Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (61)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Super film, který pojednává o tehdejším vývoji v motoristickém prostředí, kde se Ford snaží dostat opět do popředí. Christian Bale co by Ken Miles naprosto skvěle zahrál tuto roli, s doplněním Matta Damona co by jeho šéfa a kamaráda skvěle vedou tento film a vyprávějí o tehdejších událostech. Film má velmi zajímavý příběh a několik zápletek, kterými spolu zmíněná dvojice prochází. Rozhodně jsem se nenudil a i přes delší stopáž jsem se ani chvíli nenudil! Doporučuji a dávám 5!

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Po dlouhé době hodně dobrý film v netradičním prostředí, s netradičním dějem a celkovým pojetím. Mám rád filmy, kde se nedá předvídat jejich děj i konec a tohle byl přesně on naprostá originalita, přitom v tak jednoduchém prostředí. Od začátku do konce jsem do děje byl vtáhnut a bez přestání jsem v napětí sledoval příběh. To vše s doprovodem velmi dobrého hereckého obsazení kde hlavně Frances McDormand Sam Rockwell naprosto excelovalil. Takže paráda, paradá a opět paráda jen další takové!

plakát

Wind River (2017) 

Tak to byl mrazivý masakr, který poukazuje na to, jak to v těchto končinách chodí a život ta běží. Jeremy Renner se na to skvěle hodil a se svou novou parťačkou co by vyšetřovatelkou FBI Elizabeth Olsenovu to skvěle zahrály. Mile mě překvapili i drily se zbraní, které Olsenová měla nacvičené filmu to hned dodávalo lepší autentičnost. Za mě po dlouhé době napínavý thriller ve velmi netradičním prostředí, který nám vypráví něco o životech lidí, které si sami neumíme představit. Respekt jim a hlavně mladým dívkám v těhle končinách co se umí rvát! Za mě jasný 5*!

plakát

Predestination (2014) 

Pro mě docela zajimavé a hlavně velmi originální pojetí scifi, které si prakticky vystačí s jednou postavou a nakonec všechny jednotlivé spletence splinou v jeden a žačne to celé dávat smysl. Hodně zajimavý film na přemýšlení

plakát

Pee-Wee: Zima, která změnila můj život (2012) 

Klasická rodinná oddechovka se sportovní tématikou s dějem, který byl jednoduššího charakteru a byl velmi snadno dopředu očekávatelný. Ale i přesto se to dá zařadit do průměru sportovních snímku spíše pro děti.

plakát

Interstellar (2014) 

Úžasné, famózní a nejlepší! Myslím, že i tohle by stačilo jako krátké hohodnocení tohoto filmu, který předčil mé očekávání nad všechny nebeské výšiny. Nevím jestli je to jen krátkodobým dojmem z kina ale pro mě naprosto bezkonkurenčně nejlepší film od Nolana a jak vidím ve "vesmírném a kosmonautskem" žánru tkvý velmi velký potencionálu, určíte mě vůbec neuráží z toho pohledu, že tomu "až tak moc" nerozumím a baví mne. A jestli někoho neosluvuje a zvlášt tento kousek tak tomu potom nerozumím.. Oproti např. Gravitaci se mi zde líbilo širší pojetí toho kde se film odehrával vlastně i celkově jeho děje, a zařazení spostu dalších vedlejších postav. Obzlášť sem uvítal zpestření v podobě vedlejší role mého oblíbence Matta Damona. A i když musím říct, že hlavní role v podobě Matthewa Mcconaugheye, kterého jsem nikdy moc nemusel a trošku jsem se bál jeho podání, tak zde mě vyvrátil ze všech mínění, které jsem o něm kdy dřív měl a předvel jse v nejlepším světle. Jako třešnička na dortu zde byla ještě hudba od "velkého" Hanse Zimmera, která při každém jejím zařazení do dodávala na napětí tak moc , že jsem měl pocit že si samotným napětím ukousnu ruku :D. Pro mě jednoznačně nejlepší film toho roku a naprosto zasloužených 5hvězd!! , kdyby šlo dát 6, dám je. Určitě každý kdo může by se měl okamžitě zvednout a jít si tuhle filmovou lahůdku dát, protože Christopher Nolan je PÁÁN!! PS: Doporučuji si nebrát s sebou žádné jídlo, protože budete mít pořád jen otevřenou pusu samotným údivem :D

plakát

Jessabelle (2014) 

Z počátku jsem si i říkal , že by to mohl být průměrný horor na 3 hvězdy s trošku klišé příběhem. Ale postupně mě to začalo přesvědčovat o tom, že ani tuto podmínku film nesplní. Nejen, že film upínal pozornost na nezpočet košilek, které si jessabelle stihla obléct a pořádně se v nich projet ale hlavně mne zklamalo posledníh 15 minut filmu, které dle mě bylo vcelku spackané hlavně co se dějě týče, navíc konec filmu jse mi vůbec nelíbil a za to snižuji hodnocení na dvě hvězdy!

plakát

Vzepřít se obrům (2006) 

Vcelku dobrý film na sportovní téma, kde šlo o to jak se outsideři mohou přes svoji píli dopracovat až na vrchol. Z mého pohledu film hodně sráželo pronášení 10x do minuty s bohem není nemožné nic, otevři se bohu , sklid své oseté pole atdé adté a pořád dokola jak u magorů, proto snížuju hodnocení na dvě hvězdy, Ámen!

plakát

Nebe existuje (2014) 

Nikdy jsem nebyl na filmy s božskou temátikou, nevěřím na něj a návštěvi kostela také neprovozuji. I přesto všechno mne film velmi zaujal a oslovil, nebyl tolik k této víře tlačen a bylo to bráno z jakýmsi nadledem i pro ty co se naklání jiným pravdám či ateismu. Určitě zajimavý kousek z trochu pro mne nezvyklou a jinou tématikou.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Pro mě nejspíš první německý film, který se mi líbil a hodně mě pobavil, jo naši drazí sousedé mě jednout hodně překvapili a doufám že dvojka bude podobná!. Pro mě určitě velké letošní překvapení, skryté v podobě "fakjů učitele".. Gute Arbeit unserer deutschen bro ! :D