Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (153)

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Není co rozebírat. Jedním slovem ......SKVĚLÉ ! Všem vřele doporučuji !

plakát

Záhadná smrt (2004) (TV film) 

Co bylo neskutečně hrozné, byl dabing Marlo Thomasové. Zněl jako nekonečně letící kulka. Monotónní nezáživný hlas , v jakékoliv situaci stále klidný a tichý. A to ,že 67i letá hlavní hrdinka vlezla do postele s tehdy 38i letým Brettem Cullenem, to mi také moc nesedlo. Děj byl celkem zamotaný a konec překvapivý, tak se to nakonec vydržet dalo.

plakát

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (2015) 

Kdo miluje seriál o Spongebobovi a kdo viděl první film o něm, ten bude po zhlédnutí tohoto druhého snímku velmi zklamán. Nevím proč scénaristé při psaní nezabrousí do říše fantazie, ale musí používat scény z jiných filmů (Šílený Max, Godzila, Indiana Jones....ap.) Přesně 60 minut se děj odehrává pod vodou a je animovaný a velmi ,velmi nudný. Žádné gagy, hlášky ani legrace. Troufla bych si říct, že pro děti i dost flustrující a strašidelný. Teprve po hodině se SpongeBob dostává na souš mezi lidi a je tam pouze 20 minut, což podle názvu filmu se mi zdá velmi krátké. Na souši konečně začíná nějaká akce, kdy se děti můžou probudit a chvíli se pobavit. (Opravdu jen na chvíli). Každý díl v seriálu Spongebob v kalhotách tvá cca 25 minut a je naplněný akcí, legrací , hlášek a gagů, které zaujmou nejen děti, ale i nás dospělé. A co je nejdůležitější? ....Dabing. Po tolika dílech a prvním filmu jsme zvyklí na určité hlasy k daným postavičkám. V tomto filmu hvězdice Patrik měla zcela jiný a nevhodný dabing, který vás zklame hned na začátku. A pro mě nejhorší na tomto snímku byly postavy piráta, rackové a delfín Bublal, který měl i tu čest film ukončit tou nejhorší závěrečnou písní, jakou jsem kdy slyšela. Malé děti možná toto hrůzodílo zaujme, ale myslím že já , ostatní dospělí i mládež zůstaneme věrní klasice - seriálu ,,Spongebob v kalhotách´´.

plakát

Super 8 (2011) 

Super 8 bylo moc pěkné průměrné mysteriózní sci-fi. Vypráví obyčejný prázdninový příběh party kluků, která se nechtěně ocitne u vykolejení vlaku, ve kterém se schovává cosi, co nepochází ze země a co bude v nejbližší době terorizovat město. Dětské obsazení bylo skvělé, děti opravdu zahráli velmi dobře a u Elle Fanning šlo poznat, že je již zkušenější dětskou herečkou, což už dokázala i v dalších filmech (Babel, Phoebe v říši divů....). Dospělí herci moc šancí se předvést nedostali, a můžu říct, že Kyle Chandler (otec hlavní postavy) mě osobně moc sympatický nepřipadal. Příběh se odehrává na začátku 70.let, a je v něm zakomponována spousta hlášek a retro vtípků, které potěšily. Návštěvník z cizí planety moc vidět nebyl a scéna na konci filmu, kdy ukázal i on, že má srdce a jeho oči se změnily v klasická americká dojatá kukadla, bylo už lehce přehnané. Jinak scéna s vykolejením vlaku byla skvělá, hudba a dětští herci taktéž, takže doporučuji na deštivé odpoledne k pobavení a jemnému mrazení v zádech a můžete přibrat i starší děti .

plakát

Dunya a Desie v Maroku (2008) 

Připadalo mi to velmi zdlouhavé a upištěný , ubrečený hlas Dunye (Terezie Taberyové) rval po celou dobu uši. Je to zajímavý nápad promíchat dvě kultury, ale kromě prostředí, mě nic jiného nezaujalo.

plakát

Vincent a já (1990) 

