Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Strašný, brutální, korejsky střelený, ale dobře koukatelný, chcete víc a víc. Poslední díl byl trochu zklamáním, ale skvěle otevřený pro další sérii. I týden po dokoukání stále nutí k zamyšlení...

plakát

Randall a Hopkirk (1969) (seriál) 

Tento nesmrtelný britský seriál jsem si pustila po několika letech znovu a opět mě nezklamal. Filmařsky jsou v dnešní době vyspělé technologie určité záběry sice spíše vtipné, ale vzhledem k roku natáčení se to musí brát s rezervou :-)

plakát

Surfařka (2011) 

Moc pěkný film podle pravdivé události o holčině – úspěšné surfařce – kterou potká jednoho dne zlý osud a žralok jí ukousne celou paži. Zprvu nevěří, že by se na prkno mohla někdy opět postavit, ale nevzdává to, pere se s osudem a jede pomáhat po tsunami do Thajska, což ji – kromě dopisů od fanoušků – dodá sílu a vrátí se mezi vlny a dokáže opět vítězit. Dojemný příběh s krásnými záběry.

plakát

Last Night (2010) 

Bohužel věřím, že v dnešní době představuje tento film realitu většiny vztahů. On – úspěšný business man – jednoho dne neodolá krásné svůdné kolegyni (kdo by taky odolal Evě Mendes že :-)?)– ovšem nic to pro něj neznamená a hluboce lituje svého činu, protože miluje svou přítelkyni. Ona – ačkoli ho pravděpodobně také miluje – potká svého bývalého přítele a zjistí, že miluje stále i jeho. Má možnost podlehnout, ale neudělá to. Po konci filmu se člověk zamyslí a ptá se mám sebe, co je vůbec horší: to že ji on podvedl, nebo to že má ona v srdci někoho jiného? Co vůbec znamená být „věrný“? Moc pěkný film, který nutí k zamyšlení.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Po dlouhé době ten správný „akčňák“ i pro holky. Krásný Channing, který zachrání prezidenta USA a jeho chytrá dcera, která se stane díky své odvaze hrdinkou číslo jedna. Film má spád a udrží Vás celou dobu v napětí. Možná trochu moc americký, ale já dávám tentokrát plný počet.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Průměr. Nešla jsem do kina po vlně kritiky s žádným velkým očekáváním, ale jelikož jsem četla všechny tři knížky, nedalo mi to. Dakota mi celý film připomínala Tatianu Vilhelmovou, kterou mimo jiné zbožňuji, ale tato herečka na mě působila jako absolutně bez šmrncu, nemastná, neslaná. Až přehnaně ustrašená a nevinná – taková v knižní předloze rozhodně nebyla. Jamie jako Christian vyzařoval určité charisma, krásný chlap, ale občas nepůsobil zcela přesvědčivě. Celý příběh se soustředil pouze na dva hlavní protagonisty, což bylo samozřejmě účelem, ale pro mě to byla oproti knize trochu nuda, ani jejich dlouhé pohledy mi nic neříkaly. Doporučuji všem přečíst si raději knížku a představovat si příběh podle sebe :-)