Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Událost (2021) odpad!

která organizace tohle dotuje?

plakát

Benedetta (2021) odpad!

nesmysl. věcně i umělecky.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Myslím, že tohle neměl Harrelson zapotřebí. Nevím, jestli pamatuju film s tak sestoupnou trajektorií. Ještě úvod s modely byl docela chytlavý, loď průměrná (zvracení - přál bych režiserovi zažít opravdu bouři na moři, já ji zažil kdysi jen na LaManchi a následky pro vybavení lodi byly teda 100x horší než je znázorněno ve filmu). A pobyt na ostrově už se táhl, jak kdyby nevěděli co s koncem. A na konci se dozvíme, že fakt nevěděli. Jestli to měl být nějaký třídní dialog, tak to se opravdu nepovedlo.

plakát

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023) (epizoda) 

Je to velké zklamání. Spíš se jedná jen o marketingově nafouklou bublinu. První díl a druhý ušly. Pak ta ideologická vsuvka. A nyní naprosto nudné potulování.... bez nápadu. Odporná dívka, drzá, neumí hrát. Jistě dcera "někoho", jinak si to nedokážu vysvětlit. Herní předloha mě nezajímá. Ale koukat se na to moc nedá. I v Tetrisu by člověk našel větší zápletky.

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Zoufalý díl. Zřejmě ideologicky (LGBT) povinný, stejně jako kdysi zmínka o utlačované třídě. (Až na to, že tahle není utlačovaná). Na začátku se zjevili, na konci dílu naštěstí umřeli. Politice tak bylo snad učiněno za dost. Přesto, znechutilo mě to natolik, že se budu jen těžko přemáhat ke sledování dalších dílů.

plakát

S nasazením života (1993) 

Další film s Clintem, který působí jak balzám v dnešní době woke a cancel culture.

plakát

Viktorie (2016) (seriál) 

Několikrát jsem se nechal zmást a usedl ke sledování tohoto seriálu, ale přetékající ultrafeminismus v každé scéně mě znova a znova odradil... Pak jsem si ještě ověřil, jestli jsem se neunáhlil a raději ověřil ideologické pozadí autorky. No, a opravdu jsem shledal, že mě provtní instinkt nezklamal... Je toho ideologického materiálu už hodně. Vypěstoval jsem si tak na to citlivost.

plakát

La cara oculta (2011) 

Naprosto originální. Napětí až do konce. A k tomu pěkný baby... :-)

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Hudba je fantastická. A jinak - bez ohledu na to, že je to blbost - mě prostě popadá jakýsi záchvat příjemné nostalgie...

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) odpad!

Dá se ocenit jen to, že Zelenka sebral odvahu k tomuto tématu. Ovšem váženě se dá brát skutečně jen režijní peripetie ve stylu "Ave Cesar". V pasážích, které se dotýkají nějaké historické analýzy, je lepší si zacpat uši. Snaha vnutit nám nějaký komplex je trapná. Snad i na objednávku (skutečně film nespozorvala nějaká evropská proneměcká či profrancouzská instituce?) Koneckonců i v současných evropských poměrech vidíme, jak asi vážná je "láska" Francie k ČR. Na to nepotřebujeme oživovat téma Mnichova.