Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Bože, jak já tento film miluju... Nejde to ani vyjádřit slovy. Pokaždé, když skončí, tak potřebuju vykřičet do světa, jak moc je úžasný. Od dětství jsem ho sledovala každičký den a nikdy mě neomrzel. Když ho dávají v televizi, tak ho mám načasovaný už měsíc dopředu a těším se jak malá. Můžu se na něj dívat pořád. Miluju ty dva. Ona jako bohatá slečinka, která se během plavby nepotopitelné lodi změní v normální holku a on jako vytrvalec, který se nevzdává. A pak je tu to nádherné prostředí Titanicu. Nepotopitelná loď. Pýcha lidstva. Ironie je, že tahle nepotopitelná loď už přes sto let leží hned po první plavbě na dně Atlantiku. Smutné. A v neposlední řadě jsou tu pasažéři. Tři třídy. V první třídě jsem našla jen pár světlých vyjímek (Rose, pan Andrews, Molly...), ale jinak bych jim přála, aby měli v tu dobu, kdy se Titanic potápěl starosti pasažérů třetí třídy. Přežiju? Uchráním své dítě? Místo toho se strachovali, jestli bude v záchranných člunech jen osazenstvo z první třídy... Toto chování asi nikdy nepřenesu přes srdce. V momentě, kdy Rose vyskakuje z člunu, jsem na ni hrozně pyšná. A ano, pláču u toho. Pláču i u toho, když Jack maluje Rose. Pláču když ti dva čekají na ortel v mrazivých vodách oceánu. Když se začne dělat ticho. To ticho. Kdy bylo tak hrozivé jako teď? A když to ticho znenadání vyplní naprosto ale naprosto dokonalá hudba Jamese Hornera, začnou se mi opět koulet slzy po tvářích, protože vím, že Rose už Jacka nevzbudí. Je to nespravedlivé, když bezpáteřní lidé všemu přihlížejí a tihle dva jsou tak krutě odděleni od sebe. Ve své podstatě má ale Titanic happyend. Oba se zase setkají na Titanicu. Myslím, že hudba je jeden z mnoha faktorů, proč to tak emočně prožívám. Je opravdu dokonalá stejně jako celý tento film, příběh a v neposlední řadě kostýmy. Možná vám připadám divná, když tady rozepisuju celý film, ale já to prostě potřebuju dostat ze sebe. Tak silné pocity to ve mně zanechává. Děkuji Jamesi Cameronovi, že tento film existuje. Když skočíš, já taky ♥

Deset důvodů, proč tě nenávidím

Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)

Postupem času jsem si uvědomila, jak hodně dobrá je tahle teen komedie. Je tam zábava, láska, krásný herec v hlavní roli... Co víc si jen přát, že? :)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tomuto filmu snad nemůže nikdo dát míň, než pět hvězd! Herecký výkon Toma je naprosto úžasný! Je tak strašně milounký, že mu to všichni sežerou i s navijákem! Je fakt skvělý a dabing Dlouhého... Bože! Fakt super!

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Na Potterovky se můžu dívat každý den a každou hodinu. Nikdy mě neomrzí. Vybrala jsem tedy, řekla bych, ten nejlepší a nejepičtější díl. Ikdyž někteří očekávali víc, mě naprosto učaroval. Měla jsem husí kůži po celý film. Když si promítnete, jak se z pohádky o klukovi s jizvou na čele, postupně stává větší drama, které vyústí epickým bojem o Bradavice, musí Vám dojít, že se z Harryho Pottera stal fenomén. V tu chvíli, kdy se za něj postaví všichni jeho přátelé a profesoři mezitím chrání hrad, mi vždycky naskočí husí kůže. A jako největší ,,borec'' se nakonec objeví ten, od něhož by to nikdo nečekal. Když vidíte všechny Harryho přátele i nepřátele bojovat za Bradavice nebo je vidíte za ně padnout, tak je to aspoň pro mě vždy velký zážitek. Výborné herecké výkony Daniela, Heleny, Alana, Ralpha a mnoha dalších! Dramatická hudba tomu jen dodává šmrnc. Vážně skvělé epické zakončení. Tato sága už patří mezi legendy!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

