Reklama

Reklama

Večírek

Trailer

Obsahy(1)

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (227)

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

´´Film´´ hodnotný jako cena projetý nafty do starý slávistický karosy s Vladykou v 20 let nepraným  triku. Ve vší úctě k obsazení, tohle bylo těžce prkenný mrtvolno s řadou podivných situací, který nemá smysl dál rozebírat. Míšův snímek prošuměl kino nabídkou stejně jako chudáci diváci, kteří se na tohle bohužel zatoulali.. 15% ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zajímavý rozjezd srazu přátel ze školy po letech, kde se ani skoro nepoznávají a vypadá to na dobrou zábavu s černým humorem. Poté ale dorazí prodejce vysavačů a po zjištění že jejich kamarád zemřel všechno sklouzne do dialogů o ničem! Od odjezdu autobusem přišlo trapno a nechápu jak dokázal Suchoš při svém debutu přemluvit taková jména na obsazení! Bohužel mě to vůbec nechytlo a závěr byl dost divně useklý. V titulcích teda ještě pár záběrů ze smutečního obřadu, ale to už to nespasilo. Kamera slušná, ale pořád se k tomu musí přistupovat jako o pokus něco vyzkoušet a natočit, takže sen byl splněn! 40% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vtipné dialogy z úst smutných lidí. Nejednou jsem se jim zasmál, casting povedený. Jen jsem přemýšlel o Suchošově větě  cca : " mě už je to teď jedno, já si splnil sen, natočil jsem si film, který běží v kinech" , zajímavý přístup, ale moc si cením, že Suchoš to řekl na plno, protože takový pocit mám z mnoha českých režisérů a herců "my si točíme filmy a diváci vy nám můžete políbit prdel, stejně filmům nerozumíte". ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Možná je to blbý, ale tady jsem to už tak nějak i na základě zdejšího hodnocení čekala, od Suchánka jsem zázraky vůbec nečekala, a nakonec jsem se doma u Netflixu zasmála nad hláškama party bývalých spolužáků (kdo má fakt rád třídní srazy?) i víc jak u současné kinoprodukce. Na večer po náročném dni mi Večírek sedl, Boudová a Vilhelmová neměly chybu a Langmajer mě přesvědčuje už po několikáté, že umí být vtipný i jako komediální herec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Suchoš si potřeboval dokázat, že umí napsat a zrežírovat film. Umí, ale ne optimálně. Z jeho režie kritika nebude padat v úžas. Pojetí nemá daleko do velmi úsporného televizního filmu, který zapadne. Před kameru vyslal solidní herecké obsazení, nezřídka jsou mezi nimi jeho blízcí kamarádi, třeba Langoš Langmajer. Bývalí spolužáci v počtu šesti jedinců se jednoho dne sejdou v domě manželů, které tvoří Jiří Langmajer a Tatiana Dyková, při příležitosti školního srazu, na který dorazí křesťansky smýšlející Karel Roden, frivolní Nela Boudová, vytrvale hláškující Marek Taclík a zpěvem se živící Marián Čekovský. Jejich veselé hlášky, škorpení, nostalgické vzpomínání i odvážné narážky na totalitní nacistický režim přeruší smutná zpráva - nečekaně doručené parte s úmrtím spolužáka Bohdana, přezdívaného Prasopes, v jejich vzpomínkách posazeného do mimořádně živelné bytosti. Všichni svorně souhlasí, že mu za týden pojedou na pohřeb. Vypraví se autobus se šoférem Miroslavem Vladykou za volantem, Dyková se opije, Roden se urazí a z autobusu vystoupí, hlášky postupně ustanou a podivná směsice komediální konverzačky a road-funus-movie, trvající jen cca 80 minut, se dočká svého konce. Michal Suchánek to vůbec nemyslel zle. Zpočátku se totiž lehká absurdita dle zvoleného a nastaveného konceptu divadelního minimalismu (film svůj divadelní původ rozhodně nezapře) vyvíjí slibně, ovšem následná část s autobusem je z kreativního hlediska zabrzděná až uhozená. Nezřídka jsem měl pocit, že to všechny najednou přestalo bavit, a kamarádi pokračují v hraní jen proto, že to slíbili svému kamarádovi. A scénář zapomněli vzít s sebou. A příliš se režijně nečinil ani Suchánek. Úplně instruované bez nápadu, vtipnosti stále méně a až moc urputně tlačená k divácké bránici. Kladné známky jsou tedy hlavně za povedený komediální rozjezd, originální hlášky, co pobaví, hlavně Taclík se činí, herecké obsazení má také svoji kvalitu a hudební doprovod Jiřího Buriana má hravé tóny  Matěj Dadák coby podomní prodavač vysavačů je postava nadbytečná, klidně by se film bez ní obešel a zpráva o úmrtí spolužáka se mohla doručit třeba klasickou poštou, nikoliv jeho přičiněním. A to jeho hraní je utrpení, nevtipný, nijaký. Nejlepší z filmu jsou Taclík, Dyková i Langmajer, tihle dva drželi statečně prapor vtipnosti a mentální způsobilosti a i jejich přičiněním tenhle Večírek neskomíral na nedostatek tvůrčích schopností a režijní nezkušenosti. 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama