Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Byla to nuda? Podívej se znova. Nerozuměl´s tomu? Podívej se ještě jednou. Byly to pro tebe bláboly? Znova a lépe. Začalo to dávat smysl? Mrkni na to opět. Přicházíš tomu na chuť? Shlédni to ještě jednou. Že to byla bomba? Podívej se znova? Že trpíš cloudy obcesí? Už na to nečum a přečti si knihu. Byla to nuda?......

plakát

Sfora: Bez litości (2002) 

Ve filmu jsou ti dobří a pak jsou tam ti zlí a ti hodní jsou kamarádi už od dětství a vždy, když ztratí kamaráda, odlomí kousek nějakého plechu či co a hodí ho do vody. Taky když vyletí manželka jednoho z hrdninů do povětří 10 vteřin po tom, co druhovi sdělí, že s ním čeká dítě, musíte zamáčknout slzu a setřepat jho trapnosti. Samo, že ti zlí budou potrestaní a vrah bude dopaden..... Film jsem po deseti minutách shlédl ve zrychleném režimu a přidávám komentář spíše jen z důvodu. že tu žádný není, přívítám proto jiné, které by mi osvětlily tenhle film.

plakát

Kontakt (1997) 

... to jako, že každý nevěřící Tomáš toužící po poznaní a "pravdě", musí vlézt do transkapsle za biliony dolarů?.. no potěš koště na to zase padne "přírodnin". a prý to tak chodí miliardy let..., a prý je to potřeba podávat po kapkách klišé.... .. jinak soukr. vzkaz pro toho , kdo mi film doporučil.... rozhodně zajímavé zpracování a výborný předskokan pro dvojku, která bude tam, kde to má být-- malinko myslím, že ti trochu rozumím

plakát

Blbec k večeři (2010) 

Podle mě tvůrci filmu jenom nenašli odvahu to celé nakonec vyhodit do hajzlu a pustili to do světa. Je to neštěstí, plytké, tupé, ploché a ne-vtipné. Tenhle mladší americký brácha francouzského Diner de cons, se narodil už hodně dementním rodičům.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Po dobrém rozjezdu zůstane jen příchuť napalmu. Film měl nakročenoi plně rozeznít strunu na téma systém versus spravedlnost, místo toho předvedl jen staccato, jež vyplní pauzu klišé a patosem. Poslední třetina filmu nuda, jen mi bylo strašně líto, že ctihodnému to s tou radnicí nevyšlo, už kvůli té protivné starostce... nevím proč jsem si vzpomněl na svou bývalou šéfovou.

plakát

Láska v hrobě (2012) 

Časosběrný dokument o bytí. Aspon tak to na mě tak působilo, když jsem vyslechl rozhovor s režisérem. Nevím jestli jsem byl ovlivněn mým očekáváním, ale mám pocit, že se Vondráčkovi úplně nepodařilo dostat do filmu to, co viděl při natáčení. Jinak výborný dokument a mohu jen doporučit...........Taky jestli si vzpomínám, měli 90 hodin materiálu, takže bych rád viděl "dvojku".

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Mokrý sen Marie Poledňákové prolozený neustálým nanervylezoucím pípáním sms zpráv. Jednu hvězdičku davám za Šteindlera za volantem sanitky. ... dobře, že za takové k.k.tiny neutrácím v kině a vyteče to na mě později nahodně z TV

plakát

Technotise - Edit a já (2009) 

Sranie! ... Svi su govorili da nisi živ. Nevím co je cyberpunk, neznám Ghost in the Shell, neznám japonské příbuzné, ale ten film mě nadchl. Asi nejsem zas tak "orálně morální", že by mi vadilo ve filmu časté pubertální mluvení o sexu. neřekl bych že postavy jen planě filozofují, závěřečné nebe mi taky nepřišlo kýčovité.... Za sebe jen řeknu, že film ani chvíli nenudil a měl spád, ale asi nemám v tomto stylu shlédnuto tolik filmů. abych si jen blazeovaně odfrkl.... a pak ... ta srbština je krásný jazyk.

plakát

Corto Maltese : La cour secrète des Arcanes (2002) 

Hlavní hrdina Corto Maltese, (syn britského námořníka a španělské cikánky narozený na Maltě) se „potlouká“ po euroasii, tedy přesněji po Sibiři, v období boje o dálný východ po říjnové revoluci 1917, a leccos při tom zažije. Kdo hledá akci a působivé efekty animovaného filmu může být zklamán. (i když vlaková (tj. mezi dvěma vlaky) přestřelka je dle mého výborná) Děj filmu plyne jak voda a atmosféra filmu má až kontemplativní charakter. Film ale pro mě dělá především scénář, resp. předloha Hugo Pratta, který své fiktivní postavy zasazuje do historického rámce a tak se divák i leccos dozví. Velice zdařilá adaptace dvou sérií komiksu Hugo Pratta by si zasloužila zpřístupnění také českému divákovi.

plakát

Nádherná Zelená (1996) 

Naivní, trapné výkony herců, „srandovní“ a ještě jednou naivní – přesto lepší než například celá série Terminátora, Už to, že se filmaři chytili té krásné myšlenky života v harmonii s přírodou. Rozhodně doporučuji se na to podívat, i když se budete stydět za výkony herců i za režiséra.