Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (153)

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Zábavné a čarokrásné, no a nakonec celý vyprávění dostane takovou kosu.. I kýčovitý závěr znovu setkání s Richardem Parkerem by u takové pohádky fungoval líp.

plakát

Sněhulák (2017) 

Je evidentní, že nešlo vše podle plánu. Jak může trailer obsahovat něco, co se nakonec ani ve filmu neobjeví, respektive objeví, ale trochu jinak. Bez čtení předlohy je to suchý krimi-thriller, který zaujme maximálně nelogikou. Ve chvíli, kdy se na to dívá někdo znalý předlohy, srdce krvácí.

plakát

ČTTV (2015) (pořad) 

Sodě se to nevyrovná, bohužel.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Neumím si představit, co se objeví v dalším pokračování. Co vím jistě je, že série má už svůj vrchol za sebou a spektrum nápadů na rozvedení příběhu/ů se znatelně zužuje - Dubaj jsme už viděli. Co bude dál už evidentně může být jenom horší, honba za pokladem? hrozba atom. bomby? invaze z vesmíru? Tolik. VD může jen doufat, že mu vyjde kapesné na pokračování XXX.

plakát

Spectre (2015) 

Tak ňák jsem si na bondovský průměr zvykl. Pokud Skyfall dostal 3*, tohle bylo ještě slabší 2*. Překvapivě ani Waltz nepřináší nic okouzlujícího - zdá se být něco špatně.

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Jedno z mnoha filmových dílek, ze kterých český dabing vytvořil něco nezapomenutelného.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Co bylo, bylo. Je tu nový autor se svou vlastní představou, jak na staré epizody navázat, ač Lucasův rukopis je místy až přehnaně čitelný. J. J. chtě-nechtě musel vytvořit něco, co zahraje na notu všem (1-99 let věku), které Star Wars táhnou. Je jasné, že pokračování natáhne do kin i ty největší odpůrce. Nabízí se srovnání filmů jako celků, ale nemělo by se to dělat. Dnes a tehdy jsou dvě rozdílné doby pro tvoření filmu. Na závěr doufám, že v další epizodě bude Kylo Ren vzbuzovat větší hrůzu...

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Tento oslí můstek určitě nedosahuje kvalit jako předešlé díly, ale průšvih to taky není. Filmaři mají přesto můj obdiv, že dovedli takhle využít potenciálu drogové závislosti shelocka a díky tomu realizovat tuto epizodu.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Jako survival movie jistě jedno z nejlepších dílek. Příroda úchvatná, Dicaprio by mohl dostat od Beara Gryllse za své počínání ve filmu jedničku podtrženou s hvězdičkou... třeba už i toho Oscara (za bobříka mlčení). Přesto ve mně při veškeré té epičnosti samotný film nevyvolal žádné emoce a přitom vnutil myšlenku proměnit alespoň jednu oscarovou nominaci..

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Top gear může vypadat jako snobská zábava, drahá auta, fotogenická místa natáčení. Vedle těchto určitě potřebných znaků úspěšného motoristického pořadu ale nejvíce oceňují blízký kontakt s diváky ve studiu. Jasně, jezza, hamster a cpt. slow postupně zestárli, takže nešlo od nich čekat totální nasazení jako ve starších sériích, ale až doposledka uměli diváka udržet u obrazovky až do poledních dílů. Doufám, že nový amazonský formát bude minimálně podobně zábavný jako Top gear, diváky si zcela jistě najde. Nová sestava je jiná v tom, že přední sestava jednak není vtipná, schopná vtipně zaimprovizovat a co je nejhorší, jejich láska k motorismu zdá se být zcela povrchní, nemají přehled o tom, jaká auta jezdila před 40 lety po současnost, jakými výstřednostmi některé modely disponovaly. A Matt je prostě nudný blb z Ameriky...