Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstal v půlce cesty. První polovina byla skvělá, tajemný dům, hutná atmosféra, postupné odkrývání tajemství starého domu....jenže pak se to nějak sesypalo. Byla to trochu kombinace Kruhu a Silent Hill. Tenhle pocit umocnil ještě Sean Bean, který tu byl ve skoro stejné roli jako právě v Silent Hill. Jeden záběr (mrtvé ovce na pláži) zase jakoby vypadl z Kruhu. Ale neznamená to, že je vykrádá, spíš to beru jako inspiraci. Jen ten závěr byl už trochu přehnaný a překombinovaný - a hlavně dlouhý. Flashbacky do toho, co předcházelo cestě k otci a proč jsou matka s dcerou tak odcizené, byly zajímavé, ale zase to jejich postavy odkrylo jen na povrchu. Ta holka byla navíc dost nesympatická. Takže ve finále celkem zklamání. Maria Bello i Sean Bean mají oba určitě navíc, ale čekat na to, kdy a jestli se vůbec prokopou do první herecké ligy, může být čekání nadlouho. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o mysteriózní drama než o horror, protože tenhle film staví především na komplikovaném vztahu matky a dcery, jejichž osudy se protnou s dávnou tragickou událostí. Strachu divák pocítí jen málo, ale temná, melancholická, místy až mrazivá atmosféra rozhodně stojí za to. Výprava i herecké výkony jsou na úrovni, efekty nepůsobí směšně a osobně velmi kladně hodnotím závěr filmu, který se dokázal vyhnout očekávanému kýčovitému klišé. Mohlo to být strašidelnější, přesto jde z mého hlediska o dobrý film. 75% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh plný ohraných klišé sice má pár zajímavých momentů a diváka přímo neuspí, ale ten scénář je strašně chaotický, nelogický a jakoby režisér ani sám nevěděl, jak má film zakončit. Také napětí tu je dost slabé, snímek se snaží děsit neustále tím samým( útes, mučení dívky, ovce) a ani očekávaných lekaček jsem se nedočkal. Jediné plus tedy vidím v hercích Marii Bellové a Seanu Beanovi, kterým jsem ten strach opravdu věřil. Na druhou stranu zážitek by to byl určitě větší, kdyby se film tak zoufale nesnažil kopírovat Kruh a desítky dalších hororů, které jsou vesměs napínavější a originálnější než tento. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dost ponurej horor u kterého jsem celou dobu čekal, že skončí špatně. Jak moc jsem se trefil to poznejte sami ale rozhodně tento snímek doporučuji. Mr. Bean je dobrej herec a když si občas zahraje v hororu tak většinou v povedenym a TMA není vyjímkou. Manželé přijdou o dcerku a vše vypadá, že žuchla do vody a utopila se. Jenže dcerka je místo toho uvězněná v říši mrtvých a je na mamce aby jí zachránila a získala jí zpátky. Není to však vůbec jednoduché a díky neznámé dívce co má být (nebo je?) X let mrtvá a místnímu muži co zná děsivou historii místa z vlastní zkušenosti se začne rýsovat jedna hodně nepříjemná otázka vedle druhé. Dokáže matka doslova jít přes mrtvoly aby získala zpět svou dceru? A hlavně...vrátí se její dcera stejná jako byla dříve, nebo se jejího těla zmocní čiré zlo? Vše zjistíte ve finále, které mě osobně celkem překvapilo. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Dvě ze tří za Seana Beana, protože ho prostě žeru (a i když je tam až na druhém místě, má je mít:-)). Maria Bello taky hraje dobře, ale nic na tom nezmění, že to byla nuda. Ovšem to britské pobřeží je vážně dechberoucí...:-) Jsem starej strašpytel a bojím se skoro u všeho, co má jen nádech hororu. Z tohohle mi ale husina vážně nenaběhla. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama