Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 1

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (273)

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci záchrany oveček ve filmu a vedení dětí k lásce k (hospodářským) zvířátkům, potažmo přírodě, se na tohle vyplatí obětovat rodičovské kino vstupné. Ale jako doprovod do kina si s sebou pro jistotu vezměte veterináře, anti alergenní kapky a nastavte si mozek na gagy, proti nimž je uklouznutí po banánové slupce složitá matematická rovnice. Fenomén ovečka Shaun se z tv obrazovek přestěhoval na plátna kin a nevede si nijak špatně. Určitě ale z toho dnešní (náročný) dětský divák nebude paf. Je fakt, že není na co moc zírat s otevřenou pusou. Na plátně jde všechno podle plánu. Místo tradičních skečů se přihodil příběh. Sice jednoduššího ražení, ale už je to regulérní příběh. Farmář chová stádo oveček, mezi nimiž je i Shaun, která se chce vymanit ze stereotypu a zmizet do světa. Prvním povedeným gagem na rozjezd bylo uplacení kachny toustovým chlebem. Film s gagy nešetří, ale jen se mně nechtělo smát všemu, co zavánělo vtipnou reakcí. Tempo nasazené zdárně. Na farmě se moc nezdržíme, neboť útěk z farmy se nevyvíjí dobře pro farmáře. Ten následně skončí v nemocnici se ztrátou paměti. Vyslouží si kvůli nezjištěné identitě jméno pan X a v místním kadeřnickém salonu rozjede svoji krátkou kariéru šik sestřihů, když upraví vlasy rozrušené celebritě. Jenže Shaun a její družina zpytuje svědomí a svého milovaného farmáře nechtějí na věky věků ponechat ve službách zákazníků toužících po "módním" sestřihu. Jejich plány na záchranu jim však zkříží démonický správce odchytové služby potulného zvířectva. Filmová verze se od té seriálové v lecčems podstatně liší. Charakteristické zabečení Shaun téměř odpadlo, ale zachována zůstala ústřední chytlavá melodie, která se v závěru filmu dokonce dočkala rapované verze. Kvalitních hudebních songů se line příběhem hned několik. Pamětníci ocení hudební seskupení M-People, jejichž dávná hitovka "Search for the Hero" také zazní. Animace je oproti seriálové verzi mnohem propracovanější. Není to určitě animace z nejlíbivějších a zvláště lidské postavy jsou ksichty k pohledání, ale pokud máte rádi "plastelínové" filmy, respektive figurky, určitě nemůžete být zklamáni. Tahle groteska má i své silné scény, ve kterých jde legrace stranou. Zvířecí útulek navodí dětem solidní depku a vtip s uvězněným kocourem Hannibalem Lecterem určitě nepochopí. Předpokládám, že ve věku cca pěti let nesjíždí s rodiči Mlčení jehňátek. Osádka v útulku však pobaví, i když akvarijní rybička za mřížemi je dost unikát. Jde o grotesku, takže se nemluví. Titulky tedy potřebovat nebudete. Na filmové verzi je vidět, že debutující zkušený scenárista Mark Burton se svým začínajícím kolegou Richardem Starzakem odvedli sympatický výsledek. Ke konci to bylo sice natahované dobrodružství, vytratil se rytmus a spád a úroveň gagů šla rapidně dolů, ale zabečet s touhle ovečkou lze poměrně dobře, i když se z hlediska nároků dětského publika, jedná o víceméně (pod)průměrnou zábavu. 40% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

(Rozto)milá podívaná, nicméně stopáž byla na můj vkus trochu nadsazená, čímž příběh občas lehce ztrácel tempo, které známe ze seriálu. Jinak je ale film gejzírem jednoduššího humoru pro děti s příměsí chytrých gagů i pro dospělé (Beatles, Zelená míle, Shawshank, Mlčení jehňátek...), takže si jistě každý přijde na své. 80% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním shlédnutí je to "jen" za čtyři,ale věřím,že do budoucna tohle (ne jen kvůli dětem) uvidím ještě několikrát.Filmový Shaun je sice dějově hodně jednoduchý a v tomhle směru hodně pro děti,ale na druhou stranu spoustu vtipů,narážek a odkazů pochopí jen dospělý divák.Narozdíl od seriálu není filmový Shaun třeskutě vtipný,ale divák se tak nějak usmívá po celou dobu.Stále je to navíc klasická Aardmanovka,která v 1Oti minutách naservíruje víc nápadů,než leckterý hollywoodský animák a spousta tvůrců by se mohla inspirovat...80% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

100 % Smál jsem se od začátku do konce. Čeká vás osmdesát minut té nejzábavnější jízdy bez jediného hluchého místa, plné výborných originálních nápadů. Dojde i na Vykoupení z věznice Shawshank. Tomu prostě není co vytknout, teda kromě toho, že jsem musel furt myslet na to, že když je to ten ovečka, tak by se měl spíš jmenovat beránek Shaun, ale na to mu zase chybí rohy… já vím, to jsou hloupý problémy. Bééé ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Videla som iba pár častí seriálu o ovečke Shaun, nezaujala ma, nevadila mi, neskôr som na existenciu tejto rozprávky úplne zabudla. A odrazu sa objavila ovečka vo filme. Moji bratia dostali krízu stredného veku, nie toho predpubertálneho, takže som sa na ňu radšej pozrela s 23 ročným vysokoškolákom. Prvé minúty vyzerali nie zle, ale veľmi priemerne. No po príchode odchytávača zvierat (či ako sa to volá) na scénu sa rozprávka, zdanlivo určená iba menším, rozbehne a je vtipná svojím osobitým štýlom. Neviem tento typ humoru presne pomenovať, no je veľmi jednoduchý a veľmi jednoducho funguje. Aj napriek prvotnému detinskému dojmu, ktorý ovečky vzbudzujú, by som sa nehanbila ju odporučiť dospelým. Naozaj môžete vlastniť občiansky preukaz a baviť sa. Možno miestami viac, než tí bez neho. :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je několik odkazů. Například po neúspěšném pokusu o vniknutí do nemocnice usedá zoufalý pes Bitzer na lavičku jako Forrest Gump (1994). Ovce kráčejí přes přeřhod jako skupina Beatles na obalu "Abbey Road" (v obou směrech). Titulní skladba "Shaun the Sheep" začíná stejnými takty jako "When the Saints Go Marching In". (melica)
  • Ve snímku nezazní žádné dialogy, až na samotné zvuky zvířat. (vteco)
  • Restaurace, kde se ovce snaží splynout a napodobovat jiné hosty, se jmenuje "Le Chou Brûlé", což znamená "Spálené zelí". (willy1)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama