Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sylvester Stallone se vrací do Seattlu na pohřeb svého bratra. Když zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se bratra pomstít. Nejdříve se ale musí vypořádat s najatými zabijáky...
Jack Carter je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro hlavouny podsvětí poctivou i když ne právě čistou práci a k návratu do rodného Seattlu by ho dokázala přinutit snad jen... tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem. Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, ale stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků. Případ je složitý, ale v jednom má Jack Carter od začátku jasno - všichni, kdo stojí za bratrovou vraždou, budou krutě pykat! Jack Carter pracuje jako vymahač dluhů v jednom lasvegaském kasinu a právě odjíždí do Seattlu na pohřeb svého mladšího bratra Richieho. Ten údajně zahynul při autonehodě, protože řídil opilý. Jack si promluví se svou dospívající neteří Doreen, bratrovým kolegou Eddiem, bratrovou ženou Glorií, která mu vyčte, že se o bratra nikdy moc nezajímal, a také hezkou Geraldine, která byla podle všeho bratrovou milenkou. Zjistí, že Richie nikdy neřídil opilý. Když Jack zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se vraha najít a bratra pomstít. Navštíví Cliffa Brumbyho, který Richieho zaměstnával jako barmana a vyžádá si od něj záznam z průmyslové kamery sledující bar. Sotva se ujistí, že bratr rozhodně nezemřel náhodou, napadne ho neznámý muž. Carter ho přemůže a vydává se po nové stopě. Sleduje svého dávného známého, pasáka Cyruse Paice, který ho dovede k internetovému magnátovi Jeremymu Kinnearovi, jenž pomohl Cyrusovi zřídit jeho prosperujíc internetovou síť sexuálních služeb. Vzápětí dostane letenku zpátky do Las Vegas, která má být dostatečně jasným varováním. Jack z doručitele vymlátí jméno Brumbyho, který mu ji poslal. Ten Jackovi přizná, že ho k tomu donutil jeho věřitel Cyrus. Nic dalšího se však nedozví. Teprve, když si promítne nahrávku z baru, dostane se dál. Všimne si totiž Geraldiny, která bratrovi předala nějaký disk, na něm objeví důvod proč byl bratr zabit. Nyní už ví kdo je vrahem. Než se však může pomstít, musí se vypořádat ještě s najatým zabijáky, které na něj poslal jeho šéf Fletcher z Las Vegas, protože odhalil jeho pletky se svou manželkou Olivií. Dokáže se Carter i přes svou tvrdost vypořádat se všemi protivníky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tady někde nastala skutečně kardinální chyba. Neviděl jsem původní film s Cainem v hlavní roli, ale docela by mě zajímal. Sejměte Cartera bych bez dlouhého váhání zařadil mezi nejhorší Stalloneho vážné (komedie jsou kapitola sama pro sebe) filmy. Jak by řekl klasik „Tady není nic!“. Bez děje, bez akce, bez napětí, pouze s hromadou nudných scén, kde někdo jde, sedí, stojí, kouká, rozhlíží se, rozmýšlí se, nebo s neúmyslně zkřiveným obličejem dává najevo silné vnitřní pohnutky. DVD jsem pořídil v Levných knihách za 29,- Kč a považuji to za zbytečně vyhozenou sumu, raději jsem si měl koupit prázdné dvd, při sledování obsahu bych možná zažil víc zábavy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To sa mám ako teraz začať báť?