Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dokumentární
  • Komedie

Recenze (304)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt staré posluhovačky (2008) (epizoda) 

HP (Hercule Poirot - David Suchet) jako PH (platící host) u jedné z hlavních podezřelých v zapadlém anglickém městečku. To slibuje kromě napětí (Poirot přijal nabídku "zachránit" odsouzeného od trestu smrti, pokud je nevinen, protože trpí "nadbytkem volného času") i mnoho kvalitní zábavy. Ta začíná už v okamžiku, kdy elegantní Belgičan vystoupí z auta a zaboří svou polobotku do bláta... "Dnes budou k večeři lívance, pokud se mi je podaří dostat z pánve..." "Musím bohužel odjet do Londýna, ale až se vrátím, naučím vás připravovat omeletu" "V mém pokoji se objevil nový průvan". K tomu slavná spisovatelka paní Olivierová se svou neotřesitelnou ženskou intuicí... A samozřejmě i nějaké to "jiskření" mezi muži a ženami z okruhu podezřelých, které Poirot jako vždy chápe. Mám moc ráda celou sérii Poirota s Davidem Suchetem a tohle je bez nadsázky jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Zajímavé komentáře: otík, Agatha, Stegr, Šandík, Cimr, Košoun.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Sitcomy jsem zatím příliš nesledovala, ale díky tomuto jim asi začínám přicházet na chuť. Tematicky je mi seriál docela blízký, ajťáků znám hodně :-) V hodnocení souhlasím s Radkem99. Skvělá oddechovka. Nadsázka (ale stále spíš řetězení situací, které by se mohly stát i mě :-)), občas trochu drsná, ale nikdy ne příliš vulgární. Stojí za to se občas podívat na život trochu s odstupem :-) Zajímavé komentáře: Radek99, Djkoma, kinej, Gemini, otík.

plakát

Americké srdce (1992) 

Velice drsné a velice civilní drama... O to víc tu vynikne laskavost, na kterou upozorňuje Malarkey. O tom,že dostat se ze dna není zdaleka tak jednoduché, i když máte dobrou vůli a velice dobrou motivaci. Syn je přeci jen synem, i když se zrovna nehodí do spousty plánů a otec si potřebuje poradit především sám se sebou. A pak je tu ještě jedna mladá dáma, která - zdá se - ho má opravdu ráda. Nebude mu syn překážet? Ani být dobrým otcem (synem) není moc jednoduché a stojí to spoustu námahy. Hlavně že se mohou jeden o druhého opřít... Drsné drama, skutečné drama tří lidí z Ameriky 90. let. K tomu velice dobré herecké výkony. Myslím, že stojí za vidění. Zajímavé komentáře: freddy, Malarkey, plechulka, rockwoman.

plakát

Antonín - Boží bojovník (2006) 

Velký příběh velkého světce, který "dal své tělo za lásku". A co my jsme ochotni dát za lásku? Líbil se mi scénář, který stavěl na přátelství Antonína a "hříšného" Folka. Další kvality filmu jako herecké výkony apod. jsou pro mě v tomto případě nepodstatné. Díky Tv Noe za možnost vidět tento film!

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Krásný, poetický seriál pro celou rodinu. Zaměřený především na napětí a humor, ale jsou chvíle, kdy to stačí. K tomu ještě prolínání "světa pohádek" a "lidského světa". Celkově úžasný seriál pro "kouzelné" chvíle plné fantazie s vašimi blízkými... "Nechápu, jak si někdo může vzít za manželku ženskou!" (Honzík Majer) Zajímavé komentáře: Šandík, triatlet, Jezinka.Jezinka.

plakát

Ararat (2002) 

