Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (447)

plakát

Dva mrazíci (1954) 

Krátké, štěpné, slovní koncert Wericha a V.Buriana. Minimalistické, ale plně dostačující efekty. Prostě malá perla.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Scénář byl pojatý velkoryse, ale tvůrčí usilí (patrně omezené i rozpočtem) by stačilo tak na odpolední TV inscenaci. Výsledek vypadá, jakoby někdo vyškrtal polovinu scén, aniž by jej zkompaktnil právě na délku 50 minut, vhodnou pro Studio Kamarád. Škoda.

plakát

Podporujte svého šerifa! (1968) 

Podle mne to není parodie, v té by těžko zazněla rozčilená výtka "Copak vám nestačí, když je jen zraníte? ... nechci tady žádný masový vraždy". A že na konci 13 - 2 = 13, je snadněji vysvětlitelné jako chyba než jako parodický záměr. Ale je to celé vtipné až veselé, žánrová klišé jsou využita k pobavení, ne k vytváření děsivé atmosféry nebo morálních dilemat. Dabink přispěl k zážitku, akorát s Munzarovým hlasem jsem pořád hledal tvář Paula Newmana.

plakát

Novozélandští tučňáci (2018) (TV film) 

Kvalitní, nadprůměrný dokument, snesitelné délky. Žádné "americké" opakování faktů či umělé zvyšování líbivosti pomocí estrádních formulací. Solidní záběry zblízka i z ptačí perspektivy, občas unikátní zachycení neběžných událostí (skupinový lov v hejnu ryb). Nevyhýbá se ani krvavým stránkám koloběhu života (nečekal bych, že tučňáka uloví i bouřňák), ale ukazuje je uměřeně až decentně. Relativně přehledný scénář, jak prostorově, tak časově.

plakát

Cesta do Rokycan (1981) (TV film) 

Brilantní převedení mejtypičtějších způsobů mančelských střetů, jak je autor poznal z praxe v manželské poradně. Herecké výkony představitelů hlavních rolí jsou skvostné, ale neměly by zastínit praktické použití - např. jak vést a zvládat vlastní hádky.

plakát

Psí život (1918) 

Ano, Chaplin patří mezi hvězdy, které si mohli dovolit roztáhnout "krátký" humpr grotesek do delšího filmu. Ale Frogovi to šlo lépe, A ten happy-end, nic moc.

plakát

Zlo pod sluncem (1982) 

Standardní Poirot: omezená onlast (místo vlaku ostrov), spousta podezřelých, pár objevů, které detektiv divákovi zatajil, takže na závěr překvapivě popíše, jak to bylo doopravdy. Milé pokoukání i poslouchání.

plakát

Univerzální uklízečka (2005) 

Atkinson patrně s radostí přijal roli "normálního! ňoumy místo potrhlého Beana. To, že nevznikl zrovna trhák, není jeho vina. Dá se na to dívat, ale pokud si chcete užít Atkinsona bez Beana, tak Tenká modrá linie i Černá zmije jsou lepší.