Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

Cesta (2009) 

Z hlediska hodnocení vysoce kontroverzní film, na jedné straně tu máme skvělý začátek a konec, hudbu a konečné pořádnou postapokalyptickou atmosféru, na straně druhé spousta nepříjemných otázek typu: Proč se chlapec vyrůstající na útěku před kanibaly za konstantních zemětřesení, shánící jídlo rabováním opuštěných domů bojí: zemětřesení, střelby, padajících stromů, mrtvol, krve... ? Jak dokázal hladový, nemocný, v mrznoucí vodě překonat mořský příboj? Jak trefil, s šípem v noze ,světlicí ,okno domu 20 metrů daleko? Díky absenci děje v prostřední části bohužel nemáte na výběr nic jiného, než polemizovat o každé drobnosti, která se stane.

plakát

Konečná (2013) 

Poněkud vytahanej Arnie, zvlášť ve srovnání s modelama, co se kolem něj neustále proháněj, pořád předvádí ty samé "herecké" kreace, za které každý musí zamáčknout nostalgickou slzu. Po celou dobu celkem klasická průměrná akčňárna s předvídatelným dějem. Na 4 to nakonec vytáhla ZR1 s Camarem, těch není nikdy dost. PS: Touché epilog s narážkou na Švýcarská konta :)

plakát

Pár správných chlapů (1992) 

Konečně pravé soudnické drama, poněkud lehce předvídatelný děj je vyvážen perfektními výkony Cruise, Nicholsona a půvabné Demi Moore. Jak to jen Nicholson dělá, že vždy dokáže scény, kdy mu ujedou nervy, zobrazit tak přesvědčivě?

plakát

Amadeus (1984) 

Řečeno slovy Salieriho: I was looking through the cage of those meticulous frames at an absolute beauty.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

V podstatě brilantně zvládnutý Deník princezny v poněkud originálnějším prostředí, které ženy určitě fascinuje stejně jako muže centrála MI6. Typicky klišovitý příběh o proměně Anne Hathaway z "tlusté a ošklivé" dívky "z lidu" v krásku v záři reflektorů je podáván s poněkud Faustovským podtextem v podobě dokonalé Meryl Streep. A právě za Ďábla si zaslouží nadprůměrné hodnocení.

plakát

Roma (1972) 

Pěkný průřez společenským životem obyvatel Říma, zobrazený koláží více, či méně záživných scén s důrazem na historii a vliv architektonických památek na novodobou tvář Říma. Toť vše. 50%.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Krásné záběry to bezpochyby, ale komentář mě opravdu zvedl ze židle. Opravdu miluji tyhle rádoby eko-aktivisty, kteří se rozplývají nad krásou podzimního listí a pak se vám pochlubí, že v šedesáti letech poprvé zjistili čím je tato barva tvořena, světe div se: pigmentem! Tvrdí, že Španělsko se svou největší sluneční elektrárnou ukazuje budoucnost výroby čisté energie, jenom nějak zapomněl poznamenat, že k výrobě těchto fotovoltaických panelů je třeba více energie, než sami za svoji životnost vyprodukují. Dále nám za asistence srdceryvných obrázků Pripyati sděluje, jak je jaderná energie nebezpečná a jak proti ní bojoval, kdyby se obtěžoval obstarat si fakta, zjistil by, že exploze atomové elektrárny ala Černobyl není v dnešní době fyzicky možná, což je dáno pokročilou stavbou reaktoru. Nakonec mě dostal, když řekl, že jako ekolog strávil půl svého života fotografováním z letadel a helikoptér, těch nejneekologičtějších způsobů dopravy. Chlápek lamentující o dopadech západní civilizace, zatímco sedí za okénkem helikoptéry, je pro mě obyčejný pokrytec.

plakát

G. I. Joe (2009) 

Film je sám o sobě samozřejmě strašná sračka, plná nesmyslů typu: potápějící se led atd. Ano celkem nepokrytě vykrádá Star Wars(v podstatě celá druhá polovina filmu s ponorkami), ale nemůžete mu upřít snahu o inovaci, vždyť kdy jste naposledy viděli film kde je digitální úplně všechno, kromě herců(ti byli vlastně taky občas CGI) a hlavně kde je ninja černoch oblečený v černém ten HODNEJ!!! Perfektní zábava, když dokážete přijmout celkově parodické ladění, které tady na rozdíl od Transformers 3 je.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Chápu, že lidé očekávající čtvrtý díl pána prstenů, jsou trochu zklamaní, ale měli by si uvědomit, že Hobit je svým zaměřením úplně jiná kniha. Zatímco Pán prstenů je dospělá, plná fantasy, Hobit je pouze pohádka o skupince trpaslíků, jež jdou porazit draka. Tento fakt film krásně reflektuje svou nadnesenou atmosférou, souboji s perfektní choreografií, během kterých, ale celou dobu cítíte, že trpaslíci prostě vyhrají. A o to jde, tohle je pohádka, žádné srdceryvné "Fly, you fools!" scény tu nenajdete. Dále si dost lidí stěžuje, že je film moc roztáhlý, nudný a bez děje, no nevím jestli jsem viděl ten samý film, ale roztáhlost bych spíše popsal jako důraz na detail, žádné rychlé střihy, děj plyne přirozeně, bez přerušování typu, střih a jsou v Morii, střih prodírají se přes Caradras. Můžete si užít záběry do tváře hlavních představitelů a i takové detaily jako mouchy v plnovousu chrápajícího trpaslíka, kdo si na tohle může proboha stěžovat? Ano, Hobit je trochu horší než Pán prstenů, stejně jako jeho knižní předloha, ale stále si zachovává magickou atmosféru díky dokonalé přírodě, akci, kostýmům a nepřekonatelné hudbě. Opravdu byste tomuto filmu dali 60% kdybyste nikdy předtím neviděli Pána?

plakát

Sejměte Cartera (2000) 

Stallona mám rád, ale tenhle film opravdu nezachrání, dementní dialogy, nadužívání zpomalení i zrychlení času, nesmyslné prostřihy, které měly asi vypadat cool, ale vyznívají dost lacině. Na druhou stranu bitky jsou povedené, bohužel ze stopáže zabírají cca 10 minut plus 5 minutová honička v autech, suma sumárum 15 minut akce ve 100 minutovém akčním filmu, takže nic moc.