Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (15)

plakát

Dobrý voják Švejk (2009) (TV film) 

Ukázkový příklad toho, jak může animace proměnit úplně celý film. Oproti klasickému pojetí mě toto zaujalo především svým humorným zpracováním. Myšlenky a představy, které jsou v tomto snímku tak dobře zpracovány by se asi jen velmi těžko natáčely kamerou. Jako další pozitivum bych vyzdvihl také to, že i přes odlišné pojetí se autoři drželi původní předlohy a troufám si říci, že ji možná i trošku předstihli.

plakát

Počátek (2010) 

Sci-fi, které nezná hranic fantasie. O to úžasnější je, že tvůrci tohoto filmu dokázali takovéto záběry promítnout na filmové plátno. Film je na začátku možná trochu zašmodrchaný a pro člověka, který se na film dívá s očekáváním, že všemu porozumí hned na začátku, je nejspíš nudný, ale pro diváka, který si film rád vychutná od začátku až do konce a nevadí mu u filmu přemýšlet a spojovat střípky děje dohromady, je tento film ideální podívanou. Snímek bych zařadil mezi jedny z mála filmů, které svým provokativním koncem ihned po skončení vyvolají diskuzi a donutí diváka pochybovat o svém úsudku ať už je jakýkoli. Toto fantastické dílo doplněné skvělou hudbou Hanse Zimmera ve mě zanechalo hluboký dojem.

plakát

Ekologické katastrofy (2009) 

Zajímavý dokument plný iformací a názorů osob, které o tom či onom problému něco vědí a mají k němu co říci. Na druhou stranu mě tento dokument příliš nezaujal. Oproti jiným opravdu kvalitním dokumentům nemám tento žádný konkrétní cíl. Pouze upozorňuje na něco co se v minulosti stalo, ale zase neupozorňuje na něco konkrétního, ale na mnoho různých ekologických katastrof, které spolu v podstatě ani nijak nesouvisí. Poslední co bych snad vytknul je přeskakování od jedné katastrofy, ke druhé bez jakékoli souvislosti a bez jakéhokoli náznaku že už se jedná o další katastrofu. Poučný určitě je, ale patří k těm průměrnějším.

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Je pravda, že filmy tohohle žánru zrovna nevyhledávám, ale když už se na nějaký podívám, rozhodně se nenudím. A to samé platí pro tento film. Plný akce, výbuchů a hlavně hackerských útoků. Sem tam nějaký ten vtípek, prostě paráda.

plakát

Harry Potter a jeho 50 nej (2011) (TV film) 

Očekával jsem o hodně lepší filmový zážitek. Podle toho co slibovaly reklamy v televizi, tak to mělo být nahlédnutí do zákulisí natáčení Harryho Pottera. Nahlédnutí to teda v žádném případě nebylo. Pár scén z filmu, ke kterým sem tam herci řekli nějaký komentář o tom co při scénách zažívali. Za špatné považuji i to, že tvůrci vybrali scény hlavně ze šesti filmů. Tento "dokument" zklamal a je mi ho líto, protože kdyby si tvůrci dali víc záležet, určitě mohlo vzniknout něco víc než 50 stroze okomentovaných výstřižků.

plakát

Máma mezi Marťany (2011) 

Zpočátku to nevypadalo příliš nadějně, tvůrci se tolik soustředili na realističnost obličejů, že to místy až přehnali a na začátku marťanům nešlo vůbec rozumět což je škoda, mohly být alespoň titulky naspodu obrazu. Ale pak se děj trochu rozběhl a film mě nesmírně ohromil, zejména výtvarným zpracováním grafitů, postav divochů, ale také svou originalitou. Ke konci nechyběla ani trocha toho dojetí a samozřejmě sťastný konec jako to u animáků bývá. Děj možná byl přímočarý, ale plný zvratů a překvapení. Myslím si, že hodnocení, které má tento film na ČSFD vůbec neodpovídá opravdové kvalitě filmu a chtěl bych na to upozornit. Jednou z příčin je i to, že film stále vidělo poměrně málo uživatelů a nemá ho tak kdo hodnotit z hlediska "obyčejného diváka". Ti první kdo hodnotí jsou většinou kritici, kteří se soustředí na každou vadu a nevidí pak to kvalitní co film nabízí.

plakát

Příběh Pixaru (2007) 

Pro fanoušky animovaných filmů je tento film jako stvořený. Je to v podstatě shnutí celé historie animovaných filmů se zaměřením na PIXAR a trošku na Disney, doplněné nádhernou hudbou Jeffa Beala, která každé vteřině filmu dodává jedinečnou a nezaměnitelnou atmosféru. Komentáře jednotlivých animátorů jsou také skvělé, možná ze začátku trošičku reklamní, ale pak se příběh rozběhne a reklama jde stranou. Mě jakožto milovníka animáků vtáhl tento dokument do děje tak, že jsem animátorům až do poslední chvíle držel palce. A když film skončil, měl jsem chvíli pocit, že mým jediným snem je stát se jedním z nich.

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Graficky nadmíru dobře vypracované, se spomalovanými scénami, které filmu dodávají dynamiku a spád, ale film je směrovaný pro všechny, ale vlastně pro nikoho. Hororové scény a humor spíše pro starší diváky střídá rodiná pohoda a dětský smích a to ve výsledku nedělá dobrotu.

plakát

Rango (2011) 

Docela jsem tomu animáku věřil. Bohužel mě ale zklamal. Možná to bylo tím, že western moc nemusím, ale spíš bych viděl problém v tom, že film byl moc utahaný. 90% akce bylo na konci, těch zbylých 10% na začátku. A ta hodina filmu mezi tím mě spíš unavovala místo aby bavila. Nutno podotknout, že autoři si dali záležet na detailech a každou postavu, každý kaktus, každý kámen v celé poušti do detailu propracovali, ale základ každého filmu - děj - nechali bez povšimnutí.

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Něco tak neobvyklého jsem opravdu nečekal, ze začátku to pro mě bylo znepokojivé a tak trochu jsem tušil co má přijít, jenže pak když to přišlo, nedokázal jsem předvídat vůbec nic. Nakonec se z toho vyklubala pěkná a trochu netradiční pohádka protkaná nádhernou hudbou, která s filmem naprosto ladila a po celou dobu dotvářela jeho atmosféru. Sympatické postavy, pěkná hudba, neobvyklý příběh, napínavý a nepředvídatelný děj, to všechno tenhle animák má, a k tomu ještě něco navrch - ponaučení, které ne každý animovaný film dokáže podat tak zábavnou formou.