Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Dávám jednu hvězdu jenom proto, že je mi líto dát odpad. Moc bych si přála, aby to tak nebylo, ale poprvé v životě jsem odešla z kina v půlce filmu. Asi prostě nejsem cílová skupina, ačkoliv jsem klukům přála, aby se jim to povedlo, protože fandím všemu, co nejede ve šlépějích dnešních zajetých továren na filmy, kde všechno jede podle zaběhlého scénáře bez špetky originality. Zároveň sleduji seskupení Tří tygrů a po seriálu sKORO NA mizině jsem věřila, že to bude dobré. Jenže při sledování filmu mi bylo chvílemi i trapně za to, že tam sedím a sleduji to. Charaktery postav na velkém plátně působily rušivě až otavně, většina dialogů byla naprosto plochá a vtipy jako by byly tlačeny na sílu. Prostě mi to nesedlo.

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Osmá série je pro mě obrovským zklamáním. Ale asi z jiného důvodu, než pro většinu fanoušků. Neztotožňuji se s "hatem", který kolem osmé série panuje, ovšem po posledním dílu si připadám okradená. Velkolepá série, filmařsky a kamerově naprosto dokonalá, příběh jako takový beru, v podstatě mi přijde i logickým vyústěním, ale co mi vadí nejvíce, je ta zkratkovitost. Několik sérii sledujeme propracovaný děj, vývoj charakterů všech postav, sžíváme se s nimi a žijeme světem Západozemí. A pak přijde osmá série, kde je všechno hop, skok a konec. Kde je hloubka, propracovanost na intelektuální úrovni? Tvůrci nám servírují akční sérii plnou efektů, ale kde je podstata Hry o trůny? Proč to proboha nemohli protáhnout? Vždyť tohle všechno je jen ke škodě. Okradli mě o zážitek. Okradli mě o hru o trůny a dali mi jen americkou slátaninu. Nespokojenost z ukončení některých dějových linek (plus neukončení některých dalších). A nejvíc mě štve, jak mdle působí velké postavy v osmé sérii. Tři hvězdy dávám jen proto, že v porovnání s ostatní dnešní tvorbou je to pořád více než nadprůměrné..ovšem, už to není to, co to bylo.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Grandiózní, excelentní, dechberoucí. Nikdy jsem nic takového neviděla. Tohle že byl „jen“ seriál? Neuvěřitelný scénář, režie, hudba, herecké výkony. Věřila jsem hercům, že koukám na jejich životy nikoliv role. Emoce se mnou cloumaly počas sledování celého seriálu. To, jakým způsobem tvůrci vykreslili příběh – od prvního vaření v karavanu po celosvětový prodej „značkového“ perníku. Bože. Jsem tak nešťastná, že to skončilo, ale zároveň vděčná za to, jakým způsobem a kdy to ukončili. Po čtvrté sérii jsem si nedokázala představit příběh, který mi pátá má představit, ale po shlédnutí posledního dílu jsem hledala svou bradu na zemi, abych si ji zase nasadila. Bez hluchého místa, každý moment umocňoval atmosféru. Hlavní hrdina Walt a Jess – neuvěřitelné výkony herců. Žádná postava tam nebyla navíc, každá splnila svou úlohu, která vykreslila neuvěřitelné finále. Ještě nikdy jsem tolik nemilovala a zároveň nenáviděla hlavního „hrdinu“- dá se tomu vůbec říkat hrdina? Zprvu umírající učitel, který žil podle nastavených pravidel jak od něj společnost očekávala, a rozhodne se nezákonnou činností zabezpečit svou rodinu. Posléze monstrum, jehož alterego se stává plnohodnotnou osobností, kdy z původní postavy už nezbylo skoro nic. Neuvěřitelný vývoj vztahu mezi Waltem a Jessem, který hraničí mezi partnerstvím, přátelstvím, nenávistí a až skoro vztahem syna a otce. Zničil všechny kolem sebe, stáhl je s sebou dolů. Dokonalé! Klobouk dolů všem, kdo se na tom podíleli. Škoda, že takových skvostů se najde jen málo. Opravdu nedokážu pochopit, že jsem do teď váhala se shlédnutím seriálu.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Dokonalá hudba, dokonalé obsazení, dokonalé vykreslení příběhu.

plakát

Take me out (2017) (pořad) odpad!