Souhlasím, že zde uvedený "oficiální text distributora" o filmu nic neříká. Víc ho asi vystihuje věta z reklamních materiálů distributora: "Tématem filmu je složité hledání pravdy v minulosti i v přítomnosti." Z mého pohledu opravdu drama, jak má být. O genocidě Arménů jsem toho také moc nevěděla a jsem ráda, že jsem se to dozvěděla touto cestou - tedy dramatem několika osudů (byť zřejmě smyšlených), do kterých zasáhla. Genocida jako taková nám asi nic moc neřekne, pokud za ní nebudeme vidět konkrétní příběhy konkrétních lidí. Toto drama je opravdu mnohovrstevné, hluboké a plné významů, všechny jsem asi ani na první zhlédnutí nezaznamenala či nepochopila. Také doporučuji diskutovat o tomto filmu s dalšími, kdo ho viděli, to určitě pomůže do filmu více proniknout - a myslím, že to stojí za to. Zajímavých postav i myšlenek je v něm opravdu hodně. Moc se mi líbil symbol granátového jablka - jako symbol vytrvalosti a vůle k životu, kterou člověk má, versus nesmyslnost některých předpisů, které vám zapovídají si do určité země přivézt "ovoce či zeleninu" (přesto co pro vás může granátové jablko znamenat). Zajímavé komentáře: jondzavid, Toj, emo, vendysek, HarveyDent, Zdenda

plakát

Architekt odpadu (2007) 

Poměrně dramatický dokument o velice zajímavém člověku - jakýmsi novodobým Noem, ke kterému se navíc sám přirovnává. A tak jako asi Noe ve své době potýká se s nepochopením a s nevolí firem i státních úřadů a úředníků, kterým vadí, pokud někdo chce vyjet ze zajetých kolejí, které už jsou přece tak dlouho vyježděné a všem to vyhovuje... Nezávislost jeho domů je obdivuhodná a jeho vytrvalost, s kterou jde za realizací svých snů (tentokrát ne typicky amerických, protože si při tom nevydělá miliony dolarů a ještě se umaže od hlíny) také. Dokument obsahuje různé zvraty - je libo základní seznámení s M. Reynoldsem, drama jeho boje se senátory při snaze o prosazení vhodného zákona nebo M. Reynolds jako milosrdný Samaritán, který naučí postavit vhodné domy své bližní stižené přírodní katastrofou? Se všemi těmito polohami se tu můžete setkat. Pokud vás víc zajímá, jak ty jeho domy fungují, doporučuji český dokument "Zeměloď pluje" o prvním českém domu M. Reynoldse. Čeští tvůrci vyšli myslím více vstříc české kutilské duši :-) Zajímavé komentáře: genetique, JANARYBA, FlyBoy, petaspur, Flipper

plakát

Augustin Navrátil - portrét praktického katolíka (1991) (TV film) 

Dokument, který není asi nějak zvlášť úžasně zpracovaný, ale to vůbec nevadí. Samo svědectví Augustina Navrátila je velice oslovující a stojí za vidění. Jeho zásada: "Modli se a pracuj - pracuj tak, jako by záleželo jen na tobě a modli se tak, jako by záleželo jen na Bohu", prakticky uplatňovaná ve všech situacích jeho života, zve k následování. Opravdový hrdina všedního dne, jehož odvaha až zaráží.

plakát

Babička čarodějka (1977) 

Myslím, že Gene Deitch nám tady svými krátkými filmy pro děti v dobách komunismu podporoval to, čemu se dnes vznešeně říká multikulturalita. Jeho zpracování různých světových pohádek vždy odpovídá té které kultuře - v tomto případě italské. A tak kromě vaření kaše můžeme vidět i vaření špaget - to vše v kulisách slunné Kalábrie. Víc tady vynikne stará lidová moudrost, že "Kdo si co navaří, to si také sní", Antonín totiž musí všechny uvařené špagety spořádat sám. A zůstává zjištění, že kdo chce moc, nemá nic - proto hodná babička zakázala Antonínovi dotýkat se hrnce :-)

plakát

Barberbieni: Zpívající včelky (2008) (TV film) 

Téměř detektivní pátrání malé holčičky, která se nudí o prázdninách ve Vatikánu, kam se přestěhovala s rodiči, když tam tatínek dostal práci jako velitel Švýcarské gardy. Celkově poměrně naivní zpracování s mnoha nelogičnostmi v ději, ALE: dobrý nápad s oživlými zpívajícími včelkami, s papežem jako zahradníkem a přitažlivé prostředí Vatikánu. Pro malé děti (příp. i s jejich rodiči, kteří se podívají kvůli dětem) myslím poměrně povedený film.