Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (519)

plakát

Cesta Karla IV. do Francie a zpět (1981) (divadelní záznam) 

Velice zajímavě pojaté divadelní představení s výbornými hereckými výkony všech v čele se Sklenčkou a Klemem. Dítě se mi velmi líbil v roli vše-vznešeně-ohlašujícího herolda, pro takovéhle role/typy byl jako stvořený. Merunkové hluboký výstřih opravdu sluší. Nejsem expertka na módu účesů té doby, ale drdol Věry Kubánkové, který naštěstí na část představení změnila, mě trochu rušil, protože mě "házel" ca. do 60.let 20.století...Nádherné divadlo, které si určitě budu ráda reprízovat.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Zajímavý a povedený film. Proto jsem hodnotila také vysoko, i když hlavního představitele nejen že nemusím, ale přímo nesnáším.

plakát

Der Sohn des Schützen (1985) (TV film) 

Syn střelce(z kuše) zabije v sebeobraně purkrabího a oba musí prchnout. Otec se skryje kdesi v lese a syn putuje po světě. Při putování zažije různé příhody, které jsou vedle hlavní linie také obsahem této seriálové TV-inscenace. Velmi pěkné kulisy a výborné herecké výkony. Jednoduché, příjemné "divadlo", odehrávající se v německém středověku.

plakát

Nella città l'inferno (1958) 

Prostředí ženské věznice mě vůbec nepřitahuje a film, který se komplet celý odehrává jen zde, jakbysmet. Ale vsadila jsem na záruku kvality = režisér a obě hlavní představitelky, donutila jsem se to zkouknout a vyšlo to. Dvě úplně odlišné herecké extratřídy se tu pod unikátním vedením skvělého režiséra dokonale doplńují. "Šílená" Magnani srší opět nadpřirozenou energií a je kouzelná a strhující, Masina dovede bravurně zahrát nejen ušlápnuté děvenky nebo "klauny", ale dokáže to i jak se patří rozpálit. Ke všemu jsou i všechny ostatní "vězeńkyně" herecky vynikající. Malý "štěk"(minirole) Alberta Sordiho je zahraný neuvěřitelným a nenapodobitelným způsobem...Vedle úchvatné adaptace "Romeo a Julie"(1954) další filmový skvost Renata Castellaniho.

plakát

Domenica d'agosto (1950) 

Nedělní masový "útok" obyvatel Říma na místní pláže v Ostii a s tím spojený typický italský blázinec a řev. Plážové radosti i strasti jsou proložené několika krátkými "milostnými" epizodkami. Jednoduchý, nekomplikovaný děj/příběh. Italové bez přestávky "štěbetají" jako o závod, až z toho pomalu bolí hlava...Nádherný devatenáctiletý Franco Interlenghi a řada pohledné mužské mládeže v menších rolích nebo jen jako "křoví" v pozadí...Příjemná ukázka té lepší/zábavnější stránky Itálie na počátku 50.let.

plakát

The Way We Live Now (2001) (seriál) 

Židovské spekulace a podvody, na něž téměř všichni nejprve naletí, pak je prokouknou a neskončí to samozřejmě dobře. K tomu pár komplikovaných milostných románků, posedlost karbanem a železnice, která kvůli spekulacím zůstává jen na papíru, ale nakonec se přece jen bude stavět...Pořád jedno a to samé dokola, celkem otravné, minimum zajímavých momentů,postavené spíše na dialogu než na akci...Ne všichni dopadnou dle svých představ a přání, ale konečný výsledek je přece jen možné nazvat - červená knihovna. P.S. Po novém zhlédnutí musím přihodit hvězdu, neb téma seriálu je stále a víc a víc aktuální = žido-byznys-podvodníci, kteří dnes řídí svět, jsou vlastně oficiální, většinou lidstva volení a uznávaní kriminálníci a lichváři a pod zástěrkou falešné svobody, demokracie a tolerance a jiných megalomanistických slibů budou vodit tupé lidské stádo za nos až do skonání světa. Melmott dopadl bledě, ale ti dnešní žido-žraloci zotročují masy a drží svoji neomezenou moc pomocí mnohem dokonalejšího scénáře!

plakát

Parta hic (1976) 

Klasické socialistictické komediální kino s výbornými herci a inteligentním humorem. Politicky tady opět nemám, narozdíl od většiny, sebemenší problémy, naopak.

plakát

Sotto il sole di Roma (1948) 

Fim vypráví příběh mladého Cira v Římě za 2.svět.války a těsně po ní. Ciro se nezajímá o práci ani o to, jak pomáhat rodině, fláká se s partou kamarádů, provádějí různé neplechy a malou kriminalitu. Zamiluje se do Iris, které slibuje, že začne pracovat, ale zůstane jen u slibů. Prožije románek s vdanou ženou, který ale rychle ukončí. Teprve když při jedné takové kriminální aktivitě dojde k neštěstí, uvědomí si Ciro, že je třeba se konečně stát dospělým a změnit svůj dosavadní pofidérní život...Na dobu vzniku celkem dobře natočené a ve svém projevu velmi cudné, avšak též dosti ukřičené a ulítané = italský temperament se zde nezapře. Jeden z prvních, ne-li vůbec první film na dané téma. Na stejné téma se později objevily filmy od Felliniho, Pasoliniho, Bologniniho aj. Představitel Cira, Oscar Blando, je docela pohledný kluk. Francesco Golisano dostal později hlavní roli ve slavném filmu "Zázrak v Miláně"(režie Vittorio De Sica).

plakát

Gloria (1980) 

Klasické kino čistě pro pobavení. Naivní/nereálné v postavě Glorie a jejím způsobu a možností ochrany malého chlapce před mafií. Reálné co se mafie a jejích špinavých a krutých praktik týče. Gena Rowlands skvělá jak projevem, tak i typem. John Adames jako silácký "trpaslíček" je moc roztomilý a hraje velmi originálně a přirozeně. Bandu samozvaných "odborníků" a idiotů, kteří mu udělili Zlatou malinu a zatahují do svých excesů i děti, nemůže soudný divák brát vážně. Veškerá a jakákoli ocenění jsou tu stejně jen pro blbečky, kteří si neumějí na věc udělat svůj vlastní názor!

plakát

Sestřičky (1983) 

Odlehčená/více humorná a zároveń velmi kvalitní adaptace literární předlohy. Mihulová ve své první filmové roli naprosto suverénní. Jiráskovou nemusím, ale výborná herečka a tyhle role jí sedí. Závěrečná taneční hop-skok-scéna je mile pohodová a mysl uklidńující. Vladimír Hlavatý je kouzelný ve své komické mini-roli.