Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Pokojný bojovník

Pokojný bojovník (2006)

Podle mého názoru toto není vůbec film o sportu, jak si tu hodně lidí myslí. Tento film je jen prostředkem předání určitého vědomí a informací. Je to dokonalé ztvárnění toho, jak by lidé měli začít přemýšlet a jak by měli žít své životy. Asi jsem nikdy neviděla film, nad kterým je třeba se zamyslet nad vlastním životem více než tady. "Teď a tady" :-))

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Ja mam velky problem s nazvy. Nepustim si vetsinou film, kdyz me nazev nezaujme. Zazracnym zpusobem jsem se v tomto pripade premohla, na doporuceni kamarada, a pustila si ho. Od zacatku az do konce jsem byla v soku, jak skvely film to je. Neskutecne vtipny, mily a chytry. Velmi pravdivy a filozoficky. Jedny z nejlepsich hlasek vubec. Totalne originalni, vubec to pro me neni klise, jak nekteri tvrdi. Tomuhle ja rikam perfektni film se vsim vsudy. Kdyz naslouchate a velmi dobre vnimate, hodne se dovite. Vzdyt existuje vzdy i dalsi moznost, ne? :) .... "Zkušenost tě naučila, že všechna srdce jsou červená a piky zase černé. Protože mají podobný tvar a je pro tebe jednodušší je rozeznat podle předchozí zkušenosti, než abys připustil možnost, že mohou vypadat jinak."

Balada pro banditu

Balada pro banditu (1978)

Dokonalost sama. Nejlepsi muzikal vubec. Sklanim svuj hrbet pred vsemi, co se ucastnili vyroby. Tohle me zaujalo uz kdyz jsem byla male dite a myslim, ze to je co rict, kdyz neco takovehleho dostane i dite. Divam se na to casto. Pisnicky jsem si jako mala nahravala do kazetaku polozeneho vedle televize a poslouchala jsem je pred usinanim. Krasne pisnicky a skvele zfilmovano. Super.

Malý princ

Malý princ (1974)

Je to nadherne dilo, zdarene a dechberouci. Klobouk smekam a na kolena klekam, vazeni. Skvele zvoleni herci a maly princ byl dokonale vybran. Na jeho smich asi jen tak nezapomenu. Bez pisni bych se obesla, ale nic filmu neubraly, takze nevadi. Vrele doporucuji vsem. Myslim, ze zakladni myslenka knihy se rozhodne podarila prenesti na platno.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Dokonalá hudba, dokonalá něžnost a milostné napětí. Od prvni chvile, kdy jsem tento skvost shledla v kine, je to muj nejoblibenejsi film ze vsech. Ma vsechno to, co ja miluji. Me oblibene casove obdobi, popelkovsky pribeh krasne Liz, tajemneho a citliveho Darcyho a dokonale sehrane velkolepe sceny s vyznavanim lasky ... Každá by chtěla pana Darcyho =)

Zarafa

Zarafa (2012)

Dnes jsem to videla (ve francouzstine) a musim rici, ze to je naprosto nadherny, nezny, krehky, smutny i vesely dilo, ktery rozhodne stoji za to! Vhanelo mi to usmev i slzy do tvare. Neda se tomu vytknout vubec nic. Je v tom velka moudrost a filozofie zivota. Proste nadherny. Bez vahani za 5*. PS pro Lachtana: Ne každý je tak bystrý, aby tu moudrost našel nebo hledat chtěl :-)

Jíst, meditovat, milovat

Jíst, meditovat, milovat (2010)

Po těch letech, co uplynuly od mého prvního zhlédnutí filmu, se ledasco změnilo. Nadchlo mě to už tehdy, protože její styl života je mi blízký a podobný tomu mému. Dnes ale vidím, že Liz je mi podobná především povahou a myšlenkami. Její myšlenkové pochody při jídle v Itálii, začátcích meditace v Indii nebo hádky na pláži na Bali jsou až neuvěřitelně totožné s tím, jak bych se chovala (chovám) já. Je to celkem zajímavý a osvobozující pocit, kupodivu, když vidíte na plátně něco vám tak podobného. Tehle film mě vždy nakopne a ukáže mi, kým jsem a že tím člověkem jsem ráda.

Vinnetou

Vinnetou (1963)

Kazda chtela Old Shatterhanda, ale ja mela slabost pro Vinnetoua. V davnych casech jsem to hltala plnymi dousky, oci vyvalene, telo napjate a uz jen pri stare zname dobre znelce mi prechazel mraz po zadech nadsenim, ze zacina Vinnetou, chvile, kdy je na okamzik v domacnostech s detmi klid, jelikoz vsichni sedi pred televizi a nemohou se nabazit "Majovske klasiky". Kdyz skoncila podivana, kazde ditko utikalo do pokeje, kde osedlalo matraci jako Hatatitlu a vydalo se vstrict osudu po prerii. Stejne jako v davnych casech, i dnes ma Vinnetou porad stejne kouzlo. Klasika nad vsechny klasiky.

Přijela k nám pouť

Přijela k nám pouť (1973)

Nejlepsi, nejoblibenejsi a nejvicekrat skouknuty detsky film meho detstvi i dospelosti. Dodneska si ho poustim velice casto. Znam kazde slovo dopredu a pisnicky si zpivam ve vane.Uzasni detsti herci jako jsou Renata Maskova, Zuzana Bydzovska, Roman Cada a Marek Vasut dodavaji obrovskou tresni na dortu uz tak krasnemu scenari. Ve sve kategorii filmu je tento kralem.