Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (78)

plakát

Tma (2005) 

Žádný krvák nečekejte, temnotě jde spíše o pořádný příděl napjaté atmosféry. Zajímavý děj z prostředí "welšských" záhad a legend, který dobře drží pohromadě, ale závěr vše trochu zamotává.

plakát

Silent Hill (2006) 

Hru jsem nehrál, jinak by pro mě byl film asi mnohem zajímavější. Čekal jsem pořádnou dávků "lekacích" scén, ale.. Atmosféra je sice výborná, je zde i pár zajímavých myšlenek (sněžící popel..), bohužel scény by mohly být trochu více dotažené do konce (přímo se to nabízí), více nečekané. Určitě by se to k přepisu hororové hry hodilo. Ale třeba je to tím, že jsem hru nehrál, nevím..

plakát

Proposition (2005) 

Kvalitně natočený „western“, který se tak trochu odlišuje od klasik tohoto žánru. Střílení v něm není to nejpodstatnější, a když už k němu dojde, tak s násilím si tvůrci moc starostí nedělali. Hlavním tématem je zde rodina, její čest a pravidla, která fungují ať už mezi šerifem a jeho ženou nebo mezi vrahy, lupiči. Místy je sice na můj vkus děj moc zdlouhavý a zpomalený, ale nic to nemění na faktu, že jsem byl tímto snímkem příjemně překvapen.

plakát

Hory mají oči (2006) 

Žádné novátorství zde nehledejte. Hlavní dějová linka není odlišná od ostatních snímků s podobnou tematikou, avšak "hory" zde vynikají svoují hutnou atmosférou a permanentním napětím. Pokud si Alexandre Aja udrží svoji vzestupnou tendenci, příštím snímkem může nám divákům naservírovat opravdu poctivý příděl strachu a napětí. Kéž by šlo hodnotit 3,5 body..

plakát

Světla páteční noci (2004) 

Jako první se mi nabízí srovnání s "Any Given Sunday", ale ač si jsou tyto filmy podbné tématikou i atmosférou amerického fotbalu, každý je jiný. Tam, kde Al Pacino zažíval chvíle horké chvíle o jeho bytí nebo nebytí na trenerském postu, B. B. Thornton promlouval svým hráčům do duše a všechny ty "mladíky" spíše vedl ke skutečným hodnotám života. Díky těmto dvěma různým pohledům na věc vznikly dva odlišné filmy (aspoň z mého pohledu) a oba jsou pro mne vyjímečné...

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Překvápko.. Jak jinak to popsat. Od Walkera jsem nečekal extra výkon, o to víc jsem byl překvapený. Kvalitně provázaný děj, který ještě více "ztmeluje" výtečná kamera a hrátky s ní. Snad až na úvod filmu, kde se nám představují jednotliví hrdinové nemá film slabé místo, pořád jsem byl napnutý a ve střehu, každou chvíli se něco dělo. A dělo vždy to, co jsem nejméně čekal.. Poměr slova fuck a ostatních je ve filmu tak 50:50, ale koho to, kurva, zajímá? Podtrženo sečeteno: Celovečerní nářez s temnou atmosférou a dobrým hereckým obsazením. Kurva!

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Nebudu se pouštět do žádných rozsáhlých rozborů ani komentářů. Knížku jsem nečetl, jsem ateista a proto jsem na film sledoval bez předsudků. Podívaná zajímavá, ale místy překombinovaná, děj je zbytečně natahován a herecký výkon Audrey jsem také čekal lepší. Vychází mí 3,5, ale vzhleden k medializaci a vzhledem ke kvalitnímu obsazení i režii budu zaokrouhovat dolů.

plakát

Cesta na Guantánamo (2006) 

Syrový dokument o válečných praktikách USA, skupině muslimů, žijících v Británii a i sociálních a politických poměrech v Pákistánu a Afganistánu. Nemá cenu popisovat děj, kdo neuvidí, ten neuvěří. Pro bližší představu stačí přečíst komentář Faye..

plakát

Má je pomsta (2002) 

Jedním slovem úchvatné. Dlouho jsem se přemlouval k puštění tohoto snímku, ale při vzpomínce na Oldboye jsem nemohl jinak! Není to sice podívaná pro každého a na každou chvíli, ale pokud se rozhodnete ho pustit, nebudete litovat....

plakát

Tristan a Isolda (2006) 

Od historického filmu, kde na pozadí urputného válčení mezi irskými a anglickými vojsky vzniká legendární milostný vztah Tristana a Isoldy, každý čeká krvavé scény ve stylu Statečného srdce a zběsilé milostné hrátky. Zde tomu tak není, což nijak neubírá na kvalitě a celkovém vyznění snímku. Vše je zde v rovnováze a působí velmi realisticky. Příběh dávných lásek a bojů jistě potěší fandy historickým snímků, ale i ty, kteří dávají přednost spíše realitě..