Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (89)

plakát

Ragnarök – Konec světa - Série 3 (2023) (série) 

První a druhá řada byly až zbytečně moc natažené, přičemž k úspěšnému zakončení jsme se dostali až na závěr celé řady. U třetí série se mi jeví, jako bychom se k zakončení vůbec nedostali, zatímco zbytečně natažené je to pořád. První díl byl solidním nastartováním a prakticky v tom jediném se do nějaké úspěšné akce dostalo i kladivo. Po zbytek dílů bylo jen ústředním doplňkem někdy až hloupě přemýšlejícího Magneho. Považuji to zkrátka za zbytečnou ztrátu času, protože ve finále se mají všechny kladné i záporné postavy rády. Ragnarok se nekoná, takže vlastně ani nevím o co tu šlo.

plakát

Horká hlava (2022) (seriál) 

Příběh, který tady byl už tolikrát v jiných verzích asi nemůže nabídnout nic nového. Přinejmenším v této turecké verzi. Celkem zajímavý začátek má spíše opačný spád, jenž se s každým dalším dílem zpomaluje nebo spíš transformuje v tureckou telenovelu a neustále cpe zcela zbytečné a nikam neposunující dialogy. Jeden by řekl, že jde o budování osobností daných hrdinů, ale tady jde jen o přeskočitelnou nesmyslnost, nepodporující další pokračování v ději. Tímto způsobem je seskládána přibližně polovina každého dílu (kromě těch prvních od kterých se ale čeká, že na rozjezd budou mírnější), takže vůbec nic by se nestalo, pokud by stopáž byla poloviční. Herecké obsazení není nijak nesympatické a akční scény jsou celkem v pohodě, dokonce by se dalo říct, že příběh až na ty dialogové zbytečnosti je koukatelný, ale velké finále je absolutně o ničem a nijak tomu nepomůže ani proměna z ňoumy na drsňáka nebo čumění aktérů jako když mají zaražené prdy. Uvidíme, zda se z tohoto vyklube i druhá série, ale konec nekonec té první mě nijak neoslovil a tedy ani neočekávám, že bych se chtěl na další podívat (mimochodem knihu jsem nečetl). Byly tu mnohem lepší seriály, které skončily.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Slitina (2022) (epizoda) 

Zakončení série přineslo odhalení některých postav a takové uspořádání celého děje. Zpomalené dialogy elfů jsou mi ale stále velmi otravné, nicméně v posledním díle je jich méně a více se hraje na akčnější děj. Druhá série tak může s klidem začít a díky takovému zakončení se na ni i těším.

plakát

Vaření se Soukupem (2021) (pořad) 

Matláma patláma Soukupáma. Pejsek s kočičkou mají velkou konkurenci a myslím, že by mohli i trochu závidět. Úplně vidím "plešouna" jak mu padají oči z důlku a přelešťuje si uzené koleno od čela až po zátylek. Zkrátka Soukup si nedá pokoj a chrlí další tragikomediální seriál. Člověk očividně s talentem na všechno a  vtipy na téma Čak Noris jsou jen slabým odvarem. Prostě egoistických patlal, co potřebuje veřejnosti předvést svůj "neobyčejný talent" na vaření. Babica se alespoň neangažuje v jiných tématech a lépe zvládá prohazování na pánvi.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Všichni jsou z toho odvaření, všichni pějí jenom chválu. Sbíračka ocenění jednoho za druhým. Ale já v tom nevidím vůbec nic extra. Co díl, to stejný scénář jen s pozměněnými osobami. Týpek v kovové zbroji vezme malého jakože Yodu a putuje s ním z jedné planety na druhou, aby tam něco za něco vyměnil. A takto se opakuje každý další díl. Některé scény jsou tak naivní a hloupé, že snad by jeden ani nevěřil, jak mohl tak dlouho ten mandalorian přežít.

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Tohle bylo 8 epizod neskutečné nudy. Zbytečné dialogy o ničem a i většina postav mě nebavila. Chápu, že tohle téma je velmi citlivé a funkčnost v realitě je obdobná ne-li stejná. Přesto si myslím, že kdyby se trochu více autoři zaměřili na konkrétní děj, stačilo by vše sdělit maximálně ve 4 epizodách. Tohle mě vážně dost zklamalo.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Přesně takto by mělo vypadat navazování na úspěšné filmy v původním podání. Možná je to tím, že jsem od nových krotitelů moc nečekal, ale nejen že příběh navazuje na původní film z roku 1984, ale i celá nastolená atmosféra (temná, vážná, ale přitom vtipná) se nese v tomto duchu. I přes pár výhrad, nevidím snahu napodobovat původní vizáž postav a pokud k tomu dochází, pak jedině v příbuzenském vztahu. Nostalgické vzpomínky jsou po celou dobu sledování, což dodává skvělé propojení s původní sérií. Nemám ani pocit jakékoliv nucenosti. Zkrátka kdo zná původní Krotitele duchů téměř zpaměti, pak musí být spokojen i s tímto počinem. Jestli vznikne nějaké pokračování, tak tímto byla nastavena laťka docela vysoko. V každém případě je konec otevřený a de facto nabízí dvě alternativy pokračování. Jsem nadšený.

plakát

Krvavé účty (2019) 

Že bych se vysloveně nudil, to sice ne, ale zase na druhou stranu nejde o nic světoborného. Nick má rozhodně spoustu lepších filmů, které můžu vidět i vícekrát, tenhle ale mezi ně nepatří.

plakát

Pád anděla (2019) 

Pokud to vezmu jako film u kterého můžete naprosto vypnout, tak pak je Pád anděla tím pravým filmem. Z těch tří filmů je Pád anděla tím nejslabším a těží jen z těch předchozích. Záporák (Danny Huston) je od počátku jasný, protože si ho pamatuji jen z takových rolí. Děj je snad až příliš předvídatelný, takže o každém dalším kroku víte už dopředu, co se stane. Efekty nejsou po většinu filmu špatné, ale některé digitální úpravy jsou pro oko snadno viditelné. Ale na večer, když v telce nedávají nic jiného to je docela koukatelné.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Asi nejsem takový fanda hvězdných válek i když jsem viděl úplně všechny filmy,protože tenhle je tím lepším z té novodobé série a tedy ani nechápu takovou kritiku. Svižný děj se solidním příběhem a jak jinak než novodobými efekty. Víc než jindy jsem se těšil na souboje světelných mečů a překvapivý návrat Sidiuse byl tím co film vrátilo všechno do starých dobrých kolejí. Zkrátka nečekal jsem víc, takže rozhodně nejsem zklamán. Teď možná trochu nesprávné srovnání, ale prostě mi to nedá. U patlaniny s názvem Avengers Endgame (asi jsem očekával od filmu mnohem víc) jsem v kině doslova usínal, ale u Vzestupu Skywalkera jsem se těšil na každý další záběr. Ať si udělá názor každý sám, ale za mě doporučuji.