Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční

Recenze (5)

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

Nejsem moc fanouškem parodií, protože často neznají ten tenký, ale zásadní rozdíl zesměšněním a trapností a navíc bývají velmi duchaprázdné. Ale Borat, přestože byl v mnoha ohledech nesmírně trapný, má svou myšlenku, díky které vstávám od televize s rozpačitým úsměvem a pocitem nepromarněného času. Zajímavé zrcadlo jak východu, tak i tomu svobodnému a otevřenému západu. Mimochodem... prostitutka byla moc milá, ale já bych si domů vzala tu medvědici! Samozřejmě ještě před tím, než „utekla.“

plakát

Legenda Korry (2012) (seriál) 

Seriál mě potěšil především po své vizuální stránce. Animace je vážně bombovní, podoby světa taktéž. Co mě zamrzelo byly postavy: až na několik světlých výjimek (Zhu Li! Bei Fongové!) byly ploché, byly spíše karikaturami na hrdiny než skutečnými hrdiny. Takové postavy se snesou na vedlejších liniích, ne však v nejužším kruhu hlavních postav (Mako, Bolin...!). Ještě o fous více křičela nepropracovanost postav na záporácích: Amona jsem žrala dokud neodhalil svou pravou tvář (protože tím zahodil logické motivace ke svému konání), Unalakovy motivace jsem taky úplně nepobrala (chci být zlý, protože chci být zlý...? Chci splynout s největším zlem a ztratit tak sebe sama? Proč?!), anarchista Zehír se prakticky z noci na noc stal elitním vládcem větru, který hravě ovládne to, na co mnichové přicházejí desítky let... no jediná Kuvira pro mě byla záporák s nějakou motivací a vývojem. Nechci ale seriál hanět – v tom se tady vyřádili jiní. Korra je úžasný seriálový počin příběhem, obrazem, hudbou a spoustou dalších věcí. Jako velké plus z hlediska světa chci ocenit větší pružnost ve vládě živlů – ukázka toho, že být vládcem země neznamená vládnout jen kamení. Bez ohledu na mouchy za mě 5 hvězdiček a domácí zlatý fond.

plakát

Slavnosti sněženek (1983) 

Kombinaci Hrabal – Menzel mám docela ráda a na tento film jsem nevěřícně – a nutno říct, že s jistým znechucením – zírala. Záměr zobrazit zhůvěřilost figurek žijících na vsi, to, že ženy jsou vlastně uječené kreatury a muži hádavá čuňata, že naivní idyla je tak dlouho zabíjena, až zemře doopravdy... tento záměr byl natočen brilantně. Zasloužil by čtyři až pět hvězdiček, ty mu ale nedám. Už v životě tento film nechci vidět, nesnáším ho a mnohem více nesnáším ty lidi, kteří ho považují za českou komedii. Tento silný, smutný zážitek zůstává v srdci lidí zjevně nepochopený, když slyším, jak je hojně citovaný a jak se lidé těm hláškám smějí.

plakát

Clona (2008) 

Celkem příjemný horor, něco záhady, něco napětí, něco lekačky. A ačkoli mi konec přišel už trochu přehnaný, zvláště chování novomanželky, úplně závěrečná scénka s odrazem ve dveřích mi vyvolala potěšený úsměv na rtech. Tady z komentárů jsem teprve zjistila, že tato Clona je remakem, tak jsem docela zvědavá na originál.

plakát

Holky v balíku (2006) 

Jedna hvězdička snad jen za to, že jsem u filmu neusnula a že tam bylo i pár momentů, kdy jsem se smála. Zápletka byla předvídatelná a její řešení naivní a nereálné. Hlavní hrdinky mi byly nesympatické od účesu až k (ulomeným) podpatkům a Anjelici Huston s Brentem Spinerem jsem pro takový snímek upřímně litovala.