Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (5)

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Něžná, kouzelná a hlavně originální, to jsou slova, kterými bych charakterizoval tento, podle mě nejvydařenější animátorský snímek tohoto roku. Oproti klasickým Disneyovským pohádkám o princeznách je originální téměř z kteréhokoli úhlu pohledu, princezna neví, že je princezna, nečeká na žádného udatného prince a žádný udatný princ zde ani nehraje. Je to zkrátka romance o dvou obyčejných lidech, která je natolik propracovaná, že přiměje svého diváka uvěřit a vtáhne jej do děje tak, jak to umí jen málokterá pohádka. Snímek bych rozhodně doporučil v anglickém originále, už jen kvůli nádherné angličtině, které zde pokročilý angličtinář porozumí i bez titulků, ne jako v jiných filmech, kde herci polovinu slov spolykají. Český dabing rozhodně neodsuzuji, ale jména v anglickém originále mi přijdou zvučnější a osobitější, a také hudební čísla ztrácí českým dabingem na kvalitě. Oproti tomu, český dabing vyzdvihuje osobitý český humor (třeba se šemíkem) a činí film zábavnějším i používáním hovorových výrazů.

Příběh Pixaru

Příběh Pixaru (2007)

Pro fanoušky animovaných filmů je tento film jako stvořený. Je to v podstatě shnutí celé historie animovaných filmů se zaměřením na PIXAR a trošku na Disney, doplněné nádhernou hudbou Jeffa Beala, která každé vteřině filmu dodává jedinečnou a nezaměnitelnou atmosféru. Komentáře jednotlivých animátorů jsou také skvělé, možná ze začátku trošičku reklamní, ale pak se příběh rozběhne a reklama jde stranou. Mě jakožto milovníka animáků vtáhl tento dokument do děje tak, že jsem animátorům až do poslední chvíle držel palce. A když film skončil, měl jsem chvíli pocit, že mým jediným snem je stát se jedním z nich.

Počátek

Počátek (2010)

Sci-fi, které nezná hranic fantasie. O to úžasnější je, že tvůrci tohoto filmu dokázali takovéto záběry promítnout na filmové plátno. Film je na začátku možná trochu zašmodrchaný a pro člověka, který se na film dívá s očekáváním, že všemu porozumí hned na začátku, je nejspíš nudný, ale pro diváka, který si film rád vychutná od začátku až do konce a nevadí mu u filmu přemýšlet a spojovat střípky děje dohromady, je tento film ideální podívanou. Snímek bych zařadil mezi jedny z mála filmů, které svým provokativním koncem ihned po skončení vyvolají diskuzi a donutí diváka pochybovat o svém úsudku ať už je jakýkoli. Toto fantastické dílo doplněné skvělou hudbou Hanse Zimmera ve mě zanechalo hluboký dojem.