Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (94)

plakát

Sedm statečných (1960) 

Nevím, co jsem čekala, nicméně je to western dle Sedmi samurajů, u kterého jsou klíčové momenty poněkud jiné, a tahle změna v tomhle filmu, se mi nelíbila, tudíž nemůžu dát víc hvězdiček.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Nemůžu si pomoct, ikdyž je tohle především oblíbený film u lidí, ale nikdy jsem se takhle nenudila u filmu od začátku do konce.

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Žurnalista a jeho právník se dají na psychedelickou cestu. Mají s sebou několik druhů drog, dělají bordel v Las Vegas. Výborně a vtipně zvládnuté ztvárnění pohledu sjetých lidí na svět. Film provází vyprávění Raula Dukea, kt. píše svůj článek o těchto letech (60. léta), a je plný skvělých hlášek. Naproti tomu výborné obsazení a hudba taktéž. Tom Jones dodává jiskru světlům centra Las Vegas. A z toho nám vzniká neuvěřitelný snímek.

plakát

Kuchyňský dřez (1989) 

velmi působivý a surrealisticky laděný kraťas

plakát

Zbytečná krutost (1984) 

Po prvním shlédnutí filmu mě nijak neoslovil, příběh mi přišel normální, a místy o ničem. Nicméně po důkladné (myslím že důkladné) analýze jsem zjistila, že film v sobě skrývá mnoho ozvláštnění. Doslova si pohrává se zvědavostí a dosavadní zkušeností diváka, udivuje ho. Divák čeká, že se postavy v průběhu filmu dozví, kdo koho zabil, jestli se Aby dozví že je Murty mrtvý, že Ray si to s Aby vyjasní a zjistí že Murtyho nezabila, atd. Sem tam tedy vidíme nějakou uměleckou motivaci, ale v tomhle filmu nejsou až tak viditelné. Z toho mi vyplynulo, že film je dobře propracovaný, a pouhým prvním shlédnutím na to divák nepřijde.

plakát

Little Red Riding Hood (1997) 

Červená Karkulka trošičku jinak. Klasická pohádka s lehce erotickým podtextem a jiným koncem než známe.

plakát

Nový Babylon (1929) 

Snímek začíná veselícími lidmi, kt. ještě neví co je čeká. Záběry statickou kamerou jednotlivých hlavních postav, ale i neznámých, v nás mnohdy vyvolávají pousmání a někdy mimojiné soucit. Zachycuje hlavně tváře herců, vyjímájí se zde detaily - žena máchající prádlo, druhá líbá meč, muži co pijí mléko a stéká jim po bradě, vztek žen když dojde mléko. Přidaná hudba provokuje "náznaky" známých klasických děl (Liszt, Beethoven, ..), kousek začátku je stejný, ovšem znenadání se začne vyvíjet jinak.

plakát

Joan of Arc (1895) 

vtipná scénka z pohledu naší doby, Johanka je "upálena" domalovaným ohněm, v prostředí s umělými divadelními kulisami.