Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Prostě MASTERPIECE.

plakát

Kingdom - Cactus (2017) (epizoda) 

Celý díl se nesl takovým pohodovým tempem aby ve finále ....... :oO

plakát

Dunkerk (2017) 

Těžko hodnotit. Jediný film ,který bych tomu přirovnal je poslední Mad Max a to je film ,který se nemusel držet události a reálných věcí jako zde Nolan. A teď vyvstává otázka. Jak hodnotit? Je tu film v takové kategorii kdy se nám snaží nasimulovat danou situaci jak to nejspíš probíhalo ze třech různých pohledů aniž by do toho zasahoval uměle vytvoření nějakého příběhu když v reálu na té pláži koho by z vás zajímalo kdo je ten vedle vás atd.. ? A už vůbec vzít v potaz válečný film o záchrané operaci kde nikdo hrdině nedošel do Orliho hnízda jako happyend. Všechno tohle přiklání dle mého názoru filmu hodnocení nahoru , protože ať se zamyslím jakkoliv nikdo mi ještě nenabízí takový typ filmu zároveň s takovým tématem zfilmovaný stylem jakoby reálného dokumentu kdy vy jste pomyslná kouzelná bytost ,která může nahlédnout do minulosti. A ten fakt že v noci jsem se budil za těžké palby (vrzání dveří) a zkrátka když se vám ještě o filmu zdá sen po promítání tak mi nezbývá než smeknout a říct že v podstatě natočit film tak jinak na takové téma a takovou situaci je jak přeplavat kanál La Manche se zátěžovou vestou a doplavat v první desítce. Ano nebyl nejlepší ale ti co věděli jakou zátěž dotyčný měl a jaký výkon dokázal. Tak ikdyž nevyhrál , v srdcích ostatní bude na té pomyslné první příčce. Tak jako u mě.

plakát

Kingdom - Season 2 (2015) (série) 

Druhá serie je o ždibec lepší než první. Dávám 9/10.

plakát

Kingdom - Season 1 (2014) (série) 

První serii jsem zkoukl během snad jednoho dne. Dobře strávený čas. 8,5/10

plakát

Kingdom (2014) (seriál) 

