Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 608)

plakát

Chiméra (2023) 

Zajímavý a rozporuplný. Dost strašný scénář s hodně tupou symbolikou. Ale forma.....? Vůbec ne zlá. Nicméně 3 převážily právě kvůli tomu obsahu. Forma s hovnem je furt hovno.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

Jasně. Bylo to před 60 lety úspěšný. Dneska je to ale jen preexponovana limonada, na kterou se nedá dívat. I bez skoroJaponce z vrchního patra (a ten je opravdu k nevydržení). Vlastně každá scéna je tak nesnesitelně iritující, že se to nedá dokoukat.

plakát

Zahradníkův rok (2024) 

Hrozně mě to otravilo. Film, kde, vás nic nepřekvapí (doslovně), a tou hlavní zprávou je to, že tu nic nefunguje!?? (Vůbec mi nevadí, že Kaiser nemluví. Naopak. Ale ta 100% až groteskní impotence státu to pak všechno přebíjí). Jasně. Stalo se to. Před 15 lety. Tím nechci říct, že žijeme v nějaké pohádce. Na mě z toho ale leze hlavně ten neschopný stát, a smíření se s tím, což nezdolneho Kaisera úplně zastini. A tak je to pak hlavně nihilistická sračka, protože zahradník taky nezdolný není (viz telefonát Vokaté). Takže pak to vyzní jako nějaké levné : "Už nastavili zrcadlo?" A řešení? Nějaký nahnědlý chlápek, co to postaví do latě.

plakát

Vstupenka do ráje (2022) 

Jako každá průměrná romantická komedie je to limonádový blábol

plakát

Hra na city (2024) 

Po půl hodině končím. Nesnáším scénáře, kde hlavní hrdina dělá ta nepochopitelné kraviny, že bych ho nechal zamřít v 10. minutě.

plakát

Babylon (2022) 

po 1/2h bylo jasný, ze mě to nebude bavit. Pak mě to ale bavit začalo, teda trochu. A po 2h definitivně bavit přestalo. Resp neskonale prudilo. Bleeee. 3 slabá dost

plakát

Zatracená krvavá láska (2024) 

Přemýšlím, co na tom bylo zajímavýho (Kromě Edovo hára) . Řekl bych, že vůbec nic. Příběh ne, pojetí ne.... Jasně, ženská hrdinka. Ale to snad nestačí. Z druhé strany jsem se nudil průměrně, takže 3 je asi ok. (za záporné pocity může dívka vedle mě napumpovana česnekem. Sál samozřejmě zatleskal. 🤮)

plakát

Dívka s jehlicí (2024) 

Tak tahle dívka se nemá moc dobře. A honí toho docela dost. Z filmu je až hmatatelne zřejmý rozdíl životní úrovně těch slabších dnes a před 100 lety. Černobílá kamera a ostatní věci to prodávají opravdu perfektně. Bohužel, jak řečeno dřív, toho zoufalého (z dnešního pohledu) je tam prilis. Takže ta jehlice, dítě, tedy, oč mělo jít hlavně, je tam spíš epizodně, navíc. A proto je z toho nakonec takový povrchní dojem. Jehlice nejehlice. Navíc jsem nechutný pamětník - největší kočka myho věku Dyrholm už opravdu kočku nehraje.

plakát

Substance (2024) 

Je to vtip, se všemi zkratkami, který vtip musí mít. A audiovizuální hodokvas k tomu. Výborný. Samozřejmě od toho můžete chtít hlubokomyslnou metaforu atd atd, a pak asi pravém namítnete, že to je vlastně moc jednoduchý, placatý, s víc než očekávatelným dějem, neskutečně natahovaným koncem. Ok. Já ale volím první variantu. (Ale ten konec byl i na vtip opravdu moc dlouhý, a proto 1 hvězda dolů). [I když Palmu zrovna za scénář moc nechápu].