Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklona před padající oponou je atmosférická až do poslední maringotky, ale přesto po ní zůstává pocit zbytečného zklamání. Herecké obsazení je totiž ještě o něco hvězdnější, dějové zvraty vyhrocenější a některé postavy zvrácenější, ale příběhová linka působí jako hádka pěti scénáristů. Hlavním tématem totiž nezůstane ani kontrast lidských zrůd a ohavných lidí, ani konflikt Jimmyho s Dandym a nakonec snad ani Elsina touha po posledním střípku slávy. Z Freak Show je tak exhibice skvělých hostů s místy nepochopitelnou psychologií hlavních postav a prapodivnými vztahy a emocemi mezi nimi. Hlavně je ale toulavý přírůstek do AHS knihovny svázán jen velmi ledabyle. V tomhle cirkuse totiž Ryan Murphy srdce nenechal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvních čtyř sérií má tohle nejlepší úvodní titulky a je to nejkrvavější. Ale trochu, jak jsem se obával. Podobně jako druhá série mikropříběhy celou linii trochu rozdrobují (i když ne tak silně, jako Asylum) a někde ve druhé půlce se z příběhu vytrácí horror a přichází lehká nuda. Naneštěstí to nezachární ani svižnější závěrečná trojice dílů. Ale samotný konec je dost povedený. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série mě příjemně překvapila, i když jak už je zvykem, taky tam bylo hodně nesmyslnejch situací a blbejch herců. Herci totiž už začínaj být okoukaní a lepší by bylo je uplně vyměnit, než jim jenom měnit role. Za úspěch a zvýšení hodnocení zpět na 2 hvězdičky, může hlavně ten vraždící klaun bez čelisti a jeho nástupce - zhýčkanej rozmazlenej pracháč Dandy. Tyhle dvě postavy se fakt povedly a jejich řádění mě dycky pohladilo po duši. Taky účast Michaela Chiklise byla velkým plusem, protože takhle zahrát by to jenom tak někdo neuměl. Taky musim pochválit to, že některé zrůdičky hráli skutečně postižení lidé, lidově mrzáci. Jinak tady najdeme dobré a uvěřitelné tělesné vady, skutečné nebo vycházející často z historie, tak ty docela stupidní (takhle zdravy siamsky dvojčata svět ještě neviděl). Velká bota, co mi rvala uši, bylo když ten lobster boy zpíval Come As You Are od Nirvany, i když se to odehrává v 60. letech. Idioti, no. Naopak skvělá hudba zazněla vždy, když se objevil Edward Mordake s druhym ksichtem na opačné straně hlavy - super. A jak už je zvykem, Jessica Lange mi celou dobu lezla na nervy... Jo a abych nezapomněl - ta úvodní znělka je uplně vychytaná!!! Ze všech sérií je tohle ta, která mě konečně docela brala... Dnes jsem viděl film Zrůdy z r. 1932 a jde vidět fakt hodně velkou inspiraci tímhle průlomovým dílem. Až moc velkou. Hodně věcí bylo z toho okoukanejch, né-li rovnou zkopírovanejch... ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série je zatím nejvíce melodramatická, naopak prvky horroru se jaksi vytratily. Opět velmi originální prostředí, žel stejně jako každá série postupem děje ztrácí na své atraktivnosti a závěrem je dějová linka poměrně vleklá a zmatečná (alespoň do posledních dvou dílů, až tam si režisér vzpomněl, že už mu moc dílů nezbývá a posledním dílem to de facto vyřešil). Freak Show se nám snaží nabídnout co největší rozsah postav, výsledkem pak jsou kvalitou střídající se díly a empatie k nějaké postavě se nedostává. I když v paměti mně zůstane díl o Pepper, který nám krásně prováže dvě různé série. No jsem zvědav, co předvede AHS v další sérii... už to chce nějakou pořádnou horrorovou podívanou a dostát svému názvu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u předešlých American Horror Story - první díl naprosto skvělý a okamžitě navnadil na další :) :) Už jsem si zvykla na obsazení, které se tam stále opakuje a jsem s tím nadmíru spokojená :) :) Každou chvilku jen napjatě čekám jaké "zrůdy" se tam objeví a je to stále lepší a lepší :) Jsem u 4.dílu, kdy scénu "opustil" klaun, který měl moc moc rád děti :) :) A všechno je naprosto perfektní :) Je tam čímdáltím více "zrůd" a moc se mi líbí znázorněný pohled na svět siamských dvojčat, kdy je plocha někdy rozdělená na dvě části - jako jednotlivé pohledy dvou sester :) To je hodně zajímavé a dává to úplně jiný rozměr :) ()

Galerie (456)

Zajímavosti (19)

  • Edward Mordake, známy aj ako Mordrake, ktorý sa objavil v tretej a štvrtej epizóde, naozaj trpel diprosopiou. Išlo o jedinca so zdvojenou tvárou. Jeho druhá tvár, ktorá sa nachádzala na zadnej časti hlavy síce nedokázala jesť či hovoriť, dokázala sa však smiať a plakať. Mordrake prosil doktorov, aby mu druhú tvár odstránili, pretože mu vraj našepkáva strašné veci. Nikto mu však nevedel pomôcť a vo veku 23 rokov spáchal samovraždu. (Carol Pifková)
  • Postava sestry Mary Eunice, ktorú hrá Lily Rabe, bola už druhou postavou, ktorá sa "presunula" z druhej série do štvrtej. Tou prvou bola Pepper, ktorú stvárnila Naomi Grossman. (Carol Pifková)
  • Tato série je propojena se sérií Roanoke (2016) skrze rodinu Mottových (Finn Wittrock a Frances Conroy), jelikož je nám v ní představen jejich dávný předek Edward Philippe Mott (Evan Peters), stavitel slavného domu, po němž pravděpodobně Dandy sdělil své násilné sklony. (hansel97)

Reklama

Reklama