O tomto filmu jsem se dozvěděla prostřednictvím životopisného dokumentu o Heathu Ledgerovi. Byl tam v nějakém kostýmu klauna a měl podřezané tváře. No a co? Když ho ale dávali v televizi, něco mě prostě nutilo, abych se na něj podívala. A řeknu Vám, že nebýt Temného rytíře, nejsem ani na ČSFD. Právě tento film mě přivedl k poznávání světa filmu. Přiznávám, je to hlavně kvůli Heathovi. Od té doby jsem jeho nejzarytější fanynkou, ale je to celkem ironie, že? Nicméně úvodní bankovní loupež je fenomenální, stejně jako příchod Jokera na párty. Nejvíc ale miluji scénu, kdy se Batman honí s Jokerem po ulicích Gothamu, který je tak úžasně temný. Není to ale jen o těchto scénach. Celý film je naprosto famózní. Christian Bale prostě Batmanem JE, stejně jako Heath Jokerem. Sláva filmu je přisuzována jeho smrti, ale já myslím, že kdyby Heath nezemřel, sbíral by ceny doteď a film by byl stejně úspěšný, ba dokonce možná i víc. Musím se přiznat, a vím, že mě spousta z Vás odsoudí, ale Burtonovské Batmanovky s Jackem Nicholsonem a Michaelem Keatonem, nejsou vůbec šálkem mé kávy. Naopak Nolanovy supertemné, supernapínavé a navíc vždy se super obsazením ( Oldman- Gordon, Caine - Alfred aj.) jsou prostě nejlepší. Hudba už je jen poslední třešínkou na dortu, která tento film dělá nezapomenutelným. A na závěr doufám, že nejsem jediná, kdo fandil Jokerovi.

Nic nás nerozdělí

Nic nás nerozdělí (2012)

Film, který mě hluboce zasáhl. Je neuvěřitelné, co dokáže příroda. Myslím, že tento snímek odkazuje na to, co slýcháme každý den. Važme si života a rodiny. Filmy podle pravdivých skutečností jsou pro mě vždycky něčím zvláštní. Tento je nádherný také díky svému šťastnému konci, který našel i ve skutečnosti. Jedna dovolená se změnila v katastrofu, která oddělila manžele, sourozence a přátele od sebe. Nejvíc jsem se však pozastavila nad dětmi, konkrétně nad Lucasem, který je mimochodem skvěle zahrán Tomem Hollandem a troufám si tvrdit, že mohl mít aspoň nominaci na Oscara. Tento asi třináctiletý kluk, kterému se hnusí dívat se na jeho raněnou matku, protože to raní i jeho duši, si toho musel zažít strašně moc. Ztratil tátu, bratry a ke všemu se musí dívat na zohavené lidi v provizorní nemocnici, což je bezesporu traumatizující zážitek i pro jakéhokoliv statného chlapa. I přesto je ale úžasně odhodlán pomáhat lidem. Ve scéně, kdy pomůže najít ztracenému synovi a otce a pak jej obejme, se vženou slzy do očí každému. Když se celá rodina shledá, je to velice dojemné a nádherné. Ikdyž vidíte jen tu jednu rodinu, která se shledá, je to neuvěřitelný pocit i přes bariéru, kterou tvoří televize. Film, který Vám otevře oči. Nepopsatelný zážitek.

Pařba ve Vegas

Pařba ve Vegas (2009)

Super komedie, u které se prostě musíte pořád smát. Skvělá a zajímavá zápletka! Nádherné záběry z Vegas a cool písničky tomu dodávají šťávu! Obsazení je famózní, ale charaktery ve filmu ještě lepší! Legendární Alan, usedlý Stu a dva mega fešáci Doug a Phil. Schválně si počkejte na závěrečné titulky, abyste se dozvěděli, co se v tu osudnou noc vlastně událo! Originální nápad a břichabol ze smíchu mi nedává na výběr než 5* .Nejvíc mě rozsekala scéna: U stolu ne, Carlosi. VLČÍ SMEČKA JEDE!!!!!

Šifra mistra Leonarda

Šifra mistra Leonarda (2006)

Taky jsem nějak tak fascinovaná záhadami kolem Leonarda. Super Tom Hanks. A musím říct, že i Audrey, Ian a Paul byli dobří! Skvělá zápletka, která vás vtáhne do děje! Miluju záhadné filmy! 5*

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

Toto je můj nejoblíbenější díl z Pirátů. Ta temnota v podobě Davyho a Bludného Holanďana je fakt super! Moc se mi to líbilo a můžu se na to dívat pořád. 5*