Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (40)

plakát

Anne s E na konci (2017) (seriál) 

Nejsem fanoušek dívčích románů a tak sem k Anne s E na konci přistoupil zcela bez nějakých očekávání. Seriál mě velmi mile překvapil. Sledujete obyčejné lidi prožívající své osudy. Herci zde odvádějí opravdu výjimečné výkony včetně vedlejších rolí a tak sem měl místy pocit, že se z mé TV stal stroj času a já koukal opravdu na skutečné příběhy hlavních postav. Soundtrack je doslova něco nádherného, skladby Ariho Posnera a Amina Bhatii se mi doslova vryly pod kůži.

plakát

Boj o Hedvábnou stezku (2015) 

Celou dobu sem čekal co se stane, až sem zjistil že se za 127 minut stopáže nestalo absolutně nic. Patetické scény, zmatený střih, neexistující scénář. Nuda, Nuda, Nuda, Nuda..............................

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Zdaleka to není takový průser jak by se mohlo zdát. O herecké obsazení sem strach opravdu neměl. Millie Bobby Brown je opět výborná stejně jako S.Holmes Henryho Cavilla. Je to vlastně ona a Cavill kdo tento film zcela bez nadsázky zachraňují. Po 2 zkouknutí musím pozměnit svůj původní komentář. Film je pohodový, příjemně odvyprávěný. Je to vlastně stylem takový Harry Potter 1. Je zvláštní je že po druhém zhlédnutí se mi to líbilo mnohem víc než na poprvé. Pokud čekáte něco ve stylu Holmese R.D. Juniora budete zklamáni. Pokud k tomu ovšem přistoupíte jako k pohodovému rodinnému filmu pak Enola obstojí. Doufám že autoři se v budoucích dílech nebudou bát zahrát na temnější notu právě ve stylu Sherlocka R.Downieho. Millie na to bezpochyby má aby podobnou roli utáhla i v mnohem vážnější a zároveň komediálnější poloze.

plakát

Černé zrcadlo - San Junipero (2016) (epizoda) 

Rozhodně jedna z nejlepších a nejemotivnějších epizod. Doporučuji se na ni podívát 2x protože pří druhém zkouknutí si všimnete velmi emotivních detailů kterými nás tvůrci v rámci tohoto příběhu nenápadně bombardují.

plakát

For All Mankind (2019) (seriál) 

Kvalitní seriál o dobývání vesmíru v alternativní historii / realitě s místy velmi temnou atmosférou psychologického thrilleru. Pokud se na něj chcete podívat rozhodně nekoukejte na trailery a už vůbec ne na ty umístěné na youtube. V komentářové sekci se tam totiž strhnul totální shitstorm který si tento seriál nezaslouží. Mně osobně jako fandovi vesmírných letů apod. něco podobného velmi chybělo.

plakát

Joker (2019) 

Za mě je ten film strašně přeceňovaný. Protože udělat Jokera tak aby vůbec nijak nereflektoval svoji předlohu mně prostě připadá špatně. Jednoduše si odmyslete že postava Artura si na sebe načmárá makeup klauna a rázem máte normální průměrné drama o psychopatovi, byť luxusně zahraném. I Nolanova trilogie byla hodně jiná než komiksové originály ale přesto je v určitých ohledech respektovala. Téměř by se dalo říct že si z nich vybrala to nejlepší. Zatímco Phoenixův Joker je psychicky narušená ubrečená troska plná sebelítosti tak třeba Ledgerova nebo Nicholsonova verze je geniální zvrácený zločinec a to byla pro mě vždycky hlavní výsada Jokera. To bylo to co ho oproti ostatním padouchům zdobilo. Geniální zločinecká zvrácená mysl se stejně zvráceným smyslem pro humor. Film se navíc nikam neposouvá, prakticky nemá děj, zápletku, nic. Sledujeme pouze galakoncert Joaquina Phoenixe který sice hraje výborně ale to je pro mě na utáhnutí celého filmu prostě málo.

plakát

Drive (2011) 

Film má velmi dobrou atmosféru. Práce s kamerou je výborná. Obrazové ztvárnění v tomto filmu je vlastně výborné celkově. Soundtrack je také výborný ( hlavně skladba Kavinsky - Nightcall ). Nedá se říct že by film měl spád ale tak nějak si plyne příjemným tempem. Nicméně některé scény jsou opravdu hodně utahané. Dlouhým bezeslovným záběrům s pohledy herců sem bohužel na chuť moc nepřišel. Nebýt tohoto nedostatku dal bych klidně i 5 hvězd. Temné, stylové, emotivní,brutální......

plakát

Baby Driver (2017) 

Řekl bych že film samotný je ve svém smyslu naprosto dokonalý. Kombinace hudby, zajímavého charakteru hlavního hrdiny a jeho touhy po svobodě která společně s dějem graduje prostě alespoň u mě funguje na 100%. Dalo by se najít pár chyb, ale ty jsou vzhledem k celkovému vyznění filmu naprosto nepodstatné.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Pročítám zdejší komentáře a opět se musím smát jak půlka lidí píše cosi ve smyslu že je na filmu vidět "novácká produkce" a že se "to" točilo v ČR a tak je to vlastně mnohem horší než kdyby to točil někdo "schopný" ze zahraničí. Tyhle pseudointelektuální žvásty a kritiky jsou bohužel na CSFD v poslední době celkem běžné. Nyní k filmu samotnému. Dle mého má velmi solidní atmosféru, kvalitní herecké obsazení které v mých očích zcela splnilo svoji úlohu na výbornou a velmi povedené vizuální zpracování. O problematiku kolem Mrázka jsem se zajímal již před shlédnutím filmu, nicméně až díky němu jsem alespoň z části pocítil bezradnost lidí kteří tyto mafiány chtěli dostat tam kam patří / patřili. Troufnu si říct že se jedná o velice povedené dílo. Dal bych nejspíš 4 z 5, ale na truc uživatelům kteří pomlouvají prakticky veškerou českou produkci právě z toho důvodu že je česká přidávám 5 hvězdu.

plakát

Rada nad zlato (2015) (studentský film) 

Nevím proč někteří píší že je to jednostranné. OVB měla několikrát možnost se vyjádřit a této možnosti nevyužila. Je vidět že se jedná o studentskou práci což se občas projeví tím že dokument "ztratí tempo". Občasné filmařské zaškobrtnutí je ale nahrazeno kvalitním obsahem a použití záběrů z masových akcí OVB dokonale dokresluje jakou atmosféru se tato firma snaží mezi svými " poradci " vytvořit. Pokud bude Jakub Charvát dále točit podobné dokumenty a vypiluje chybky tak si myslím že z něj bude velmi kvalitní dokumentarista.