Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

silentname 

všechny recenze uživatele

Prakticky čitateľné od začiatku až do konca. "Angel Has Fallen" popravde pre mňa neprináša ani inováciu, ani reálny záujem. Ale ako jednoduchý akčný thriller, ktorý vám síce bude povedomý, ale neotrávi... myslím si, že to celkom funguje. A dôvodom je hlavne Gerard Buttler, ktorý sa v role Mika Banninga skutočne ukazuje ako charizmatický a šikovný ochrankár. Síce si priznajme, že všetky tieto filmy fungujú rovnako. Nepriatelia vystrieľajú obrovské množstvo guliek, ale nikdy nevedia zasiahnuť cieľ, o ktorý im skutočne ide. Keby to bolo inak, tak by sme boli v úplne inom filme, ktorý by asi nemohol moc niekam pokračovať. Takže dokážem tieto kilšé celkom týmto filmom tolerovať. No na druhú stranu sú tu veci, ktoré sa až tak dobre tolerovať nedajú. Ako napríklad fakt, že je to predvídateľné od začiatku do konca a predtým, než sa udalosti reálne udejú budete vedieť kto je padouchom a ako to celé asi bude prebiehať ďalej. Je to jasné ako facka. A druhá vec je fakt, že ak ste videli Harrisona Forda vo filme "The Fugitive" tak ste videli tento film. Je to dokopy presne o tom istom. S malými odchýlkami. A popravde by som vám viac odporúčal práve tú 16 rokov starú klasiku. Je to otrasný film? Nie. Myslím si, že má dostatok dobrej akcie, charizmatických postáv a aj celkom dobrých momentiek medzi Butlerom a Hustonom. A to záverečné finále na nože sa mi páčilo. Spolu s tým pocitom rešpektu. Možno film trošku nadhodnotím, ale myslím si, že je celkom funkčný a pozerateľný. Ak máte radi akčné thrillery s touto zápletkou, tak si to užijete. Hodnotenie: C+ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když necvičíš jako doopravdy, budeš mrtvej raz dva." Pominu-li, že je to hrozně průhledný, tak mě to docela bavilo. Jenže je těžký brát to vážně, když je tak snadný poznat, kdo to na Mikea hodil i kdo to organizuje. Naštěstí na tom akce nestojí a tak drony útočí, Mike adrenalinově zdrhá truckem a jeho taťka si to skvěle užívá. Já mám prostě slabost pro podivínský táty, kteří by pro trochu adrenalinu vyhodili do luftu půlku USA a přilehlý lesy. Bylo to prostě celkem svižný, ale napnout mě to nedokázalo. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

…….z trilogie s Gerardom Butlerom -prvý diel :Pád Bieleho domu,druhý diel: Pád Londýna a toto je tretí diel....všetko len voľné pokračovania, bez bližšej náväznosti.Tento diel som videl ako prvý a ....aj keď mi Butler nie je extra sympatický skôr mi pripomína nejakého mäsiara,bez charizmy a ako herec mi tiež nepríde niečo extra....ale bavil som sa a..... dalo sa to pozrieť....akčné,stále sa niečo dialo a táto čast - ex post- sa mi videla ako najlepšia. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)
  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)
  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama