Reklama

Reklama

Clona

Trailer 1

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Další trapný remake asijského filmu... A pořádně nepovedný... Copak v USA nemají vlastní nápady a musí pořád krást asijské filmy? A ještě je špatně "přetočit"? Asi ano... Nicméně na tuto verzi jsem se snažil koukat nezaujatě... Jakoby to byl originál... Ne... Nelíbilo ani trochu... Při srovnání to originálu nesahá ani po paty... Prosím už ne další takové remaky! ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych neviděl originální shutter, tak bych i možná uvažoval nad 4*, ale bohužel (nebo spíše bohudík) jsem originální verzi viděl. Tato verze není rozhodně tak působivá jako původní thajská. Oproti originálu se vytratila silná horrorová atmosféra a závěr není tak výrazně působivý (není tak šokující) jako v již zmiňovaném originále. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? Spojení Japonsko /amerického stylu duchařin v jeden film. A k tomu se to celé odehrává v Japonsku a hlavní hrdinové jsou američani. Takový paskvil se teda moc nepovedl. Hlavní hrdince se zjevuje náká dívka, z které se vyklube bejvalka jejího přítele, který se on chtěl zbavit. Ale nák ji vymazal z paměti. A ona se mu to snaží vrátit, jak obehrané klišé. Nic moc zajímavého na tom není, atmosféra slabá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapený, když jsem nedávno zjistil, že jsem tomuto filmu ještě nevěnoval žádný komentář, přestože jsem jej viděl už dvakrát. Musel jsem to rychle napravit a pro osvěžení paměti jsem si tento remake pustil ještě jednou. Jenže ani na potřetí se prostě nemohu zbavit dojmu, že na původní snímek z roku 2004 to prostě nemá ani omylem. Vůbec nepomohlo, že se toho ujal japonský režisér, přestože právě on měl dopomoci Američanům vytvořit onu pověstnou asijskou atmosféru. Jenže ani tato americká předělávka prostě nemá šanci konkurovat svému předchůdci. Už by se na to měli „amíci“ vysrat. Shutter se snaží věrně držet svého předchůdce (tedy až na pár situací – momentů), přesto je hned od první minuty jasné, že půjde jen o jeho slabší odvárek. Od výběru herců počínaje, přes vytvořenou atmosféru, kameru až po rádoby lekací scény. Právě tyto „lekačky“ tu snad až na jednu výjimku moc nefungují, jsou snadno předvídatelné (no jasně, hlavně pro ty co už viděli originál). V původním kousku je představitelka Natre odpuzující již od pohledu a co teprve po „namaskování“ – tomu už se snad ani nedalo říkat odpor či hrůza – za to zde je Megumi celkem roztomilá a strach nenažene ani při nezapomenutelné „jazykové scéně“. Jenže takto to tady bylo úplně se vším. Asi největší problém jsem měl s tím, že nás remake ochudil o některé vedlejší dějové „linky“ hlavně co se průběhu pátrání týká a právě tyto momenty (scény) se mi v originálu líbili moc. Stejně tak mi tu „vrzala“ i psychologická stránka filmu. Zatímco původní snímek měl strhující závěr, tak vyvrcholení remaku bylo takové mdlé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není vůbec špatný horůrek. Je to sice remake thajského originálu, o kterém nic moc nevím, ale ten americký má něco do sebe a odehrává se v Tokiu. Jde v něm o to, že novomanželé Ben a Jane jednou v noci autem na silnici srazí podivnou dívku, která po nehodě záhadně zmizí. Od té doby se však dvojici začnou dít podivné věci. Začne se jim zjevovat ona tajemná dívka, jejich dva přátelé záhadně zemřou, a jelikož je Ben profesionální fotograf, tak se na jeho fotografiích začnou objevovat podivné šmouhy. A jde s jistotou o ducha. Vše spěje k závěrečnému rozuzlení, ve kterém se dozvíme, že Ben není takové neviňátko, jak se zdá a skrývá děsivé tajemství související s mrtvou dívkou. Je to duchařina jak poleno a asijské remaky většinou nijak výrazně hororový žánr neobohatí, ale mně se tenhle film líbil. A ani trochu jsem se u něj nenudil. Závěrečná pointa byla dobrá, herci byli taky dobří a mrazení v zádech se taky dostavovalo, tak proč tenhle horor neocenit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama