Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Poslední recenze (5)

plakát

Železná lady (2011) 

Zklamání z filmu a vynikající výkon Meryl Streep. Tak bych v jedné větě shrnul Železnou lady. Umím si představit, že pro rozeného Angličana je film asi větším zážitkem, ale pro nás, zaprděné Čecháčky, kteří o Margaret Thatcherové vědí z hodin dějepisu jen to, že to byla předsedkyně vlády Velké Británie (předpokládám, že z té školy ovšem nejsou déle jak dva tři roky), to bylo vážně slabé. A víc k tomu nechci říkat. Snad jen ještě to, že bych dal jen dvě hvězdy – ta třetí je jen pro tu Meryl – jako takový malý nášup k Oscarovi.

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Opravdu jsem se na něj těšil. První díl jsem před lety viděl víceméně náhodou a dodnes si pamatuju, že když jsem v noci potřeboval na záchod, zrovna moc příjemné pocity jsem při průchodu bytem nezažíval… Dvojka pro mě byla trochu zklamáním – asi jsem čekal, že to bude trochu jiné. I když paradoxně nevím v čem. A u trojky jsem se zase bál o poznání víc. Zlo zde bylo ještě reálnější, lekačky ještě lekavější a ve spojení s malými dětmi opravdu odzbrojující. Mimochodem – výjimečně nedoporučuji ke zhlédnutí kino! Myslím, že když si to pustíte sami doma, pěkně v noci na pořádné televizi a s kvalitním zvukem – zážitek z filmu (a taky po něm) bude mnohem intenzivnější…

plakát

Školní výlet (2012) 

Ač nerad, musím se přiznat, že na Školní výlet jsem šel do kina s jistými předsudky. Komentáře kolegů nejsou povětšinou příliš pozitivní a navíc jsem již předtím viděl páně Magnuskovu Pamětnici a Bastardy. A udělal jsem dobře, že jsem na něj šel! Teď totiž můžu s klidným srdcem začít sumarizovat. Takže NEDOSTATKY: zvuk filmu je z nepochopitelných důvodů opravdu velmi nekvalitní; střihu se při změně záběrů během dialogů opravdu moc nedařilo; spolehlivě šlo odhalit některé neherce (začali se usmívat, jakmile si mysleli, že už mají odehráno a kamera je nevidí); místy naprosto nelogický a dějově nezapadající střih; některé těžko uvěřitelné scény (Srstkovo „vyklidnění“ přítele Hanychové či rádoby dramatická scénu, kdy hlavní hrdinka vykašlává krev do umyvadla); naprosto neherecké umění Honzy Bendiga; holý zadek pana Fišera byl myslím opravdu zbytečný a vcelku vetchému ději by jeho absence určitě neublížila. POZITIVA: někteří herci staré generace (Zindulka, Trojan, Kostka, Navrátil, Jirásková) a jedna herečka mladší generace (Sandra Nováková – mezi mé oblíbenkyně nepatří, ale ve filmu patřila k tomu lepšímu); překvapivě se mi do hlavy vryla titulní píseň Láska je tu napořád; Tomáš Magnusek ve filmu hrál, v porovnání s ostatními jeho filmy, méně; několikrát jsem se opravdu usmál. Suma sumárum dvě hvězdy. A nic na tom nemění ani fakt, že to byl film, ve kterém jsem se na pár sekund objevil v jedné z vedlejších rolí.

Poslední hodnocení (1 482)

Manželé Stodolovi (2023)

09.06.2024

Tancuj Matyldo (2023)

05.06.2024

Trojí život (2018) (TV film)

02.06.2024

Zelňačka (1981)

27.05.2024

Devadesátky (2018)

20.05.2024

Svatá (2024) (TV film)

19.05.2024

Duše (2020)

21.04.2024

Sexuální výchova - Série 3 (2021) (série) (S03)

20.04.2024

Sexuální výchova (2019) (seriál)

20.04.2024

Reklama