Překvapivě kvalitní serial. Škoda ,že málo známý.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Mangolde Mangolde .... Nevím proč ale tenhle člověk mě nedokáže asi tak dostat jak bych si přál. Emočně mě tenhle film prakticky zasáhl jenom lehce asi ve 2 scénách. Poslední to nebyla. Což mě docela mrzí možná to bylo tím ,že jsem nemohl uvěřit kdo ví. Já to teda nejsem. Podle mě se obecně z tohohle filmu dalo vytřískat víc. I moje přítelkyně řekla ,že se tam víceméně dělo prd. Ovšem to je možná záležitost předlohy a i toho jak se na film dívat. Mám rozporuplné pocity ale rozhodně jsem z kina odcházel jak si neuspokojený, Proč ? Třeba se to dozvím příště. Ale porovnávat tady Lauru s Loganem a dvojci z Last of US Joela a Ellie je sice možná na místě ale ač nerad to řeknu tak Mangold nebyl schopen emočně propojit Logana s Laurou natolik aby mě to zasáhlo. V rámci procent tak ten vztah je tak 15 procentni oproti už zmiňované konzolové hry. Proto mě víc ladil vztah mezi Charlesem a Loganem. Hvězda za R rating,Charlese a Logana a toho ducha v jakém byl film točen.A když porovnám ostatní filmy kdy jsem dal Apokalypse 2 hvězdy tak přeci jenom to je něco mezi 3 a 4 takže krásných 3,75. Víc takových děl v takovém duchu ale nejsem si jistý jestli Mangold (+scénáristi) je ten pravý. Ono to možná stačí ale hold někteří z Nás jsou trošku náročnější.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Ten film si vychutná hodně člověk, který zná LORE. Film pro fanoušky točený i pro obyčejného diváka. Zavděčit se všem nemůžete. Ale chápu hodnocení některých z kritiků. Tenhle film je jenom základním kamenem dalších filmů a částečně takové ujištění jestli to filmovému studiu za to stojí............................ Pozor! Obsahuje spoilery: ..................................... Četl jsem pár diskuzí ohledně filmu. Lidi se tam hádají o tom jestli je Garona napůl člověk a ork nebo draenei atd... Těch věcí je více. A přitom mi přišlo, že ty lidi snad na ten film pořádně nekoukali. Protože nikde nebylo řečeno v tom filmu podotýkám nikde nebo já to nezaznamenal,že by někdo tvrdil ,že je napůl člověk. Protože ona sama neví kdo je její otec.Nebo se řešilo v diskuzích, že Medivh musel navštívit Draenor. A toto řeší lidi kteří ujíždí ve hře a to Lore znají aspoň z části. A přitom ve filmu sama Garona říká kdo jim řekl o Azerothu ale metaforicky atd.. atd... Je toho daleko více ale co se tim snažil básník říct ? Že i lidi, kteří o tom světě něco ví snižují hodnocení nebo kvalitu toho filmu jenom protože jim nikdo nenaservíroval informace přímo pod nos. U lidí, kteří Warcraft neznají chápu hodnocení nižší. Ten film je chytře natočený,zajímavě a to i pro člověka co zná LORE jako třeba já ,který ho nezná zas nijak super dobře. ALE! hlavně pro toho který taky umí číst mezi řádky. Důkaz ? Jestli si někdo myslí z těch co znají LORE, že ve filmu Medivh přitom teleportu pro Garonu udělal tu kytičku jen tak pro nic za nic ,jen tak pro okrasu. Tak bude mile překvapen. Mě to došlo až po několika hodinách po shlédnutí filmu co myslel tím darem. (aspoň doufám) ¨ Konec spoileru:.................................... Zkrátka film si 5 hvězd v této podobě nezaslouží, protože je jenom základním kamenem věcí budoucích.(možná to spraví DIrectors cut) 4 - 4,5 hvězdy si zaslouží od fanoušků co film sledovali a chápou. 3,5 - 3 hvězdy od fanoušků kteří jsou línější s myšlením a lidem mile překvapeným tímhle světem nepolíbení. 3 hvězdy pro obyčejného diváka 2 a níže dali lidi co šli na něco co je samo o sobě moc nebaví "fantasy" nebo s představou, že to bude LotR/Warhammer atd.. Pokud vyjde DIrectors cut s + 40 minutama navíc vsadím se, že některé informace se doplní a hodnocení všichni zvednou minimálně o 0,5 hvězdu.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Každá scéna.Každý záběr.Ten kdo sleduje tento film,aniž by jeho pohled sklouzl někam jinam a vychutnává si tu potěchu pro oko dostane na závěr o to tvrdší knockout.Sledovat vývoj vztahu mezi Maggie a Frankiem je fakt dokonalé.Tento film patří mezi moje nejoblíbenější. Pro více emočně orientované lidi nutnost a povinnost vidět. A vyzdvihnu jedno zajímavé moudro k tomuto dílu. "Pod trnitým keřem najdeš nejkrásnější plody "

plakát

Kličko (2011) 

O tyto bratry jsem se nikdy moc nezajímal.Vlastně co se týká boxu nějak ho nesleduji.Ale tenhle dokument je velice velice na úrovni.Až mě to překvapilo.Velice mile.Porovnání Vitalije a Vladimira jako povah,postavení v rodinném kruhu a stylu boje atd... Považuji se za náruživého sportovce a takže dokážu aspoň částečně pochopit co to takzvané spadnutí na dno vzestup na vrchol musí znamenat vnitřně.Dávám pět hvězd a popravdě řečeno už vím proč jsou tihle dva šampioni své doby.