Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Komedie

Poslední recenze (375)

plakát

La mujer de la tierra caliente (1978) 

Rozvláčný a příliš ukecaný film, kde sledujeme dva nesourodé charaktery, postaršího muže a mladou ženu, bilancujícími nad svými životy, před kterými oba utíkají. Laura Gemser se tu tváří strašně přechytřele, sype ze sebe "životní moudra", jak stará cikánka na pouti a upocený Stuart Whitman jí přitakává, svěřuje se a vypráví o svých problémech... Natočeno je to hezky, nechybí exotické lokace (natáčelo se ve Venezuele), příjemná hudba a několik povedených soft-erotických scén, včetně jedné vtipné sexuální eskapády komické dvojice řidičů. Příběh poskládaný ze vzpomínek taky není uchopen špatně a závěr možná i překvapí, ale ústřední děj mě vůbec nebavil a ty dialogy hlavních postav nakonec i otravovaly. Rozebírání bývalých vztahů, naivní a prostoduché filozofování... Nic moc pro mě, i když věřím, že leckterého fanouška Black Emanuelle a decentnějšího sexploitation, mohou i mírnější žánrové atributy tohoto filmu zaujmout natolik, že půjde s hodnocením výš. Za mě tentokrát 2,5*.

plakát

Velluto nero (1976) 

Další film, který nemá s příběhy Černé Emanuelle žádnou souvislost, ale poetikou a díky typickému filmařskému stylu ho s klidem můžeme zařadit do jednoho velkého pomyslného Black Emanuelle universa, které je doslova žánrem samo o sobě. Samozřejmě, že těch filmů je spousta a jsou si tak podobné z důvodu tehdejší popularity a vidin opakovaného finančního zisku. Zde dokonce distributor tlačil na pilu tolik, že jméno "Emanuelle" je i v titulcích ve spojení s Laurou Gemser, jejíž postava se v italském dabingu jmenuje Emmanuelle, ale v anglickém je to jednoduše Laura, tak si můžete vybrat. Ale jak už jsem psal, s Emanuelle (to je ta "jakože černá" reportérka s jedním M) má děj tohoto filmu společnou jenom tu Lauru v hlavní roli :)... Bohužel, tentokrát mi přišlo Lauřino dobrodružství trochu slabší s tím, že na mě kombinace východních filozofií a psychotroniky nijak zvlášť nezapůsobila. Natočeno je to pěkně, hypnotická atmosféra, příjemný soundtrack, krásné lokace, exotické prostředí Egypta a pohledné svlékající se herečky divákovu pozornost jistě udrží, ale postavy se mi moc nelíbily, Tinti byl vyloženě otravný a finální vyústění vztahů i celého příběhu mi přišlo spíše nepravděpodobné. Naštěstí pár zajímavých i drsnějších scén se tu objeví, například focení s mršinami zvířat či mrtvými nomády, včetně zabitých žen a dětí. Celkově to nebylo špatné, do sbírky se mi film hodí, ale už jsem viděl v tomto žánru lepší kousky. Tři hvězdy akorát a jedeme dál...

plakát

Eva nera (1976) 

Příjemná D'Amatovka ve stylu soudobých Black Emanuelle filmů, jen možná trochu umírněnější. Máme tu obvyklé herecké obsazení v čele s Laurou Gemser a Gebriele Tintim, lehkou erotiku, exotické prostředí a typicky výbornou cestopisně/dokumentární kameru. Hudba taky velmi povedená, taková klidnější, relaxační. Stejně jako celý film, kde se sice najde i trocha napětí, krimi zápletka a pár úmrtí, jinak ale poměrně decentní, nenáročná a odpočinková soft-sexploitation záležitost s dobrým příběhem, kterou náležitě ocení především fanoušci této okrajové filmové zábavy.

Poslední hodnocení (3 254)

La mujer de la tierra caliente (1978)

14.05.2024

Velluto nero (1976)

12.05.2024

Eva nera (1976)

11.05.2024

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál)

10.05.2024

Knick: Doktoři bez hranic - Série 2 (2015) (série) (S02)

10.05.2024

Knick: Doktoři bez hranic - This Is All We Are (2015) (epizoda) (S02E10)

10.05.2024

Knick: Doktoři bez hranic - Pamatuješ na Moon Flower? (2015) (epizoda) (S02E09)

09.05.2024

Knick: Doktoři bez hranic - Mně dobře není (2015) (epizoda) (S02E08)

05.05.2024

Knick: Doktoři bez hranic - Williams a Walker (2015) (epizoda) (S02E07)

05.05.2024

Reklama