Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (78)

plakát

Brouk (2002) 

Téma provázanosti osudů se nedá nikdy vyčerpat. Člověk kolikrát žasne, co mu život dokáže přichystat, co mu postaví do cesty a co mu ulehčí. Někdy z toho vznikne komediální podívaná, někdy je spíše člověku do breku a někdy můžeme shlédnout vyváženou porci obou pocitů jako právě v tomto filmu.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Carlito, Carlito, vítej zpátky.. Mafiánská rodina má tu výhodu, že i když jste v lochu za vraždu a čirou náhodou vás namísto po 30 letech pustí po 6krát tak kratší době, pořád patříte mezi ně, všichni vás vítají, nabízejí peníze a zvou na sklenky těch nejlepších drinků. Pokud patříte mezi bosse rodiny, pak se od vás očekává, že opět začnete tahat za nitky podsvětí a budete se snažit dohnat to, co jste během pobytu v chládku zmeškal. Carlito takovým bossem byl, ale vězení ho jako jednoho z mála docela napravilo a na svobodě se snaží uživit poctivou prací a tvrdě si jde za svým snem. Jenže minulost je minulost a 25 let praxe v drogovém podsvětí se jen tak nedá zapomenout a hodit za hlavu, stejně tak i staré kamarádství. Pak ale stačí jen jedna „kamarádská“ prosba o výpomoc a člověk už v tom zase lítá.. Skvělá podívaná na profesionálního cucáka Seana Penna a charismatického gangstera Ala. Tečka

plakát

Cesta na Guantánamo (2006) 

Syrový dokument o válečných praktikách USA, skupině muslimů, žijících v Británii a i sociálních a politických poměrech v Pákistánu a Afganistánu. Nemá cenu popisovat děj, kdo neuvidí, ten neuvěří. Pro bližší představu stačí přečíst komentář Faye..

plakát

Cesta za vítězstvím (2006) 

Pro někoho to bude film, který už viděli, který neboří hranice žánru a nepřináší nic extran nového. Ale i přes to je film s velice silným příběhem, který se získá asi každého sportovního fanouška a v některých momentech mě samotný děj opravdu mile překvapil. Takže pokud hledáte sportovní drama, do kterého je přimíchána velká špetka černošského (kvalitního) humoru, Glory Road pro vás bude jasná volba.

plakát

Crash (2004) 

Co napsat? Tady slova nestačí.. Neskutečně emocionální a perfektně natočený snímek, který je u mě momentálně adeptem číslo jedna na mého osobního Oskara. Konečně není ve filmu život podáván jen z té špatné a nebo jen té dobré stránky, konečně nás nečeká happy end v tom pravém hollywoodském slova smyslu. Konečně je život ukázán tak, jaký je doopravdy. A já bezesporu věřím každé myšlence, která nám byla ukázána. Konečně..

plakát

Dějiny násilí (2005) 

Myslím, že hlavní výhoda tohoto snímku, což ho samozřejmě řadí mezi jeden z těch nejlepších v tomto žánru, spočívá v jeho originálním náhledu na svět. Celý děj nám Cronenberg servíruje bez zbytečných dějových odboček, poukazuje na výjevy z reálného světa a divák tak nabývá dojmu, že je "tohle" klidně možné. V tom je ta mrazivost a originalita + skvěle zvládnutá role záškodníka v podání Eda Harrise.. Super podívaná, která nadchne a zároveň přinutí přemýšlet a všímat si okolí.

plakát

Doba ledová 2: Obleva (2006) 

Jednička je klasika, o tom žádná řeč. Od pokračování se očekávalo možná až příliš, přitom bylo hned jasné, že geneze filmu zůstane zachována, stejně tak i rukopis a poznávací znamení animátorů. Proto jsem očekával, že zde bude víc originálních a humorných scén (zachraňovala to veverka a lenochod) a nové postavy budou propracovanější. Dvojka neurazí, ale k prvotině má přeci jen trochu větší odstup

plakát

Dobrou noc a hodně štěstí (2005) 

Televize je mocné médium. O to zajímavější je sledovat film z dob, kdy všechno odvysílané podléhalo přísné kontrole a každý musel být za dobře s každým.

plakát

Dokud nás smrt nerozdělí (2003) 

Ach jo, co k tomu jen napsat. Myslel jsem, že film, kde hraje v hlavní roli Douglas by mohl být zárukou zajímavé podívané. Navíc, když se jedná o komedii, mohlo by to být opravdu zajímavé. Ale místo toho si musím jen povzdechnout – ach jo. Opravdu jsem na filmu nenašel nic, co by se v něm dalo vyzdvihnout, co by mohlo zaujmout,samé ohrané klišé, bez nápadu a dobrého humoru. Podívejte se na něj tehdy, když se budete opravdu, ale opravdu nudit.. K tomu se snad dá použít.

plakát

Důkaz (2005) 

Matematika a zase ta matematika. Jako bych jí neměl dost, když ve škole jí mám až po krk. Ale k věci. Jakmile jsem se dočetl, že film bude o vědě v matematice, tušil jsem, že to nebude nějaký „lehčí“ film, který mě provede svým dějem, ani nebudu vědět jak. Také jsem si ihned vzpomněl na Čistou duši, jenž je pro mě v tomto oboru filmem číslo jedna. Ale kupodivu mě tento film vůbec nezklamal. Naopak. Překvapilo mě, že i když je život matematika velice fádní, vesměs přímočarý a nasměrovaný jen k jednomu cíli, tak to samé nemusí platit i o filmu..