Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Nebezpečná mise (1999) (TV film) 

Pěkná zpráva o pravé irácké pohostinnosti v Abú Ghraíbu, kterou si Sean Bean vychutná, když spojené velení pošle jednotku do akce bez pořádných informací. První polovina celkem obyčejný akčňák z války v Zálivu, ale selanka v base, která zabírá druhou půlku, stojí fakt za to.

plakát

Argo (2012) 

I když to do sebe všechno nakonec zapadne, tak scény s Goodmanem a Arkinem jakoby vypadly z úplně jiného filmu a žánru. Nebýt jich, dokonalé špionážní drama,

plakát

Pravdivá romance (1993) 

Když náhodou nevypnete televizi a na obrazovce se objeví "screenplay - Quentin Tarantino, directed by Tony Scott", přinutí vás to nevypnout a uděláte dobře. A je příjemné osvěžení, že si někdo představuje romantiku jinak, než bílé útesy doverské:) Není víc citu a lásky, než když se ústřední dvojice musí ke kýženému happyendu prodrat skrz dealery, mafiány a přestřelky. Krásný vtípek je také role Brada Pitta, který je dobrým protipólem svých následujících "hezounských" rolí.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

I přesto, že postrádá bournovskou dynamiku - čeká nás hodně vysvětlování - slušně se rozjede a druhá polovina se už nese ve zcela tradičním duchu honiček superagentů, řízených lidmi z druhého konce zeměkoule. Když nastoupí Mobyho titulní song, ani si nepřipustíte, že to celé trvalo přes dvě hodiny. Příjemná akce, ale kvalit původní trilogie nedosáhne, tento čaj už byl převařen příliš.

plakát

Hanna (2011) 

Celou dobu jsem kroutil hlavou nad nelogičnostmi a bizarnostmi děje, přesto jsem film dohltal až do konce a z kina odcházel s velmi dobrým pocitem. Byť nepravděpodobná, ale dobře zvládnutá akční podívaná. O třídu lepší film z Hanny udělali Chemical Brothers svou vynikající hudbou.