Ze začátku to vypadalo jako zajímavý rodinný film pro mládež se zajímavým nápadem - holčičkou, která malovala jako Vincent van Gogh. Postupem času se to rozvinulo v klasickou dětskou detektivku a hraním to velmi připomínalo německou koprodukci. Ke konci už to bylo přehnané a setkání s opravdovým van Goghem, darování obrazu a jeho podpis přenesený do současnosti už byl přes čáru. Na konci holčičce ku podivu všichni uvěřili a konal se happy end.

plakát

Lidice (2011) 

Těšila jsem se ,že konečně uvidím tento film, který jsem nestihla v kině. Přizvala jsem ke sledování i svého 14i letého syna a 11i letou dceru. Jaké překvapení hned na začátku nás čekalo......sexuální hrátky hned v prvních minutách filmu, byly celkem nevhodné, vzhledem k tomu, že film by měly zhlédnout všechny děti školou povinné. Na druhou stranu tento velmi emocioální snímek měl pár dojemných a srdceryvných scén, ale pokud se na tím zamyslíte, zas tak drastické jako ve skutečnosti to nebylo. Dozorce ve věznici byl svým způsobem celkem hodný, i hlavní SS, který zabavil kočárek pro své dítě, byl také ukázán jako celkem ,,normální zaměstnaný otec´´. Nebyl zobrazen jako úplná zrůda. V koncentračním táboře taktéž nebyly vidět žádné obrovské zrůdnosti a brutalita, vše bylo podáno tak, aby se to tzv. dalo strávit...... přesto film chytl za srdíčko a doporučila bych jej všem náctiletým. Pan Roden se role zhostil se ctí a byl skvělý. Měla jsem z něj stejný pocit jako ve filmu ,,Kuře melancholik´´. Ale musím přiznat, že jsem se celkem často nudila, film byl dost natáhnutý nudnými dlouhými minutami.

plakát

Carly Rae Jepsen - I Really Like You (2015) (hudební videoklip) 

Celkem chytlavá odrhovačka, mě osobně moc nezaujala, ale moje pubescentní dcera jí omílá stále dokola. Tom je úžasný, člověk ho zde vidí jako normálního stárnoucího muže bez pozlátek. Klobouk dolů, že do toho šel, ten tenký hlásek vložený do jeho úst působí celkem směšně. Závěrečný taneček je hezký a Tom je moc šikovný. Ve videoklipu jsem zahlédla i Justina Biebera :)

plakát

Země zítřka (2015) 

Režisér a scénarista Brad Bird stál u mých oblíbených pohádek (Ratatouille, Železný obr, Úžasňákovi a seriál Simpsonovi). Tento hraný film z produkce Walta Disneyho je změnou a to příjemnou. Město snů plné vědců bylo dotaženo do úžasných detailů. Nestačila jsem tu krásu pobírat. Sice jsem zde neviděla ani jednoho člověka při těle, všichni byli dokonalí, ale to zřejmě v takovém městě bude zcela přirozené. Krásný pohled byl na lidi skákající v bazénech postavených nad sebou a jimiž propadávali směrem dolů. Opravdu v tomto filmu byla spousta nápadů , které jsem ještě v jiných filmech neviděla. Fantazie zde jela na plné obrátky. Film byl plný akcí a zvratů, byly okamžiky, kdy jsem se nudila. Okamžiky vysvětlování dané situace, ale i to bylo potřeba k pochopení děje. George Clooney a Hugh Laurie si moc se svými rolemi nepohráli, byli zde hlavně kvůli svým známým obličejům, ale klobouk dolů před dvěma slečnami, hlavními hrdinkami. Britt Robertson byla úžasná zapálená herečka, která tuto roli zvládla bravurně a věřila jsem jí každé slovo a gesto. Druhá, mladičká Raffey Cassidyová byla nejen nádherná jako Audrey Hepburn, ale také velmi šikovná. Vlastně celý děj filmu stál na její roli , její postava robota s nádhernýma uhrančivýma očima byla velmi přesvědčivá. Všechny efekty a triky byly dotažené k dokonalosti. Hudba v kině byla taktéž skvělá a pronikala do každé části těla. Film bych sice doporučila hlavně dětem a mládeži, ale nebyla jsem jediný dospělý v kině , který se opravdu dobře bavil.