Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

O výjimečnosti tohoto seriálu vypovídá již samotný popis na CSFD, který neobsahuje jen krátké shrnutí o čem to zhruba je, ale i krátké obsahy všech 256. dílů. MASH jsem viděl poprvé jako dítě a dodnes mě nepustil. Hawkey je jedinečná postava, která prožije celých 256 dílů v Koreji (nebo Japonsku). Je to jediný seriál odehrávající se ve válce, který je zároveň vtipný a zároveň smutný.

Pán času

Pán času (2005)

Zajímavý britský seriál, kterému ale alespoň v mých očích zprvu škodila jeho přílišná "televiznost". Recyklace interiérů a exteriérů, kdy jedno a to samé místo bez jakýchkoliv změn představovalo londýnské podzemí a podruhé zázemí vesmírné lodi, byla až do očí bijící. Ale s každou pokračující sérií se seriál zlepšoval. Měnili se doktoři, Christophera Ecclestona vystřídal David Tennant, který se stal tím, koho si vybavím při vzpomínce na seriál Doctor Who a kterého vystřídal Matt Smith, který je, samozřejmě úplně jiným doktorem. Ale i ta variabilita hlavní postavy, úžasná TARDIS, kterou bych opravdu chtěl mít a široké možnosti toho, co vás v dalším každém díle může překvapit, je opravdovou esencí tohoto seriálu. Protože jak jinak by mohl pokračovat seriál, který se natáčel od roku 1963 do roku 1989? Seriál totiž pokračuje a nejedná se jen a pouze o další remake, jakých se v poslední době objevují mraky.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Býval jsem velkým fanouškem seriálu Hvězdná brána (do příchodů Oriů) a tak jsem byl zvědavý, jak bude vypadat Atlantida. A byl jsem velmi mile překvapen. Dokonce tak, že ze seriálů SG jsem si nejvíce oblíbil právě tento. Joe Flanigan je správná kladná postava se svými klady, ale i zápory. David Hewlett se postupem času z velmi nepříjemného a arogantního vědce stal mým největším oblíbencem. Tedy až po doktorce Jennifer Kellerové (Jewel Staite). Team je mi dokonce příjemnější než SG1. Zároveň se však musím přiznat, že na Rachel Luttrell a její herecké projevy jsem si nikdy nezvykl.

Black Books

Black Books (2000)

Nevrlý Dylan Moran je hlavním tahounem tohoto seriálu. Je tak krásně grobiánský, obkrouhlý a zároveň tak dětinský a ztracený ve skutečném světě, že si ho musíte buď zprotivit, nebo zamilovat. Na druhou stranu Bill Bailey, podivná hippie osoba, která se většinou ochotně nechává komandovat svým neurotickým šéfem si své sympatie získá také. A Tamsig Greig, nejlepší kamarádka Dylana Morgana uzavírá velmi zvláštní trojici. Zajímavý humor, vynikající herecké projevy (občas to zakulhá, ale je to komedie, tak se to vsákne).

Babylon 5

Babylon 5 (1993)

Babylon 5 je velmi zvláštní seriál. Odehrává se na jedné stanici, která je vlastně celým světem. Jde o těleso ve vesmíru, který je plný směsice nejrůznějších vesmírných ras, různých sociálních skupin, od velvyslanců po bezdomovce přespávající v dolních podlažích. Dostal jsem se k němu díky Big Bang Theory (oblíbený seriál Leonarda) a musím říci, že škoda, že jsem měl možnost vidět jen 3 série. Rozhodně by mě zajímalo, jak to celé skončilo...

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Teorie velkého třesku klame názvem. Kdo by si pod tím představil dokumentární seriál o fyzice, velmi by se podivil. Partička přemoudřelých a dětinských vědců (jeden je ale "jenom" inženýr) a jejich střetů se skutečným světem dokáže bavit. Pravda, někdy člověk nechápe, jak je to, co se na obrazovkách odehrává, možné, ale i to má své kouzlo. Nejvíce jsem si oblíbil Leonarda, což je sice nerd jako ostatní z party, ale drží se z nich nejvíce při zemi. Vlastně proto osloví Penny, která se stává Femme Fatale jeho života. A samozřejmě Sheldon s aspergem a jeho BAZINGA dělá seriál tím, čím je.

Firefly

Firefly (2002)

K Firefly jsem se dostal díky mnoha zmínkám v Big Bang Theory a musím říci, že mě dost překvapil. Zajímavý příběh, zvláštní postavy, ( z nichž jsem nejvíce trpěl na Kaylee) a hlavně prostředí vesmíru a zároveň pionýrských planet, které jakoby vypadly z Divokého západu. Postava kladného kapitána, který však umí lstí využít každou situaci ve svůj prospěch si mě získala záhy, stejně jako postupně celá posádka. Je škoda, že seriál skončil již po 14 dílech. Ano, zamezilo se tím úpadku kvality, ale diváci podle mého přišli o mnoho dalších zajímavých příběhů.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Zpočátku jsem nechápal, jak může být kolem nějakého seriálu takové haló. Ale když jsem se k němu konečně dostal, pochopil jsem. Od začátku to bylo bomba. Bohužel se sedmou sérií mám pocit, že je to nutně nastavovaná kaše a že Ted Mosby je, jak to kulantně říci - idiot. Tak šíleně nevyrovnanou postavu, která se mění z frajera v absolutního vola, jsem ještě neviděl. Každopádně seriál ode mně dostal 4 hvězdy, což znamená, že kromě výše uvedeného, měl jsem tento seriál prostě rád. Jednotlivé série a díly vůbec byly dost nevyrovnané. SPOILER: ten konec - to má být jako happyend?