Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som u filmu Navštívte raj napísal, že ide o nezaujímavo spracovanú zaujímavú tému. Film Dôkaz považujem za opačný prípad. Masová obľuba matematiky, najmä tej vyššej, nehrozí a preto sa scenárista s hercami museli veľmi snažiť, aby zaujali. Pomohlo im aj to, že matematika príbeh, psychické a vzťahové problémy aktérov iba rámcovala. Gwyneth Paltrow sa svojej úlohy zhostila výborne, u sira Hopkinsa sa iné ani nedá očakávať. Gyllenhaalov Hal na mňa pôsobil neprirodzene, Catherinina sestra naopak prirodzene odpudzujúco. Nenudil som sa, nič ma osobitne nenadchlo, takže obligátne tri hviezdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo pro mě docela překvapení. Filmy, ve kterých se většinu času jen dlouze povídá a příběh nemají zrovna moc velký,mě nikdy moc nebrali.Tohle mě ale vážně dostalo,zvláště díky hereckým výkonům hlavní herecké trojice. Famózní Paltrowová mě po dlouhé době přesvědčila, že opravdu hrát umí a její výkon je opravdu strhující.Stejně tak jako Jake Gyllenhaal, který je opravdu ve vrcholné formě a opět dokazuje, že jednou ten Oscar přijít musí. No a Anthony Hopkins taky nemohl zklamat a je už jen takovou třešničkou na dortu. Je to prostě vynikající film, který drží hlavně herci. A drží ho vážně pevně. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Wow. No tak toto bolo .. wow. V živote by som si nebol pomyslel, že herečka ktorá ma ohúri svojím hereckým výkonom bude práve Gwineth Paltrow a to ešte v úlohe šialenej dcéry matematického nemenej šialeného génia, kde po celí čas na niekoho vrieska a pritom je tak milá, že by som ju najradšej objal aby sa ukľudnila. Herecký výkon Anthonyho Hopkinsa je potom prinajmenšom zadosťučinením za jeho trápny a bezvýznamný výstup v Alexandrovi. A čo Jake Gyllenhaal? Tak tento herec má inak dobrý vkus pri výbere svojich úloh (Donnie Darko, Jarhead). Proste toto je film so skvelím scenárom, super hercami, fantastickou réžiou a presne pasujúcou hudbou. Čo viac si človek môže priať. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaalla aj Hopkinsa mám veľmi rád a považujem ich za skvelých hercov...Ale Proof je pre mňa obrovským sklamaním, ako však vidím ostatné hodnotenia, nie je nás veľa, čo zmýšlame rovnako:)...Tu je moja alternatíva hodnotenia- nezvládnutá dráma, psychológia postáv a dialógy sú plytké, povrchné a celé mi to prišlo tak hrozne "americky" umelé až hrôza. Ak chcete vidieť naozaj dobrú a kvalitnú drámu s matematickým pozadím o tom, že hranica medzi genialitou a šialenstvom je veľmi tenká, pozrite si Pí! Aj keď niektoré "perly" z tohto filmu sú hodné zapamätania: "Keď rodičia a deti trávia spolu viac času, začne sa ich písmo na seba viac podobať":))))...Tento filmík som pozeral za ideálnych podmienok v pohodovej a príjemnej atmosfére a už dlho sa nestalo, že by som bol po skončení produkcie taký otrávený!!! Ble... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Gwyneth jako dcera geniálního matematika, která zdědila nadání po otci a otázka je, zda ho i nepřekonala, hraje tuhle zmatenou a nejistou dívku zatraceně dobře. Otcovo šílenství jí uvádí ve zmatek, takže tím, že myslí na cosi vyššího, než ostatní lidi, chvílemi neví, jestli je to všechno skutečně jen její dílo a navíc, jestli nemoc nezdědila i ona. Já v tom filmu viděla jen Gwyneth a i když jí Hopkins celkem dobře přihrával, ona je hlavním kladem filmu, který mě jinak zase tak moc nezaujal. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Gwyneth Paltrow si ve snímku zopakovala úlohu, kterou ztvárnila už v původní divadelní hře Davida Auburna. Ten je též spoluautorem scénáře k filmu. Představení získalo Pulitzerovu cenu a hrají ho na prknech slavného londýnského West Endu. (imro)
  • Divadelní scenárista David Auburn se Důkazem uchytil ve filmovém byznysu a v následujících letech se do kin dostal do kin ještě jeden projekt podle jeho scénáře - Dům u jezera. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama