Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím.. Není to tak silný jako první série, ale i tak je to dost slušné, přesto cítím záchvěv zklamání. Strachu už se nedočkáme vůbec, ale baví mi to čarodějnictví. Linii s Laveau a LaLaurie bych s klidem vynechala, to samé se dá říct o Sekerníkovi. Málo Kylea a moc Madison, tu měli nechat spinkat.. Co mi velmi mrzí je smrt několika dobrých postav. Všechny, kterým jsem fandila skončily pod drnem. Holt koho si oblíbím, umře. :D Ale najdou se i světlé chvilky. Třeba Zoe, nebo vymyšlené moci postav. Taky díl se zombíkama stojí za to. Už aby byla čtvrtá série, snad mi nezklame. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velice solidní druhé sérii mě napadlo, že bych této sérii mohl dát ještě šanci v podobě minimálně jedné série. Takže na řadu přišly čarodějnice a údajně nejslabší příběh celé série. Osobně ale musím říct, že začátek se rozjížděl poměrně slibně. Tvůrci příběh pojali jak kombinaci jizlivé Sabriny, mladé čarodějnice, tak starých dobrých Čarodějek. Jen víc na drsno a evidentně s konceptem hodně pro mladé. Něco ve smyslu současných young adult příběhů. Strašidelné na tomto seriálu je opravdu jenom samotná znělka. Postupně se ale příběh dál vyvíjel neuvěřitelně bláznivě až do nesmyslna a ke konci už jsem s ním byl vysloveně otrávenej. I tak kvituju, že s jednotlivými postavami šli tvůrci opět až na dřeň a tak se dočkáte zodpovězení všeho…a u všech. Mám pocit, že tohle se u seriálů jen tak nestává. Nicméně relativně krátké rozmezí třinácti epizod umožňuje opravdu cokoliv. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšila jsem se a jsem mírně zklamané. Ne, že by se mi tohle zpracování čarodějnické tématiky nelíbilo, to ne, mám ji ráda, ale něco tomu chybělo, nebylo to prostě to pravý ořechový. Místy mi to přišlo trochu bezduchý až nucený. Vůbec se nedivím, že má tahle série na rozdíl od ostatních poměrně nízké hodnocení, protože nesplňuje kvality předchozích dílů. Za mě 3*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je o čarodějnicích. Odehrává se v současnosti a opět se tam objevují někteří staří herci. Příběh se zaměřuje hlavně na New Orleans, kde se odehrává většina děje. Čarodějnice mají v dnešní době krizi, je jich čím dál míň. Příběh se soustředí na čarodějnickou školu. Ty soupeří s voodoo čarodějnicemi, které vede Marie Laveau a s lovci čarodějnic. Ještě do děje zasahuje Delphine LaLaurie, která se v 18. století podílela na mučení černých otroků. Postavy v této sérii neustále umírají a ožívají, takže je v tom celkem zmatek. Stará nejvyšší čarodějnice slábne a hledá se její nástupkyně. Ale až do posledního dílu se neví, kdo to bude. Nakonec jich moc nezbylo. Finále mě dost překvapilo, ale skončilo to dobře. :) "Poskládáme ti dokonalého přítele." ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama