Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (517)

plakát

Císař Augustus (2005) (seriál) odpad!

US-americký nesmysl o starověkém Římě v čase (Cézara a) Octavia Augusta. Pod ruku se mi dostala verze 2x2hodiny - první dvě jsem protrpěla v "úžasu" a hnusu zároveń, zbylé dvě jsem už brala rychloposuvem. V průběhu sledování této TV-fekálie jsem se doslova styděla za tvůrce i jako divák, ale pokud jsem to chtěla posoudit, musela jsem se s tím, jako vždy, i seznámit...Naprosto scestný a ubohý děj, Santiago Cabrera jako Octavián totálně mimo mísu - zjevem i pro Octaviána nereálným chováním, kompletní cenzura všeho a všech (kromě krve samozřejmě), gladiátoři US-amerického typu nesměli chybět, celý tento zbytečný spektákl zakončen a la červená knihovna. Jonathan Cake (též ústřední postava-gladiátor) mi velmi brzy začal lézt na nervy svým neustále nasupeným a  zamračeným ksichtem, ale můj typ to není v jakékoli produkci...Dílko jen pro extrémně nenáročné až slaboduché obecenstvo!

plakát

Gejša (2005) odpad!

Oskarovým filmům se vyhýbám jako čert kříži a vím proč. Ojediněle něco takového zkouknu a většinou už po 20-30 minutách rychloposuvem, neb ten byznys na úkor poctivé umělecké práce prostě nedám. Tohle je další Oscarem ověnčený totální brak - plytkost, prázdnota, povrchnost = nabubřelé americké NIC!

plakát

Moje matka (2005) 

Unyle natočené velmi silné a emotivní téma, při kterém jsem ca. od poloviny permanentně slzela. Maria Lundqvist exceluje v roli náhradní matky.

plakát

Panenská královna (2005) (TV film) 

Celkem povedený film na 1000krát omleté téma je totálně zničený všudypřítomnou řvavou hudbou/zpěvy, která se ale vůbec nehodí k tomuto historickému námětu. Dalším záporem pro mne je odpudivý Tom Hardy i s jeho nevýrazným hereckým projevem. Anne-Marie Duff je výborná zvláště jako stará Alžběta = jako klasické aristokratické strašidlo.

plakát

Ponurý dům (2005) (seriál) 

Kvalitně zpracovaný jeden z románů Charlese Dickense. Na moderní prvky - zrychlená kamera, hororová elektro-hudba jsem si musela chvilku zvykat, ale v celkovém skvělém pojetí látky se to snese. V momentě, kdy Krook (Johnny Vegas) shoří na prach zevnitř ven, sedí ve své "kanceláři" plné papírů a všelijakých tretek, avšak oheń z něho na nic nepřeskočí a "kancelář" zůstane celá = podivné, technicky málo pravděpodobné až nemožné, ale budiž, i když do očí bijící nesmysly nemám ráda. Charles Dance je tady i v jiných podobných rolích opět superbní a nenapodobitelný. Phil Davis (Smallweed) přepychově nadabovaný Liborem Hruškou.

plakát

Popravčí (2005) odpad!

Totálně šedivá, nevýrazná a nudná euro-slátanina, doražená další odpudivou a nemastnou neslanou dánskou mužskou US-star Nikolajem Coster-Waldau. Po 20-ti minutách jsem to vzala rychloposuvem. Zajímavé téma zničené hollywoodským milostným románkem a celkovou suchopárností. Spíchnuto horkou jehlou bez větší námahy!

plakát

Útěk z Colditzu (2005) (TV film) 

Zdlouhavý monotónní příběh milostného trojúhelníku na pozadí opakovaných pokusů několika britských vojáků o útěk z věznice/pevnosti Colditz (jedna dějová linie) a bombardování Londýna za 2.světové války a s ním spojená druhá dějová linie. Tyto dvě dějové linie se neustále střídají až k tragickému ukončení/řešení tohoto milostného trojúhelníku. Laurence Fox dává v bleskovém a neúplném full-frontal záběru tušit, že na něm, co se určitých tělesných partií týče, příroda opravdu nešetřila. Tento příjemný zlomek vteřiny ale nespasí více jak tříhodinovou nudu. Pavel Kříž a pár dalších našich herců/hereček se zde mihne v minirolích. Předvedení tohoto nacistického vězení a obrazu některých nacistů mi připadá přinejmenším podivné, málo pravděpodobné, groteskní.

plakát

Evilenko (2004) 

"Caligula" je zde typem i herecky velmi dobrý, zajímavá (smyšlená) scéna nahého psychopata hypnotizujícího nahého vyšetřovatele...Bujná fantazie Davida Grieco projektovaná na pozadí skutečného příběhu moc nefunguje. Nikdy více!

plakát

He Knew He Was Right (2004) (seriál) 

Nepatrná, neprokázaná a sebestředně pochopená zápletka zavdala příčinu k obludné žárlivosti, pravděpodobně ruku v ruce s nastupující a stále více a více se zesilující psychické nemoci/labilitě. Žárlivost většinou nemá s opravdovou láskou co dělat, ale s touhou toho druhého vlastnit totálně, beze zbytku. Tato hlavní linie je těžko stravitelná a postupem příběhu únavnější a únavnější. Naštěstí jsou vedlejší linie velmi zábavné a osvěžují celkový příběh...Další celkem povedená BBC produkce.

plakát

Jarmark marnosti (2004) 

Zprznění "po hollywoodsku" klasické literární předlohy. Uspěchané, povrchní, postavy i jejich vztahy neprokreslené/nedotažené. Vznikla tak nepřehledná, nezáživná motanice, která nemá s knižní frivolní a dynamickou předlohou nic společného. Miss Sharp tady není vůbec tak sharp (ostrá), jak by být měla. A ke všemu ještě odporný, slizký,strojený a přepjatý Rhys Meyers, herecky totálně nejistý a nepřesvědčivý šašek...Tahle rychlokvaška má hodně daleko za knihu téměř věrně kopírujícím BBC TV-seriálem z r.1998. Hlavní představitelka z tohoto seriálu (Natasha Little) se objevuje v menší roli i zde...Jedna hvězda za výpravu, za klasický širokoúhlý formát a za "staré dámy", které to tady alespoń trochu rozsvítí.