Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (15)

plakát

Večírek (2021) 

Tu jednu hvězdu dávám za Rodena. Vážně  netuším, co zrovna Suchánek bral za matroš, když psal tento pomatený scénář a ještě měl odvahu ho použít. Jestli to mám pochopit ve chvíli, až mi bude padesát a menopauza zaklepe na dveře, to raději spáchám sebevraždu samopalem a budu doufat, že neselže.

plakát

Princip slasti - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Úvodní titulky slibovaly docela solidní podívanou. Iluze mi sebrala lehce afektovaná a děsně drsňácká komisařka. Hádám, že v tom bude nějaký psychologický zádrhel z dětství, frustrace z otce, citová deprivace a tak dále. Jsem zvědavá, co se z toho sekání údú nakonec vyvrbí. A také jestli se mezi jednotlivými zeměmi brzy zorientuji, aby byl čas ptát se kdo je kdo.

plakát

Princip slasti - Epizoda 2 (2019) (epizoda) 

Při tomhle tempu vraždění, sakra, to bude v posledním dílu slušná hromada mrtvol. Ale dám tomu šanci. Zatím to není úplně blbý.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Po všech těch intoušských a psychologických sond do lidských niter, je tenhle snímek pohodovým a úsměvným bijákem. Láska, romantika, happy end. Nic složitého, oddechovka a úprk z každodenního blázince. Moc se mi líbila Tereza Kostková, nejpřirozenější postava ze všech. A zamilovaný Vláďa Polívka. Ach, to mládí. :-)

plakát

Robert Vano - Příběh člověka (2018) 

Nebýt rušivého vypravěče Filipa Jančíka, dala bych 4*. Toto Adolf Zika opravdu nevychytal. Je možné, že Robert Vano nerad mluví, nechtěl se k některým věcem vyjadřovat, nebo režisér chtěl urychlit sled událostí. Dokument Jan Saudek-V pekle svých vášní, ráj v nedohlednu, se mi líbil více. Byl i lépe zpracován. Každopádně Robert Vano je velký umělec, citlivý a křehký člověk. Dle mého názoru introvert a natáčení mu muselo dát zabrat. Jsem ráda, že máme tak skvělého fotografa. Bohém par excellence.

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Tak tuhle pohádku jsem vždycky nějak prošvihla a po dnešním "představení" toho ani nelituji. Nějak mi poslední dobou lezou na nervy stále podobné role retardovaných králů. Že Bohdalová zovarovatěla, jsem přešla mávnutím ruky. Ale že Preiss na posteli s Kubařovou letící vesmírem, vypadali jako dva zhulenci, to přejít nešlo. A asi hulil i celý štáb. Přišlo mi, že se zase nějací "kreativní grafici" potřebovali vyřádit a cpali nám vesmír ještě několikrát. Jen tak, pro radost! Zbytečně. Zelenko, zklamal jsi na celé čáře.

plakát

Americké dopisy (2015) (TV film) 

Tento film mi svým stylem lehce připomínal životopisný příběh o Leoši Janáčkovi, Lev s bílou hřívou. Hynek Čermák mi v roli Antonína Dvořáka sednul, Petra Špalková výborná. Kamera pěkná, dobré pokoukání to bylo :-)

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Jak už tu několik lidí psalo, první co mě napadlo, tak vykradený Mrazík a Tři oříšky pro Popelku. Roman Vojtek, ač jindy pohledný mužský, měl takovou šlehu, že by se i Ivánek v takovém účesu styděl vylézt ven z chalupy. Maruška byla nejen mdlého ducha, ale přišla mi, že jde o převlečeného protekčního mladíka. Do dívky jemných rysů, pod jakými bych si Marušku představovala, měla na míle daleko. Žilková si roli macechy evidentně užívala a docela jí to sedlo. Brácha Nosek se spíš měl jmenovat Ušek a silně mi připomínal Jirku Stracha ve studentských letech. Měsíčkové nebyli špatní, jen si myslím, že měli dostat více prostoru, když pohádka je hlavně o nich. Ke konci pohádky mě napadla jedna věc. Co by na to řekla Boženka Němcová? Neobracela se v hrobě? :-) p.s. Nějak jsem nepochopila význam bílého králíka...:-(

plakát

Posel budoucnosti (1997) 

To byl první film, kde mi můj oblíbený Kevin Costner lezl děsně na nervy. Velké zklamání! :-( Takovou "umělinu" jsem tedy nečekala.