Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (147)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romanťárna, která potěší, pobaví, rozesmutní, uchýlí do depresí, prostě vše, co to potřebuje mít. Zasazeno do divácky vděčných 80. let, které se zase odlišují od dalších ztvárnění a to skvělými inovacemi, které Black Mirror pravidelně přináší. Dopad na společnost minimální, dopad na srdíčko a city maximální. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! Názorná ukázka neodpustitelně promrhaného potenciálu. Tvůrci opět vytáhli z rukávu myšlenku, která sama o sobě nebyla určitě zlá. Bohužel kolem ní vystavěli totálně nudnou až debilní lovestory o dvou lesbách gerontech, které dohánějí promeškané. Absolutně mi není jasné nad čím si tolik zdejších uživatelů ustříkává ze svých intimních partií. Místo skýtající neomezené možnosti a obyvatelstvo se zde každodenně omezuje na alkohol a sex? Osobně mě to přestalo bavit asi po 10 minutách. Odporný stereotypní teror s naprosto odporným závěrem. Žádal si snad někdo v sérii Black Mirror happyend? Je to stejně nežádoucí a nesmyslné, jako kdyby jste byli na ulici znásilněni partou obdařených negrů a tento váš zážitek skončil vaším orgasmem. Nezbývá mi než věřit a doufat, že se jednalo o ojedinělý omyl a tvůrci se v nadcházejících dílech podstatně polepší. Totálně předvídatelná reklama na nudu, kterou se vám tvůrci pokoušeli provrtat díru do hlavy. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život je krásny tým, že raz skončí. Čo keby ste však mali možnosť ako to obísť, viac nepoviem lebo by som prezradil základnú pointu. Koniec sa mi veľmi nepáčil, vzhľadom k príbehu by som si to predstavoval inak. SPOILER: Takže 49 ročný vzťah, dcéra a namiesto šance vidieť ich znova, si vybrala nezbedné dobrodružstvo so svojou lesbickou kamoškou... Manžel sa musel hrobe obracať. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Diel, ktorý vo mne vzbudil veľké množstvo otázok a emócií a verím tomu, že keby mám na konci života tú možnosť žiť "večne" veľmi by som to zvažovala...no chcela by som to vlastne? chcela by som žiť vo svete, ktorý síce na prvý pohľad ponúka obrovské množstvo možností, ale z ktorého v podstate nemám možnosť úniku......... ? neviem či by som po tých stáročiach medzi ľuďmi, hoc aj virtuálnymi mysľami, neskončila otupená a apatická voči životu...a stále viac by som chcela nazrieť za oponu......posunúť sa do ďalšieho levelu tejto hry, ktorú hráme všetci....hry zvanej život............ ()

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejúžasnějších příběhů celého seroše! A navíc ta hudba! Zatímco v osmdesátkách u nás frčely přitroublý Sandry a Modrý Tanky, tady zazní průřez skvostů, na které se tehdy pařilo v UK či v US, doporučuju full soundtrack: Living in a Box, Salt-N-Pepa, Palmer, Simple Minds, Janet Jackson, Eric B. and Rakim, Alexander O´ Neal a jeho strhující Fake, INXS, luxusní pecka C´est La Vie od Nevila nebo kultovní Pump Up The Volume od MARRS, nejzásadnější hip hopové klasiky od Run DMC a Public Enemy, nechyběj FGTH, T.T. D´Arby, Yello, funkovej megahit Word Up od Cameo, dnes už zapomenutá lahůdka Lean On Me od Club Nouveau, ale ani topovky od Madonny, Whitney či Depeche Mode. Prostě parádní hudební společnost z doby, kdy ještě pop (nejen) nebyla taková sračka! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Príbeh bol inšpirovaný dokumentom BBC z roku 2010 Ako za mlada, ktorý vzal starnúce celebrity a umiestnil ich do domu prerobeného do 70. rokov 20. storočia. (Arsenal83)
  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama