, je v podstatě pohádkou. A to výbornou!

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Jedna z mála televizních "kriminálek" kterou má rozhodně smysl sledovat.

plakát

Sicko (2007) 

Michael Moore má sice pověst levicového snílka, kterému by člověk přál zažít pořádnou totalitu, ale se svým dokumentem o hrůzách amerických zdravotních pojišťoven sáhl do živého. Sicko je tvrdou lekcí a varováním, kam to dojde, když se zdravotní pojišťovny mohou chovat podle volné ruky trhu.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Příběh vyprávěný z pohledu poměrně naivního dítěte, které jen těžko chápe hrůzy světa kolem něj, ale protože historie má tendence se opakovat, myslím, že je velice důležité takovéto příběhy vyprávět. Nejkontroverznějším aspektem celého filmu je Shmuelova přítomnost v koncentračním táboře. Tohle je pravděpodobně místo, kde se film nejvíce rozchází s realitou, protože je strašlivou skutečností, že většina dětí, které do táborů dorazily, byla okamžitě posílána na smrt. I v roce 1944 ale na několika místech, zejména v Auschwitzu, přece jen děti ještě přežívaly, a existují zdokumentované případy dětí, žijících v koncentračních táborech, ať už za účelem lékařských experimentů či jiných specifických úkolů (jako například dva chlapci v Treblince, kteří krmili kachny v rybníčku). Existují slavné fotografie dětí, které byly z koncentračních táborů osvobozeny, ale pravdou je to, že děti obvykle z transportů putovaly rovnou do plynových komor a Shmuelův příběh tak vyžaduje určitou dávku tolerance historické přesnosti.

plakát

Paris by Night of the Living Dead (2009) 

Dvanáctiminutový snímek, který nabídne milovníkům zombie žánru podívanou se vším všudy. Od romantických pasáží, přes pořádnou akční jízdu až po solidní speciální efekty, které jsou pastvou pro oči. Na tenhle "kraťas" jsem přišel zcela náhodou a musím říct, že toho absolutně nelituji. Pro fanoušky tohoto hororového subžánru povinnost.