Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (408)

plakát

Mario (2018) 

Ze začátku to vypadalo strašně hloupě a zvažoval jsem, jestli to vůbec dokoukat, ale celkem brzo se to zlomilo v citlivý drama, který mě chytlo. A to fotbal vůbec nemám rád. Mario je ale bez ohledu na fotbalové prostředí civilní a citlivý film, který bez přehrávání a zbytečných klišé vypráví příběh o homofobii, tlaku prostředí a volbě, do které by nikdo neměl být nucen. Moc příjemné překvapení.

plakát

This Giant Beast That is the Global Economy (2019) (seriál) 

V prvních třech dílech jsem se nedozvěděl nic, co by bez blbých vtípků, zato víc do hloubky, nepokryl dobrý novinový článek, takže dál se už dívat nebudu.

plakát

Zloději kol (1948) 

Sociální message je jasnej, z historickýho hlediska je to zajímavej vhled do každodenní reality poválečné Itálie, ale ve výsledku to prostě je film o tom, jak chlap chodí po městě a hledá kolo. Tady není, tady není, támhle taky není... Žádný terno.

plakát

Král Belgičanů (2016) 

Roadmovie o evropanství, bez zvláštní pointy, zato s dobrým nákladem absurdna a místy dost brutálním deadpan humorem. Hluchý místo se sem tam najde, ale jako celek to bylo strašně osvěžující a originální a ty dialogy na pomezí nudy k uzoufání a natržené bránice mě moc bavily. "Enjoy Swinging Serbia!"

plakát

Dějiny nadávání (2021) (seriál) 

Cage, resp. jeho role linku je místama až trapná a kdyby tam místo něho bylo víc lingvistů, bylo by to lepší. Mimo těch pár hluchých momentů s ním je to vtipná a zároveň příjemně informativní binge-watch jednohubka na večer. Od všeho je tu trošku. Etymologie, sémiotické nuance i kulturní kontext a k tomu pěkná bluesová písnička z třicátých let. Fuck yeah!

plakát

Svatá hora (1973) 

Dlouho jsem měl ze Svaté hory strach a projekci odkládal, a o to víc mě překvapilo, jak mě to hned od prvních momentů chytlo. Čekal jsem nezáživnej surrealistickej mišmaš, ale přestože to je výsostně symbolický film, oproti očekávání ty obrazy vůbec nejsou beze smyslu, ale naopak je ve většině případů naprosto jasný, co se chce říct, a interpretovat to byl sakra skvělej zážitek. Krom vizuálních orgií a hravé symboliky mě taky překvapil místy až brutální humor, protože Jodorowsky se s tím nesere a dává tu na prdel všemu od náboženství po kapitalismus. Kdyby se to neslo ve stejným duchu až do konce, určitě bych to zařadil do svých top filmů. O to větší škoda, že se tohle boží dílo cca v polovině zlomí a většina toho, co mě bavilo, ustane a je to jak kdyby začal jinej film. Kromě scény v Pantheon Baru byla druhá půlka bohužel výrazně slabší. I tak se mi to jako celek líbilo a nechalo silnej dojem. Mezi všema, kdo se na téhle vizuální orgii podíleli, pak zvláštní poklonu zaslouží ti kteří ty desítky ropuch a ještěrek oblíkali do těch malých kostýmků.

plakát

Krtek (1970) 

Po nadšení ze Svaté hory jsem se na krtka těšil, ale bohužel na rozdíl od Svaté hory, která aspoň rámcově dává smysl, jejíž obrazy jsem byl schopen interpretovat a sledovat ji mě od začátku bavilo, je Krtek daleko víc meta, a to na můj vkus až příliš. Hned ze začátku mě celkem rychle začal nudit a dokoukal jsem to jenom s velkým sebezapřením v naději, že se to někde v průběhu zlomí. Nezlomilo.

plakát

Dračí prokletí - Hněv (2020) (epizoda) 

CGI animace je přímo odporná a dialogy psal někdo s prstem v prdeli. Na zbytek seriálu nemám odvahu.

plakát

Policajt samurai (1991) 

Zábavný béčko, ale nemá to šťávu v celé délce a místama drhne.