Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (2 320)

plakát

Jurský svět (2015) 

Zhlédnuto v kině. Film, který rozděloval filmové fanoušky v roce 2015 nejvíc je bezpochyby Jurassic World, jedni jej milují a obhajují, druzí jej nenávidí a zatracují, a já... jsem někde uprostřed. Tohle je totiž, alespoň pro mě, dokonalá definice průměru. Dodneška si pamatuju většinu scén z prvních třech dílů (teda, když se budeme bavit a opravdu skvělých scénách tak bych měl říct spíše dvou, než třech) či jména postav/herců, kteří v těchto filmech byli. Ale tady nic. Mám rád jak Chrise Pratta, který působí jako hodně velký sympaťák a už od nějaké doby mám slabost pro Bryce Dallas Howard, ale ani tito skvělé herci mě nějak nepřesvědčili, že by tento film za něco stál (schválně, řekněte mi, jak se jmenovala postava Bryce ve filmu... přesně tak, zapomněli jste, protože tenhle film je zapomenutelný a neumí pracovat s postavami). Můj největší problém s tímto filmem byl, že na něm bylo poznat, jak je vše točené stylem "tak z téhle scény se posadí lidi na prdel, z téhle taky a z téhle se rovnou poserou!" a pokud tohle není pravda, tak mě to takhle alespoň přišlo. Vše se blýskalo, hýbalo strašně rychle, ale mě doslova KAŽDÁ postava v tomto filmu byla ukradená. Jistě, je to "jenom" letní blockbuster, ne Shakespearovské drama, v pořádku. Jenže tenhle argument já osobně nemám rád, protože existují blockbustery, které umějí pracovat s postavami a které se nemusí vézt na nostalgické vlně, aby byly skvělé. A tohle Jurassic World neumí. Docela se bojím, jak dopadne Star Wars IX pod režisérským vedením Colina Trevorrowa (stále si myslím, že byla chyba vybrat zrovna jeho, ale co já vím, že…) 55 %.

plakát

Pan Holmes (2015) 

Zhlédnuto v kině. Do jisté míry obdivuju Billa Condona. Obdivuju ho za to, že v dnešní době, kdy většina lidí umí udržet pozornost sotva na 6 vteřin a ve filmech/seriálech pokud není 20 střihů za minutu, které jsou podtrženy dramatickou hudbou, tak diváci prohlásí, že to byla těžká nuda, přijde s něčím takovým, co má pomalejší tempo, ale za to vyniká ve všech dalších oblastech. Mr. Holmes je skvělý příběh, který nám ukazuje to, co někteří možná nechtějí vidět, ale je zároveň logické - staršího Sherlocka Holmese, který už sice není na vrcholu jeho fyzických schopností, nicméně ze svého šarmu a postřehu neztratil téměř nic. Bylo opravdu zajímavé vidět Iana McKellena, jak se do této postavy vžil a jak dokonale ho zahrál. Bylo skvělé vidět film, který si dává čas na to, aby nám představil postavy a pak se do nich ponořil/prozkoumal je pečlivě, ale zároveň nezanedbával příběh. Zkrátka a dobře, mezi těmi všemi prázdnými CGI filmy, kdy divák mnohdy neví, jestli se má smát či brečet, ale hlavně že se to hýbe rychle, mi tohle přišlo jako závan svěžího větru. A když vidím, jak je zde tento film podhodnocen, trošku si přisadím, protože jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Tohle je film, který se vyplatí vidět. 90 %.

plakát

Ex Machina (2014) 

Opět další z filmů roku 2015, kteří všichni vyzdvihují do nebes, ale mně se "jen" líbil… Ex Machina je rozhodně kvalitně natočené drama, které většině lidí (včetně mě) představilo talent a krásu Alicii Vikander, ale já jsem stále čekal na něco, co by mě "dodělalo". Je to jako když máte oběd, kde se servíruje skvělý předkrm, dokonalý hlavní chod a vy po jeho konzumaci se připravujete na tu sladkou tečku, která by to vše dokonale podtrhla. Vy čekáte, čekáte a nic nepřijde, najednou se objeví číšník s vaším účtem (titulky). A ano, budete si pamatovat, že jste se najedli znamenitě, nicméně vzadu v hlavě se nemůžete zbavit myšlenky, že to mohlo být o něco lepší, kdyby tam bylo něco extra, co by vás odrovnalo. Rozhodně se na tento film musím podívat znovu, abych se ujistil, že jsem něco nepřehlédl, nicméně i teď můžu říct, že tohle je skvělý film, který si minimálně 80 % zaslouží.

Poslední hodnocení (3 742)

3 dny na zabití (2014)

16.12.2015

Jurský svět (2015)

16.12.2015

Pan Holmes (2015)

16.12.2015

Ex Machina (2014)

16.12.2015

Dracula: Prince of Darkness (1966)

16.12.2015

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

16.12.2015

Draculovy nevěsty (1960)

16.12.2015

Dlouhá cesta dolů (2014)

16.12.2015

Báječná dovolená (1988)

16.12.2015

Reklama