Ano, musím se přiznat, viděla jsem první díl. Celou dobu jsem si hrozně přála, aby na konci dílu řekl jeden z moderátorů, že je to jenom vtip a že to nikdo nemyslí vážně. Bohužel. Přehlídka víceméně (spíš více, abych byla upřímná) zmalovaných a polonahých holek, které mají ještě skvělou vlastnost (tedy snad ne všechny, abych nikoho neurazila), že když promluví, chytáte se za hlavu ještě víc, než když se tam předvádí nějaký šampón s myšlenkou, že jej chce celý svět. Ne opravdu, při sledování tohoto pořadu mi kleslo IQ minimálně o polovinu a bude trvat, než se dostane zpátky na svou původní úroveň. Jestli vůbec. Říkám si, jestli si Ti moderátoři uvědomují, jaké kravině se upsali.

plakát

Padesát odstínů temnoty (2017) 

Díky tomuto filmu jsem si uvědomila, jak umí čas být krutý a nekompromisně se zastavit. Pro puberťačky a neuspokojené ženy asi top, pro mě naprostá ztráta času. Příšerné dialogy, žádná zápletka, jen nudný film o tom, jak jedna holka pořád přemýšlí nad tím, jestli má nebo nemá s někým být. Asi vhodné pro všechny ženy, co věří, že dokážou chlapa změnit a spasit. Hvězdu dávám jen za hudbu. A ještě bych chtěla porosit všechny, co se neumí chovat v kině, ať tam nelezou. Nikdy jsem neměla blíž k tomu se otočit na skupinku 15-ti letých holek, co seděly za mnou, a seřvat je, ať laskavě na chvíli zavřou zobáčky. I když věřím, že z toho asi byly naprosto unesené ;-)

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Četla jsem všechny tři knihy a není divu, že jsem se na filmové zpracování velice těšila, kord když se toho ujal samotný Tim Burton. Knihy samotné jsou na pomezí mezi četbou pro děti a pro dospělé, přesto mě první díl natolik vtáhnul do děje, že jsem ho přelouskala za dva dny. Další dva díly už tak silné nebyly, přesto námět je to skvělý. Dokud se film alespoň zdánlivě držel předlohy, byla jsem nadšená. Herecké obsazení v čele s Evou dokázalo odpoutat mou pozornost od efektů, které mě spíše zklamaly. Ale po půlce filmu jsem to dokoukávala už jen z povinnosti. Děj druhé půlky na mě působil, jako by to prostě už jen chtěli nějak doplácat. U knihy mě chvílemi mrazilo, ale film je spíše určený pro mladší věkové kategorie. Za mě zklamání, čekala jsem od toho mnohem víc.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Než jsem tento film viděla poprvé, shlédla jsem snad všechny trailery, které existovaly, a ne jednou. Dost jsem od tohoto filmu očekávala, takže když jsem ho viděla poprvé a zjistila, že film směřuje jinak, než jsem myslela, byla jsem trochu zklamaná. Odcházela jsem z kina s pocitem, že jsem přesně nepochopila, co nám má film dát a tak nějak jsem ho neuzavřela. Tohoto pocitu jsem se zbavila až když jsem ho viděla podruhé. Když už jsem věděla, co mám čekat, mohla jsem konečně ocenit kvalitu filmu. Myslím si, že je to úžasný film, který každýmu nabídne, co chce, díky různorodosti všech příběhů. Rozhodně stojí za to ho vidět.

plakát

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 

Jak řekla moje dobrá kamarádka: " Nesnáším filmy, u kterých je úspěšný první díl, tak honem natočit druhej." Jsem zklamaná, tenhle film je absolutně trapné navázání na něco, co bylo koukatelé.

plakát

Správci osudu (2011) 

Tetno film si pohrává s myšlenkou, že náš život vlastně není zcela v našich rukou. Podobně jako matrix mě donutil k pohrávání si s myšlenkou: a co když je to pravda. Herecké výkony musím pochválit, Emily Blunt je moc krásná herečka.