“ Britský originál z roku 1971 som nevidel (titulnú rolu v ňom ale hral Michael Caine, ktorý sa v audiovizuálne miestami až prehnane prepracovanom americkom remake mihne v zápornej úlohe). Ale som Stalloneho fanúšik a tešil som sa na jeho zrážky s bombastickými kolegami typu homosexuálneho rozmaznaného boháča Alana Cumminga, cholerického nadriadeného z Las Vegas Johna C. McGinleyho, obchodníka s pornom Mickeyho Rourkea a slušňáka Cainea. Ten Caine je z nich nakoniec paradoxne najslabší a skutočne som nepochopil, prečo sviňa jeho formátu ide v závere na to parkovisko sama, navyše neozbrojená. Ale nečudoval som sa zasa až tak veľmi, pretože predchádzajúce desiatky minút ma naučili, že prepracovaný scenár, nanešťastie, nie je hlavným plusom snímky. Tá kvôli tomu miestami až nudí (a nepomáha ani prehnaná práca so strihom – ako vlastne skončil Cyrus? To by sa v akčných filmoch nemalo stávať.). Paradoxne ma však nenudili dialógy (určite poznáte tie skvelé Slyove monológy typu „život je tvrdý, každý robíme chyby, ale čo sa stalo včera, nemusí sa stať aj dnes.“, má spravidla aspoň jednu podobnú scénu v každom druhom príbehu), ale skôr v akčných scénach. V nich sa má pátrať po vrahovi, pritom je od začiatku jasné, že v tom majú prsty všetky tie svine naokolo. Tieto pátracie/vypočúvacie/akčné scény nudia stokrát viac, ako rozhovory starého búchača s jeho krehko chybujúcou neterou v kúzelnom podaní drobnej Rachael Leigh Cookovej. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nijak omračující krimi, které má ovšem dvě výrazné postavy. Uhlazeného Slye se slušivou bradkou(v tomhle nejsem za jedno s Doreen)... a počertech údernou pěstí. A Mickeyho s poměrně přijatelnou vizáží, tedy ještě před tím, než získal svou pozdější podobu alergika na včelí bodnutí. "Dobrý den jste členem klubu? …Jsem tu s panem Dolarem!" ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem si myslel. Přesto nic moc. Stalloneho mám rád a vlastně jen kvůli němu jsem se s tímhle filmem vůbec zaobíral. Sly je tady docela v pohodě, správně drsný, s tim problém není. Bohužel se tu moc povídá a nic moc se chvílemi neděje. Scénář je hloupý a je aspoň sympatické, že režisér se proti němu snaží tak nějak bojovat. Občasné akční scény jsou fajn a přehledné, oživení netradičními kamerovými úhly taky beru. Sice ty zpomalovačky jsou na špatných místech, ale tak aspoň nějaká snaha. Solidní obsazení je taky velmi příjemné - charismatičtí Rourke s Cainem, kteří tu sice nemají moc co hrát, ale snaží se, velmi dobrý Cumming jako zženštilý programátor je zdařilým záporákem. Fajn hudba. Jinak ale nic moc. Jednohubka, na kterou se za pár dní zapomene. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem říkal, že to vyřídíš nebo že někdo vyřídí tebe, neměl jsi špatnej signál?" Neměl, on si to jenom Carter dělá po svým a mě to baví. Teda do chvíle, kdy by přišel srovnat účty se mnou. To bych mu dal peněženku, klíče od auta a odoperoval bych si i ledvinu, kdyby měl o ni zájem. Rád bych mu to všechno dal, protože on by si to stejně vzal a bolelo by to. Je to prostě sympaťák, kterej má svůj cíl a je mu zcela jedno, jestli po cestě občas padne na nějakou pěst nebo ho nějakej kolega z gangsterskej odborů přivítá palbou. Pro mě je tenhle Carter zkrátka stejně dobrej jako originál a to se mi většinou nestává. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • V honičce se během přetlačování obou vozů Carterovo auto na jedné straně viditelně poničí. V záběru bezprostředně následujícím je ovšem auto v naprostém pořádku. (Conspi)
  • Postava Geraldine (Rhona Mitra) přímo odkazuje k postavě herečky Geraldine Moffatové z původního filmu z roku 1971, kde ztvárnila roli Glendy. (Conspi)
  • Když se Doreen ptá Cartera, co mu trvalo tak dlouho, tak jí odpoví: "To je dlouhý příběh." Na to mu Doreen řekne: "Máme před sebou dlouhou cestu." Tohle je přesná replika z druhého Ramba. (viperblade)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama