Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Temná věž (2017) 

Tohle je jedna velká promarněná šance. Literární předloha je poklad, podle kterého mohlo vzniknout skvělé filmové dílo. Když Jackson dokázal zfilmovat Pána prstenů, nevidím důvod, proč by to nešlo i s Temnou věží. Bohužel vzniknul film, který není ani pro fanoušky Kinga, ani pro diváky, kteří knihy nečetli (protože některé detaily prostě musí být knihou nepolíbenému záhadou). Aneb jak ani dobří herci moc nezmůžou, když scénárista zapomněl tvář svého otce :) A mimochodem, nic proti Elbovi, ale když už ve filmu Amíci potřebovali Afroameričana, nechápu, proč se prostě a jednoduše nedrželi předlohy. Kriste pane, černoška a ještě invalida... Co chtěli víc. Dlouhé dny a příjemné noci tentokrát tvůrcům nepřeju. Absence Eddieho, Susanah a Ocha nejde odpustit. A to je jen vrchol ledovce. Jednu hvězdu dávám za úvodní společnost Ka-tet, želvu a růži.

plakát

Povstání strojů (2006) (TV film) odpad!

Scény, kdy herci uhýbají před výpady strojů kotrmelci do prázdna, jsou k nezaplacení. Obzvlášť ty, kde není útok stroje s kotrmelcem synchronizován. Lidská blbost mě nikdy asi neomrzí.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Proč se mi zdá, že Američani umí dělat horory jen jako remaky japonských a španělských skvostů, nebo dle šablony: parta lidí vleze někam, kam nemají... Od první chvíle víte, co se bude dít, kdo po těch jelimanech půjde a přesně odhadnete závěrečnou scénu. Škoda.

plakát

Hrůzná minulost (2012) 

Horor, u kterého jsem se po dlouhé době bála. Konečně zase něco svým způsobem originálního. Po shlédnutí ubohých Černobylských deníků skutečně osvěžující záležitost.

plakát

StreetDance 2 (2012) 

Jedna hvězda za skvělá taneční čísla. Zbytek je zoufalá snaha o film. Hlavní hrdina se škálou výrazů jako Stevan Segal, jeho spolutanečníci, kterých je mnoho a neexistuje šance si je zapamatovat (ačkoli každý předvádí svůj "specifický" projev) a pokus o romanci, který tvůrcům nesežere ani hladový bernardýn. Film jen pro milovníky street dance. Anebo ty, kdo mají rádi neoriginální-klišé-do trapnosti sahající taneční snímky. A zajímalo by mě, kde světoví filmoví tvůrci sebrali pohled na ČR a Slovensko a la dobytek, hnůj, sockoizní tepláky a sídliště... To mě snad uráží :)

plakát

Zakázaná zóna (2010) 

V jednoduchosti je dokonalost a krása - Monsters mi vzali dech. A nemůžu se zbavit pocitu, že na takovou cestu bych chtěla taky.

plakát

P2 (2007) 

Nemůžu si pomoc, ale dlouho jsem neviděla tak hloupý film. Hrdinka se chová hloupě (když se např. 3x za sebou diví, že v podzemním parkovišti nemá signál), hlavní zloun se chová hloupě ( i když jinak hraje Bentley dobře, ale v tomto případě jsou pokusy o děsivé pohledy směšné) a asi nespočítám, kolikrát jsem se u tohoto filmu plácla přes čelo, když se stalo něco... hloupého. Herci se snaží, ale tady to zkrátka nestačí. Každopádně, proti gustu žádný dišputát :)

plakát

Avengers (2012) 

Není to sice nijak "chytrý" film, ale povedlo se natočit poctivou popcornovou zábavu, u které člověk může na chvíli vypnout mozek, a navíc se setká s partou známých hrdinů, kteří dohromady fungují možná lépe, jak každý zvlášť - dobře, až na skvělého Starka :) Výborná akce, přehlídka škály superhrdinských vlastností a jakási filmová jiskra, která na mě v kině už dlouho nedopadla.