Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 019)

plakát

Homer a Eddie (1989) 

Belushiho mam docela rád, ale tady hraje dementa, takže mi lez většinu času na nervy. Je to zase taková ždímačka na slzy. Co taky čekat od filmu, kde hlavní dvojku tvoří dement a umírající s nádorem? Asi je moje blbost, že se koukám na podobný filmy. Navíc v tom hraje Whoopi Goldberg, což mě samo o sobě mělo odradit.

plakát

Letní strom (1971) 

Oba zde uvedený obsahy jsou poněkud mimo, takže jsem od filmu čekal něco trochu jinýho. On se ten film totiž dotýká války ve Vietnamu dost okrajově. Občas se tam o Vietnamu někdo zmíní, ale spíš je to takovej příběh o tom, jak Michael Douglas prožívá takový starosti všedního života - nějakej vztah, nepřijetí na školu, první zaměstnání, návštěvy u rodičů, atd... Ta hrozba odvedení přijde až ke konci filmu. Do tý doby je to bohužel celkem nuda. Pak se dá mluvit konečně o nějakym dramatu. A ta úplně poslední scéna se vryje do paměti. Jinak tomu fotrovi bych na místě Michaela Douglase asi rozkopal hlavu o obrubník.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Začátek filmu vypadal hodně zajímavě a já jsem si myslel, že půjde opravdu o nějaký "inteligentní" sci-fi. Překousnul jsem i toho Timberlejka, kterýho nemam rád. Ale nepřekousnu, že postupně z toho vylez takovej zábavně-naučnej pořad pro žáky základní školy o tom, co to je kapitalismus, inflace, sociální dáfky a podobný záležitosti. Druhá polovina filmu je v podstatě o tom, jak pořád někde pobíhá Justin Timberlake a Amanda Seyfried, ale děj se nikam neposouvá. A najednou padly závěrečný titulky, aniž by film dospěl k nějakýmu smysluplnýmu konci. Jako docela hezky se na to koukalo, ale celkově je to blbost. 50%

plakát

Dvanáct (2007) 

Originál z roku 1957 i pozdější remake od Friedkina mam hodně rád. Tahle ruská verze mi ale přišla úplně divná. Těm porotcům jsem nebyl schopnej uvěřit ani slovo. Měl jsem spíš pocit, že do tý místnosti zavřeli 12 chovanců z jedličkárny. A všechny ty jejich debilní historky... Asi to bylo hercema, protože tady prostě nejsou takový esa jako Henry Fonda nebo Jack Lemmons. Mam pocit, že nejlepší výkon ze všech pravděpodobně předved cvičenej vrabec domácí, kterej se v průběhu filmu občas mihne.

plakát

Fotbal za mřížemi (2001) 

Sportovní filmy mě moc neberou. Na tohle jsem se koukal kvůli tomu, že dvojka Vinnie Jones a Jason Statham v jinejch filmech celkem fungovala. Vinnie Jones skoro vždycky hraje různý psychopaty a magory, ale tady má trochu vážnější roli, což mi k němu zrovna dvakrát nesedělo. Naopak toho psychopata hraje tentokrát Jason Statham a scény s nim byly asi nejzábavnější. Škoda, že nedostal víc prostoru. Jinak o nějakym dramatu se moc mluvit nedá. Spíš je to taková anglická černá komedie, ale zasmál jsem se jen párkrát za celej film. A jako (skoro) každej sportovní film, je i tohle plný nejrůznějších klišé. Jinak si vzpomínám, že jsem před lety viděl film na stejný téma se Sandlerem a ten se mi asi líbil víc. Je to tak někde na rozhraní 2 a 3 hvězd. Tentokrát zaokrouhlim nahoru, když se blíží to MS v čutaný. A Stathamův brankářskej styl mi připomněl legendárního Reného Higuitu.

plakát

Super 8 (2011) 

Sice to natočil někdo jinej, ale z toho filmu smrdí Spielberg snad z každýho záběru. Ostatně je to taková oblíbená Spielbergova trojkombinace - haranti, mimozemšťani a nějakej ten problém v rodině. Bohužel tohle žůžo dobrodrůžo pro děti říznutý sci-fi thrillerem (označení thriller berte s nadsázkou) moc nefunguje. Těžko se dá čekat, že ten mimozemšťan by Elle Fanning zkřivil jedinej vlásek. Těžko se dá čekat něco jinýho, než happy end. Jinak mimozemšťan sice vypadá docela hnusně (skoro stejně hnusně jak originální "ítý" z roku 1982), ale moc toho nepředvede. Když nakonec z toho ufounskýho lega postavil raketu a odletěl do prdele, tak jsem byl rád, že už je konec.

plakát

Ukradli torzo Jupitera (1980) 

Koukám, že jsem tuhle komedii zapomněl ohodnotit. Viděl jsem to asi před měsícem a abych pravdu řek, tak vlastně ani nevim, jak to skončilo. Utkvělo mi v paměti pár vtipů, ale celej ten příběh kolem nějaký sochy mě moc nebavil. Holt nějaký starý vykopávky a sochy jsou docela out chamraď.

plakát

Co dál, doktore? (1972) 

Dlouho jsem se musel přemlouvat k tomu, abych se na tuhle slavnou komedii podíval, protože mě odrazovalo obsazení Barbry Štrajsand do hlavní role. Nakonec mi tahle nesympatická pani s chobotem místo nosu zase tak moc zážitek z filmu nezkazila. Přesto mam dojem, že s jinym hereckym obsazenim (Ryan O'Neal mi taky trochu vadil) by to asi dopadlo líp. Nejvíc mě pobavil asi Austin Pendleton a pak "Higgins" John Hillerman. Ten se pro podobný role snad narodil. Jinak některý scénky jsou dobrý, jiný byly vtipný možná tak v éře němýho filmu. Celkově je to trochu nevyrovnaný... Průměrná komedie, kterou stačí vidět jednou.

plakát

Osudová sázka (1998) 

Tak jsem se tu dočet, že v tom hraje Rosanna Arquette a navíc se v zajímavostech píše, že Vincent Gallo ve filmu řídí Volvo 480. Tak jsem si řikal, že už kvůli těm dvěma věcem bych se na to moh podívat. No takže Rosanna Arquette se ve filmu mihne asi na 2 minuty a Volvo 480 pro změnu neni ve filmu vůbec. Jako splést si Volvo s Toyotou a ještě to nacpat do zajímavostí, to už holt chce fištróna. Mimochodem Vincent Gallo to auto ani neřídil. Řek něco v tom smyslu, že je pod jeho úroveň řídit auto, který neni v automatu. Ale zpět k filmu... Nevim, jestli je Vincent Gallo magor nebo smažka (nebo obojí), protože tohle je od první do poslední minuty jedno velký WTF. Navíc jsem ani pořádně nepochopil, o čem to vlastně bylo, ale z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu mě to docela chytlo a já to dokoukal až do konce.

plakát

Mám strach (1977) 

Zase jeden takovej poctivej krimi-thriller ze země špagetožroutů. Po akčnim začátku následuje trochu nudnější první polovina, takže jsem moc nechápal všechny ty oslavný komentáře. Pak se to naštěstí rozjede a následuje akce, brutalita, napětí a prostě všechno, co k těmhle drsnejm oldskool kriminálkám patří. Jinak mě opravdu pobavilo, že v Itálii bylo pracovní náplní soudců sledování porna v kině :-) 75%