Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství dvou děvčátek a o soupeření klukovských fotbalových mužstev ze dvou sousedních vesnic, z nichž každý se snaží pro sebe získat svého vrstevníka Janka, který přijel na kolotoči a hraje fotbal "jako Pelé"... Autorkou portrétu v památníku je Věra Plívová - Šimková. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

topi 

všechny recenze uživatele

Režisérka dětských filmů Věra Plívová-Šimková si zkusila i zpívaný film a její řemeslnická kvalita se nezapře. Jde o krásný příběh dvou dívek, které se mezi sebou znepřátelily kvůli památníku jedné z nich. Mezi tím probíhá chlapecké fotbalové utkání dvou vesniček a hlavní pozadí snímku tvoří pouť, která přijela do jedné ze vsí. Dvě ústřední kamarádky hrají krásné mladičké dívky Renata Mašková a Yvetta Kornová, jejichž jsou to první filmové role. Stejně tak se víceméně poprvé před kamerou objevily mladičké tváře Marek Vašut, Roman Čada, Ivana Maříková, Miroslav Vladyka, Libuška Šafránková, Václav Vydra nebo Zuzana Bydžovská (ten její potrhlý chechot je prostě nesmrtelný už od útlého mládí :)). Jeden kluk a jeho výraz, když chtěl Markétě ustřihnout vlasy mi připomínal démonický úsměv Anthonyho Perkinse z Hitchcockova Psycha :D. Texty pěkných písniček napsal Jav Vodňanský a hudbu složil Petr Skoumal. Díky za takové pohodové filmy, kdy neexistovaly mobily, počítače, tablety a děti se vydováděly venku na čerstvém vzduchu a v podstatě domů se přišly jen vyspat. Tak jak jsem si dětství užíval já, tak si užívám i takovéto filmy. A paní režisérka přesně tohle uměla nejlépe ze všech tehdejších tvůrců. A v dnešní době někdo aspoň trochu podobný tady setsakramentsky chybí. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi, nejoblibenejsi a nejvicekrat skouknuty detsky film meho detstvi i dospelosti. Dodneska si ho poustim velice casto. Znam kazde slovo dopredu a pisnicky si zpivam ve vane.Uzasni detsti herci jako jsou Renata Maskova, Zuzana Bydzovska, Roman Cada a Marek Vasut dodavaji obrovskou tresni na dortu uz tak krasnemu scenari. Ve sve kategorii filmu je tento kralem. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodový dětský film. Krásné prostředí Českého ráje, letní pohoda a hezké písničky dokreslují příběh dětí z jedné vesnice, který je lidský a příjemný. Děti hrají dobře, film pěkně ubíhá a je určitě velmi zajímavé pozorovat, jak se od dětského věku proměnili nebo neproměnili mnozí herci - Vašut, Vladyka, Bydžovská a další. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Když jsem film v TV pustil, nečekal jsem zázraky a ani jsem nečekal, že ho shlédnu celý. Nakonec mě děj dokázal do sebe v táhnout a dětské osudy v něm probíhající, mě zajímali. Nenáročná dějová linka, všudepřítomný dětský smích a všechny jejich radosti a starosti, mě dali vzpomenout na své vlastní dětství a to je klad, který si u dospělého diváka, může film určený pro dětskou populaci jen připsat na vrub úspěchu. Ale budu více objektivní. Smysl příběhu nabízí pro dusi malého človíčka spousty zážitků, ale nemyslím, že to platí i pro současné dítko jednadvacátého století. Zpracování je klasicky odpovídající tehdejší televizní době. Nejvíce úsměvných okamžiků tak ve finále přináší pohledy na dnešní známé aktéry, které ve snímku prožívají svá dětská léta a první herecké zkušenosti. ()

franya69 

všechny recenze uživatele

Tak na to koukám znovu po X letech a nechápu, že jsem to původně ohodnotil jen třemi hvězdami, když jako malej jsem to zbožňoval. Ač jsem na brunetky, byl jsem zamilovanej do Kornový - takže přehodnocuju na pět kusů, který bych tomu normálně nedal, ale je sakra rozdíl koukat na to v dětství, nebo v pětačtyřiceti. Tenkrát to pro mně byla zkrátka pětihvězda a některý ty vodrhovačky jsem si broukal celé dětství, ne li mládí :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Václav Vydra nejml. hrál vojáka základní vojenské služby, ačkoliv mu bylo v době natáčení 17 let. (M.B)
  • V písni „Žluťásku, žluťásku“, která zazní ve filmu, se objevuje i slovo „čičorečko“ – latinsky „Securigera“, jedná se o rod rostlin patřící do čeledi bobovitých. (sator)

Reklama

Reklama