Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční

Zajímavosti k filmům (13)

ONEMANSHOW: The Movie

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

Film byl dle slov autorů opatřen pokročilou technologií, která měla zabránit distribuci jeho pirátských kopií. Ochrana spočívala v obrazových artefaktech, které byly vloženy do obrazu. Před projekcí filmu v kině zaznělo ohledně přítomnosti této technologie varování v češtině a v angličtině.

Electroma

Electroma (2006)

Video Epilogue, vydané na YouTube kanálu dua Daft Punk za účelem oznámení ukončení aktivity, je sestříháno ze záběrů z tohoto filmu, které jsou doplněny o hudbu z posledního vydaného alba kapely – „Random Access Memories“. Ve videu konkrétně zazní sedmá skladba alba „Touch“.

Kluci z hor

Kluci z hor (2018)

Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem.

Andílci za školou

Andílci za školou (2022)

Film byl natočen za 23 natáčecích dní. Až na nečetné vyjímky se celé natáčení filmu odehrálo na ZŠ Jana Wericha a v blízkém okolí v městské části Praha Řepy.

Andílci za školou

Andílci za školou (2022)

Během natáčení filmu bylo povoleno sdílet fotografie a videa z natáčení na sociálních sítích. Najdete je pod hashtgem #Andilcifilm.

Kluci z hor

Kluci z hor (2018)

Ještě před premiérou promítal Tomáš Magnusek nedokončenou verzi filmu hostům a návštěvníkům svého penzionu a muzea Viktorka, aby získal ohlasy a dojmy diváků.

Indian

Indian (2008) (pořad)

Přestože Indian začal jako čistě internetový pořad, vystřídal hned několik televizních stanic, na kterých byl vysílán. Byl vysílán TV Metropol, televizí Pětka a nyní na stanici Relax.

Indian

Indian (2008) (pořad)

Pořad Indian se postupně přetransformoval z pořadu Freeware World (2007), který byl vysílán na internetové televizi PG24.

Indian

Indian (2008) (pořad)

Tvůrci herního pořadu Indian jsou sami herními vývojáři. FiolaSoft Studio, které Indian produkuje, stojí za freewarovou hrou „PacIn: Nermessova pomsta“ z roku 2010 nebo komerčním titulem „Blackhole“ 2015, který se dočkal úspěchu i v zahraničí.

Re-Play

Re-Play (2009) (pořad)

V roce 2016 vytvořili na serveru Startovač zakladatelé pořadu crowdfundingovou kampaň určenou na vybavení nového studia. Kampaň se dočkala velkého zájmu a bylo vybráno přes 1 milion korun. tato částka představuje 587 % z původního požadavku 200 tisíc korun.

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)

Ve filmu postupně zaznívají veškeré skladby z alba skupiny Daft punk "Discovery" v přesném pořadí jako na samotném albu. To je na konci filmu vysvětlené tím, že celý děj byl jen sen dítěte při poslechu alba.

Free to Play

Free to Play (2014)

Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti.

Reklama