Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Tohle se nedá popsat...tohle se musí vidět. Dvě a třičtvrtě hodiny skvělé akce ve které mi vůbec nic nechybělo. Zmatek (ten pozitivní), napětí, strach, tyhle tři faktory mě v kině přikovaly do sedačky tak, jako naposledy jen Harry Potter and the Deathly Hallows 1. Tom Hardy se dokonale zmocnil své role Banea, s tou jeho maskou a svým úžasným hlasem, který mi ještě doteď zní v uších, Marion Cotillard její role perfektě sekla (spoiler: už od Inception víme, že ve svých rolích nemusí být až tak svatá, že...konec spoileru), Anne Hathaway mě překvapivě nevytáčela tak, jako v jiných filmech a docela dobře se na ni i koukalo, Gary Oldman, můj velký oblíbenec, byl jako v předchozích dvou dílech bezchybný a Gordon-Levitt asi někomu vezme místo v žebříčku mých nejoblíbenějších herců, protože se zde, znovu po Inception, ukázal v celé své kráse. Morgan Freeman a Michael Caine ukázali, že nesenilní, tak jako spousta jejich hereckých kolegů, ale naopak, co díl Batmana, to lepší výstup a Christian Bale... nebudu popírat, že závidím, že Anne Hathaway a Marion Cotillard se dostalo takové pocty ho políbit :D ale to už jen taková vsuvka mimo film, Bale se znovu ukázal jako dokonalý Batman. Tahle role mu sedí už od prvního dílu. A negativ ohledně filmu bych měla asi jen pár: po traileru jsem se neskutečně moc těšila na scénu na hřišti, která mě popravdě jemně zklamala, protože trailer s hudbou ji vyhreslil mnohem napjatěji a strašidelněji než jaká ve skutečnosti byla. Technická stránka filmu je, tak jako vždy u Nolana, dokonalá. On si umí sehnat tým, jak už herců, tak taky kameramanů a všech okolo. Já prostě nemůžu dát jinak než 5*. Zajímavý komentář: Snake.Charmer

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Sedmkrát za posledních šest týdnů jsem tenhle film viděla a pokaždé jsem u něj tak nadšená a napjatá, jako nikdy. Tady je vidět, že na vynikající film není potřeba několika miliónový rozpočet a stovky počítačových efektů. Ne, stačí bezchybný Colin Farell, stará telefonní budka a ledově mrazící hlas Kiefera Sutherlanda. A samozřejmě dobrý nápad a dobrý režisér. Pokud mám bodovat od jedničku do pětky, dávám sto.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Stoprocentně nejlepší ze všech X-menů. Michael Fassbender a James McAvoy jsou oba k nakousnutí a do filmu perfektně sednou. A ať si ho pustím třikrát, čtyřikrát, ba dokonce pětkrát týdně, nikdy se u něj nenudím. Dala bych i 6* kdyby to bylo možné a to hlavně kvůli konci, který KONEČNĚ není úplným happy-endem. Prostě Matthew Vaughn znovu po Kick-ass dokázal, že umí. A jak!

Wanted

Wanted (2008)

James McAvoy a Morgan Freeman. Tady to prostě nemohlo dopadnout jinak, než naprostou bombou. Akce je tam dost, přemýšlet se u toho, pravda, moc nemusí, ale zato je to tak perfektně plynulé a dokonalé, že film ode mne má 100% jistých. A ta předposlední scéna, kdy Wesley s pomocí krys zlikviduje celé bratrství je moje druhá nejoblíbenější akční scéna, hned po nádražní honičce v Bourneovu ultimátu.

Šifra mistra Leonarda

Šifra mistra Leonarda (2006)

Bettany, Hanks, McKellen a šťourání se ve skandální historii se spoustou krásných záběrů noční Paříže a úžasnou hudbou. Snad jediný film u kterého jsem ty tři hodiny vydržela napjatě sedět bez jediného mrknutí. Perfektní zfilmování fantastické knihy. 100%.

Kapitán Phillips

Kapitán Phillips (2013)

PERFEKTNI, nemam absolutne co vytknout. Konec je emocionalne tak silny, ze jsem neudrzela slzu a Hanks je bezpochyb jeden z nejlepsich hercu a Greengrass jeden z nejlepsich reziseru. 200%, zatim nejlepsi thriller roku