Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Hotel 100%. Po skvělém Covenu jsem si nedokázal představit poutavější a zajímavější sérii, ale zadařilo se. To co dělalo předešlé série zajímavým, mě v Hotelu naprosto odrovnalo. Každá postava zde je zajímavá a vybraná velice dobře. Příběhy do sebe skvěle zapadají, jsou vyladěné téměř k dokonalosti, vše šlape přesně tak, jak má. Nenašel jsem zde prakticky nic, co bych Hotelu vytknul. Z celé série vyzvednu fantastickou Lady Gaga, jejíž hraběnku zvládla dokonale a byla opravdu důstojnou  “náhradou“ za Jessicu Lange.  Nicméně, i když si hraběnka krade veškerou pozornost pro sebe, ostatní herci jí skvěle doplňují, a vše tvoří dokonalý celek. Krásná, moderní a vysoce módní záležitost. Série, ke které se budu rád a opakovaně vracet, a jsem rád, že jsem mohl u toho být.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Freak Show 100%. Máme tady další sérii, a nutno říct že výlet mezi "monstra" na Floridě 50. let nemá chybu. Po černohumorném a odlehčenějším Covenu pokračujeme tentokrát v dramatičtějším tónu s důrazem na jednotlivé postavy.  Samozřejmě je to pořád dostatečně krvavé, nechutné, zvrácené, šokující, některé dějové linky jsou nedotaženě, jiné samoúčelné, přesto je to pořád dost zajímavé a pravé Horror Story, stejně tak jako předešlé série.  Z nových postav zaujme Finn Wittrock, kterého v roli nechutného psychopatického floutka opravdu nenávidíte. Více prostoru by si zasloužila postava klauna Twistyho, či postavy Angely Bassett, nebo Frances Conroy. Dot a Bett  jsou skvělé, Ma Petite je miláčkem série, ale opravdovou královnou je Elsa Mars, v podání fantastické J. Lange, která se touhle postavou důstojně rozloučila z AHS. Skvělá série, tleskám. 

plakát

American Horror Story - Coven (2013) (série) 

Coven 100%. Po Murder House a  Asylum velmi příjemná změna, kterou považuji za trefu do černého. Hororově-černohumorné příběhy z prostředí čarodějnické akademie v nádherném prostředí New Orleans, a cílení na mladší publikum jsou oživením, a hlavním plusem této série. Poprvé se zde představí Kathy Bates, a nutno říct že v roli bílé rasistické vražedkyně nemá chybu. Exceluje samozřejmě J. Lange, jejíž "bitch" nelze nemilovat, nezaostává ale ani casting dalších postav, který je neskutečně povedený.  Příběhově Coven ani na chvíli nenudí, přibylo zde černého humoru, bizarností, krve a nejrůznějších "úchyláren", lehce ubylo napětí a vysloveného hororu (i když AHS o tom nikdy primárně nebylo).  Za mě srdcovka a zasloužených 5*.

plakát

American Horror Story - Asylum (2012) (série) 

Asylum 100%. Oproti první sérii poutavější, dramatičtější a zamotanější příběh odehrávající se ve stísňujícím prostředí psychiatrické léčebny.  Příběhy zde jsou depresivní, ponuré, přesto dostatečně napínavé, hororové, a gradující ve velkolepém finále. Z jednotlivých postav vyzvednu standardně skvělou J. Lange, a čím dál více oblíbenou S. Paulson. Ovšem Lily Rabe jako "ďábelská" sestřička si krade prakticky každou scénu pro sebe, a je největší hereckou posilou této série. Slabinou je zcela zbytečná linka s "E.T." (WTF?). Co je ale důležité, všech 13 dílů má neskutečně napínavou atrmosféru, a zcela nepředvídatelný děj. Famózní počin na poli televizní zábavy. 

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Murder House 100%. Zajímavé, dobře obsazené postavy, poutavý děj, vícero vzájemně proplétajících se hororově-mysteriózních příběhů obyvatel jednoho vražedného domu. I když je série s přibývajícími díly lehce předvídatelná, a v závěru jí poněkud dochází dech, pořád umí šokovat a překvapit.  Jedná o nadstandardní záležitost, a zatraceně dobře odvedenou práci v daném žánru, ke které se budu velice rád vracet. Murphy / Falchuk jsou neskuteční, J. Lange je skvost.

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

Vynikajíci černá komedie, výborné herecké obsazení. Zemeckis jako obvykle nezklamal a natočil vskutku černou komedii, která ani po letech neztráci nic ze svého kouzla. Meryl Streepova v roli přeafektované, sebestřední B-hviezdičky skutečně září. Úspěšně ji sekunduje Goldie Hawn, v roli jeji "nejlepší", věčně hubnouci a soupeříci kamarádky Helen, a Bruce Willis jako její manžel, bývalý plastický chirurg, nyní maskovač mrtvol lakem na figuriny. Potěší i Isabella Rossellini v roli čarodějky. Černé, ironické a vskutku zábavné.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Příjemná romantická komedie se zábavným Sandlerem a okouzlujíci Jennifer Aniston, které to fakt sekne. I když žánrově nic objevného, nebo originálniho, přesto příjemné pobavení nejen na letní večer. 60%

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Pouze lehce nadprůměrné krimi, které je remakem francouzského filmu pod rutinérskou režií Paula Haggise. Celé to ma švih, spád, herecky standartní, přesto jsem čekal jsem víc. 60%

plakát

Válka Roseových (1989) 

Mistrovská, nepřekonatelná černá komedie vypovídajíci o kolikrat horší realitě všedného manželství. Tak jako obvykle na začátku začíná vše krásně, láska mezi Barbarou a Oliverem jen kvete. Po letech manželství si Barbara Rose položí otázku co teď? Zjišťujě že chce být sama, a proto se musí okamžite rozvést, což Oliver těžce nese (jak jinak), vždyť na něho po celá ta léta čekala doma teplá večeře, domáci pohoda a usměvavá manželka. Jenže tá ho má teď plné zuby, nesnese se na něho ani podívat. A jak to celé dopadne, všichni asi víme. Komedie, která je tak černá, že nemá daleko od reality jednoho všedného manželství. Komedie, která nutí zamyslet se nad svým manželstvím a konec konců komedie u které docela jistě procitnete. No a co dál, tak to už je jen na Vás... 100%

plakát

Sex ve městě (2008) 

První celovečerní film podle stejnojmeného seriálu se skutečně vydařil. Všechny čtyři holky po čtyřech letech od poslední epizody znovu pohromadě, zažívají nové a zábavné peripetie jako před lety. Celé to je úsměvné, třpitivé, elegantní, a v konečněm důsledku neskutečně zábavné. Úžasná dvouhodinová módni přehlídka, která vždy potěší.